Volvo S40 T4 vs Alfa Romeo 156 2,0 TS
Moderátor: peta.smolik
Volvo S40 T4 vs Alfa Romeo 156 2,0 TS
Ahojte, poradite mi pls., co je rozumnejšie kúpiť? Ide o dva modely a to Volvo S40 T4, 1.9 benzín, 16V, 147kW alebo Alfa Romeo 156 2,0 TS. Obe vozidla majú podobný technický stav a počet km. Neviem sa rozhodnúť a priame skúsenosti s Alfou nemám, takže ani netuším, aký je na to autíčko spoľah, čo sa zvykne kaziť a čomu sa vyhnúť, ďakujem.
- Reklama
Re: Volvo S40 T4 vs Alfa Romeo 156 2,0 TS
Alfa je jako dítě - musíš se o něj pořádně starat a pak ti bude dělat radost, ale je tu i určitá šance, že se stejně jednou zfetuje, okrade tě a ustřelí ti hlavu.
A pokud předchozí majitel zanedbal údržbu tak nesmíš koukat na nějakou tu korunu.
A pokud předchozí majitel zanedbal údržbu tak nesmíš koukat na nějakou tu korunu.
Punto 1.2 8V, rv. 02 - slouží dál už zase nám
Saab 9-5 Aero
ex:
Punto 55 S, rv. 96 - odpočívá v pokoji
Alfa Romeo Giulietta TBi QV - odpočívá v pokoji 😢
Honda Civic 8G 1.8
Saab 9-5 Aero
ex:
Honda Civic 8G 1.8
Alfu,už jen z důvodu že na volvo jsou drahé náhradní díly.je otázka jaký je stav vozu a počet km
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
No ta starostlivost myslim je pri kazdom vozidle rovnaka Len teda, ci je to nachylnejsie na vynechanie, ako napr. Volvo? Totiz s Volvo mam priamu skusenost, bolo to vozidlo S40, r.v. 99, najazdenych viac, ako 280tis. km a to auticko ma nikdy nenechalo v stichu (klop, klop). Tak ma zaujima, ci aj Alfa (s pohonom na LPG) vie byt tiez taka spolahliva. Dakujem.
Co vím od zkušenýho servisáka tak Alfy jsou obecně náchylnější na výměnu oleje, před r. 99 měly nějaký motory menší mazací kanálky v hlavě a přidírala se vačková hřídel. A měly poddimenzovaný ložiska v alternatoru. Jiné konkrétní věci už nevím, ale obecně je to údržba, údržba, údržba.
PS: Alfa na LPG je prasárna.
PS: Alfa na LPG je prasárna.
Punto 1.2 8V, rv. 02 - slouží dál už zase nám
Saab 9-5 Aero
ex:
Honda Civic 8G 1.8
Saab 9-5 Aero
ex:
Honda Civic 8G 1.8
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Jestli je to 2,0 TS tak to je nejlepší co můžeš v 156 mít hladkej až sametovej chod pružnej dynamickej a ani né moc žravej motůrek kterej se povedl jen je potřeba u něj nic nezanedbat a dobře se o něj starat a pak je to držák...
O Volvu nic nevím Šunkáče mně nezajímaj)))
O Volvu nic nevím Šunkáče mně nezajímaj)))
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Zdravím, u obou aut jste si vybral asi nejlepší motory. Mne osobně vyhovoval více turbomotor Volva, které taky považuji za spolehlivější. Tady http://www.tipcars.com/magazin-volvo-s4 ... -1907.html a tady http://www.tipcars.com/magazin-alfa-rom ... i-264.html jsem našel nějaké info o nejčastějších poruchách atd. Snad to pomůže.