Spojka problem

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Falout
Začátečník

Spojka problem

Příspěvek od Falout »

Čauko,poslední dobou mi jde hrozně špatně šlápnout na spojku a když je skoro dole ,tak nejde vůbec a musí se na to velmi tvrdě šlápnout až se ozve lupnutí a spojka sjede až na zem.Rychlosti se dají řadit normálně,akorát ta spojka jde tvrdě.To samé při startování nejde dát prakticky až na zem až když začínám startovat tak to rupne a je až na zemi.Nevíte někdo co s tím?Díky za odpovědi.F.
Fiat Punto 55s 40KW r.v.96 stříbrná metalíza
Reklama

Punto_one
Začátečník

Re: Spojka problem

Příspěvek od Punto_one »

Čaf mne robilo to isté ... skúsil som povoliť to spojkové lanko ... dostaneš sa k tomu aj spod kapoty tam to trci je na tom matica asi 6 - 8 sa mi zda ...a jednoducho to pritiahnes alebo povolis . Ale je to iba dočasne ... postupne ti odide aj pritlačný tanier a rozbije ti to spojku uplne ... Tipujem že ju už maš vyšúchanú ( vyjazdenú) ... skus uvidis ...
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

Radši vyměň lano spojky páč to půjde i s tím štelovákem a samotnou spojku možná zachráníš
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Falout
Začátečník

Příspěvek od Falout »

Díky za odpovědi,kolik to bude v servisu plus minus stat??a nevite o neakym dobrym kvalita/cena servis Praha a okoli?Díky F.
kejml
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejml »

Spojkové lanko nastaví/vymění i učedník.
1.2 F.I.R.E. 44 kW ex.
0.4 i.e. 24 kW
1.8 TSI 132 kW
Falout
Začátečník

Příspěvek od Falout »

Dnes jsem se v tom trošku vrtal a nepřipadá mi že by to bylo spojkové lanko,pro úplnost jsem natočil pár videí,které snad přiblíží moji situaci.
tady je vidět jak "přeskočí" spojka
http://www.youtube.com/watch?v=RcNgBVnp3-k
a tady,kdyz date volume doprava na max hlasitost,tak uslysite divny zvuk ktery vychazi z motoru,když se seslapne spojka.
http://www.youtube.com/watch?v=4krvjs4d_mI

Díky za odpovědi,
F.
oldoss
Znalec

Příspěvek od oldoss »

A tá spojka má kolko nalietaných? Už si hu menil? Alebo tam je ešte origo od výroby. Ja by som to typol, že jej smrť príde čoskoro.
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
liborko
Všeználek

Příspěvek od liborko »

Falout píše:Dnes jsem se v tom trošku vrtal a nepřipadá mi že by to bylo spojkové lanko,pro úplnost jsem natočil pár videí,které snad přiblíží moji situaci.
tady je vidět jak "přeskočí" spojka
http://www.youtube.com/watch?v=RcNgBVnp3-k
a tady,kdyz date volume doprava na max hlasitost,tak uslysite divny zvuk ktery vychazi z motoru,když se seslapne spojka.
http://www.youtube.com/watch?v=4krvjs4d_mI

Díky za odpovědi,
F.
spojkové ložisko v háji a přítlačák taky,budeš to muset rozpůlit,seštelování lankem to asi nezachráníš :) kolik máš na ní najeto km?
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Falout
Začátečník

Příspěvek od Falout »

Najeto má 146k a je původní,což není málo :D
liborko
Všeználek

Příspěvek od liborko »

Falout píše:Najeto má 146k a je původní,což není málo :D
no to není :D
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Falout
Začátečník

Příspěvek od Falout »

Takže tuším správně ,že můj problém vyřeší http://www.autodily-prostejov.cz/spojko ... a-uno.html?
Akorát cena se mi zdá podezřelá? :D
Ufff a jak težká je výměna?(na stupnici od 1-10)?:D(doufám že bude stačit sundat pravé kolo a nebude se muset vyndavat celý motor?)
Díky,
F.
liborko
Všeználek

Příspěvek od liborko »

Falout píše:Takže tuším správně ,že můj problém vyřeší http://www.autodily-prostejov.cz/spojko ... a-uno.html?
Akorát cena se mi zdá podezřelá? :D
Ufff a jak težká je výměna?(na stupnici od 1-10)?:D(doufám že bude stačit sundat pravé kolo a nebude se muset vyndavat celý motor?)
Díky,
F.
cena za tu LUK sadu je dobrá,a motor vyndavat určitě nemusíš,stačí jen vytáhnout poloosy z převodovky a pustit ji celou dolů.Pokud si ještě spojku nikdy neměnil tak ať ti radši pomůže někdo kdo už to dělal
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Falout
Začátečník

Příspěvek od Falout »

Ok díky za pomoc.
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

Je to přesně tak jak to luplo tak sem poznal přítlačák a řekl bych že lamela bude nakrojená 146 tis je akorát... Mně odešla při 145tis ))))
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
HIISS
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HIISS »

Ahojte,mam tiez podobny problem so spojkou,nechcem zakladat novu temu tak dufam ze kolegovi ktory ju zalozil to nebude prekazat.Asi 5 mesiace dozadu zhruba som zamenil povodnu spojku za novu Valeo,predchadzajuca mi po nastartovani nejak hucala,drncala...trvalo to tak par minut po starte do max 4min..zo zaciatku po starte ak som stlacil pedal tak bolo este viac pocut ten zvuk,alebo ak som urobil zaber dopredu az dozadu-ze som sa autom pohol,potom po chvilke to prestalo.Bol som natom ze pricinou je lozisko,tak som kupil novu spojku Valeo a dal znamemu zamenit,prestalo to a bol som stastny..menil sa komplet celi kit.,potom som mal problem s poloosou kvapcil mi olej,auto osm zaniestol k znamemu..menil mi tam nejake planzety,ozubene male kolieska nejake,koliky a take blbosti bolo to dost drahe vyslo to okolo az 100E,bolo to aj kvoli tomu ze sa mu zdala nejak polooos volna-ze sa kyvala.Velky rozdiel sme nejak potom nepobadali,no olej kvapcil pomalicky asi este neceli mesiac predtym,casom akoby prestal..no dal som mu to aj tak robit.ak to zamenil..opat hned potym ak mi donesol zvuk sa ozval ten isty otrasny drncavy zvuk od spojky,zrejme asi zas lozisko,jemu to neslo do hlavy..a povedal nech chodim nadalej a cakam ci sa rosype cele alebo prestane.Je to neprijemny zvuk a mi nejde do hlavy preco opat ak sa tam dala nova spojka.Inac ta stara vyzerala super ,zuby neolamane atd.Skusali sme aj to lanko stelovat hore dole ale nepomohlo.Vsimol som si ze ak nastartujem a vydava to ten hnusny zvuk,tak ak spojkovy pedal podvihnem hore smerom k volantu tak ten zvuk prestane,ak pustim,alebo zaradim rychlost a sa pohynam,alebo stlacim pri neutralu do polky ju tak opat je ten zvuk na mieste.Viete mi povedat o aky problem asi ide? zrejme je to opat lozisko ale preco ak som bral spojku novu?Od koho mi doporucite kupit lozisko..od akeho vyrobcu? dakujem
F.Punto MK1 , 1.2 SX 60 43Kw
Obrázek
My Topic
Facebook >> Erik Palenčár
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“