Help - Jde mi špatně řadit
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Začátečník
Help - Jde mi špatně řadit
Ahojky mám Fiat Punto 1.2i 16V Sporting 6 Speed r.v. 2000
mám problémy s řazením stává se mi často že nemůžu zařadit rychlost
spojku šlapu až nadoraz a je i odvzdušněná někdy to jde v pohodě a
jindy zase bojuji při řazení každé rychlosti
nemá někdo podobnou zkušenost poradil by čím to asi bude?
mám problémy s řazením stává se mi často že nemůžu zařadit rychlost
spojku šlapu až nadoraz a je i odvzdušněná někdy to jde v pohodě a
jindy zase bojuji při řazení každé rychlosti
nemá někdo podobnou zkušenost poradil by čím to asi bude?
- Reklama
-
- Začátečník
-
- Začátečník
Dohy píše:Ty mas kapalinovou spojku ???? NA PUNTU ???? S MOTOREM V PREDU ?
Už jsme to tu několikrát řešili. Punto II. má spojku hydraulickou. Jsou tam dva válečky a na tom jednom je odvzdušňovací šroubek. Postup je jako když odvzdušňuješ brzdy jen nešlapeš brzdový, ale spojkový pedál. Hlavní je dolít brzdovku ať si nepřiděláš práci pak ještě z brzdama ...
Ten váleček, který má odvzdušňovák je pod držákem baterie.
Punto II. 1,2 8 V r.v.2000
P.UL@seznam.cz
P.UL@seznam.cz
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
To buď rád. Já jsem se s tou mojí kapalinovou spojkou trápil pomalu celé léto. Koupil jsem postupně oba válečky a stejně to není úplně ono.Dohy píše:aha tak to asi jo ja mam MK I a tam je lano
Punto II. 1,2 8 V r.v.2000
P.UL@seznam.cz
P.UL@seznam.cz
- Syčák
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Help - Jde mi špatně řadit
Sem to tu pročítal a muj problém sem přesně nenašel To ze kdyz je auto jak zmrzlina ze tam rvu dvojku sem se docetl ze je proste slabina ale stava se mi ze se auto zahreje a zaboha tam nedam zpatecku jinak pres zuby..muzu se stavet na hlavu ale auto je pan a zpatecku dam jen pres zoubky...nechapu..a pak ma dny kdy tam zpatecka klouzne jak kocour do trouby ja uz fakt nevim..??neřesil ste nekdo neco podobneho??
Otazkou je, jak je na tom spojka. Kdyz je uz "slabsi", tak se mohou objevovat tyto priznaky. Btw ja mel neco podobneho na Tipu a zvykl jsem si radit zpatecku tak, ze jsem nejprve zaradil ctyrku a pak na to zpatecku. Tak se mi nestavalo, ze bych radil pres zuby.Syčák píše:Sem to tu pročítal a muj problém sem přesně nenašel To ze kdyz je auto jak zmrzlina ze tam rvu dvojku sem se docetl ze je proste slabina ale stava se mi ze se auto zahreje a zaboha tam nedam zpatecku jinak pres zuby..muzu se stavet na hlavu ale auto je pan a zpatecku dam jen pres zoubky...nechapu..a pak ma dny kdy tam zpatecka klouzne jak kocour do trouby ja uz fakt nevim..??neřesil ste nekdo neco podobneho??
Dalsi veci je stav oleje v prevodovce. Olej (starsi nebo mene kvalitni nebo nizka hladina) je v zime dost zatuhly a tim padem jde hure radit. Vymena oleje take zlepsi razeni.
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
To je pravda, že výměna oleje zlepší řazení. Ale zlepší v tom smyslu, že tam zapadne snáz, to co tam předtim zapadlo stejnak. Ale to, že tam někdy nejde 1ka, ztuha 2ka a spátečka přes zuby to nevyřeší... Měl jsem tu čest se 3 špuntama u kterejch čas od času šla spátečka přes zuby. U Punta co má přítelkyně třeba dva měsíce v pohodě a pak třeba v jeden den tam jde pokaždý přes zuby. Spojka je OK a olej už byl vždy zahřátej..
- Syčák
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
díky..to je přesně ono ja mam druhy špunto ..a u toho prvniho to bylo taky takze je to asi uz tak...ted se mi stava jak pisete ze proste dva mesice to facha v cajku a pak asi nastartuje popr*eli a rekne si ze proste dneska pujde zpatecka pres zuby a pak zase mesic je v klidu tak zkontroluju ten olej a asi to necham bejt ...