HELP - Vybíjení autobaterie
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Vybyta bateria
Caute..mam punto 1.7td,51kw,r.v.97,...
odkedy je zima mi to horsie startuje,ale za posledne mesiace sa mi uz 2x vybyla baterka...dam auto dogaraze a vsetko je ok..moze byt,ze ma zima nejaky vplyv na starter,alebo tak nieco?...dik
odkedy je zima mi to horsie startuje,ale za posledne mesiace sa mi uz 2x vybyla baterka...dam auto dogaraze a vsetko je ok..moze byt,ze ma zima nejaky vplyv na starter,alebo tak nieco?...dik
Punto 1.7 TD ELX , r.v.97 , 51kw
Diesel forever
Facebook >> Peter Siekel
- Reklama
Re: Vybyta bateria
Zima má hlavě velký vliv na baterku neboť se rychleji samovolně vybíjí (sry nevím jak se to píše z češtiny jsem tak tak prolezl ) a hlavně motor prochladne včetně nafty a pokud vím tak punta nemají ohřívač paliva tudiž to znamená že pokud baterka už něco pamatuje tak není schopná vyvinout dostatečně velký startovací proud a tudiž ti to blbě točí. Skus změřit hustotu elektrolitu a kouknout se zda není zakalený pokud je tak se ti rozpadají ocelový desky a baterka brzo pujde do kytek.diablik píše:Caute..mam punto 1.7td,51kw,r.v.97,...
Pokud tu baterku nemáš starší jak 3-4 roky tak si s tím skus sjet do autobateriovýho servisu bo prodejny kde jsou schopný ti změřit hustotu, zakalenost baterie a dobíjení.
Jelikož jsem měl stejné problémy jako ty ale + nedostatek financí tak jsem si koupil startovací spray který celkem pomohl ale baterka byla natolik v riti že jsem stejně musel koupit novou
Fiat Punto MK1 SX 1,7 TD 52kw rv. 95 - Dosloužil :(
Aktualně Fiat Stilo 1,9 JTD 85 kw r.v 03
Aktualně Fiat Stilo 1,9 JTD 85 kw r.v 03
Vybíjanie baterie
Chcem sa spýtať na taký malý problém,mám Fiat Punto a neviem prečo sa mi samovolne vybíja bateria dobijem ju a potom sa mi pustupne za nejaký čas zasa samá vybije.Je nová a neviem prečo mi to robí ,všetko mám vypnuté, neviem čo stým mám robiť.
Re: Vybíjanie baterie
Daj medzi kabel a baterku ampermeter povedme na rozsah 10 A a meraj kolko tadial ide. Ak to vybija povedzme 300 mA je to uz poriadne vela. Potom nechaj pripojeny ampermeter a odpajaj jednotlive okruhy poistiek. Kedy klesne prud na nulu, tak to je obvod ktory to vybija. Uz len treba zistit co je na ten okruh napojene. Tak toto vyskusaj a daj vediet.
Moze sa stat, ze to vybija nieco co je istene poistkami v motorovom priestore, pripadne neistene, ale v prvom rade by som skusil poistky v kabine.
Moze sa stat, ze to vybija nieco co je istene poistkami v motorovom priestore, pripadne neistene, ale v prvom rade by som skusil poistky v kabine.
Punto Mk1 1.1 r.v. 1997 cca 140000 km
Re: Vybíjanie baterie
Zuborova píše:Chcem sa spýtať na taký malý problém,mám Fiat Punto a neviem prečo sa mi samovolne vybíja bateria dobijem ju a potom sa mi pustupne za nejaký čas zasa samá vybije.Je nová a neviem prečo mi to robí ,všetko mám vypnuté, neviem čo stým mám robiť.
PŘESUNUTO
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Re: HELP - Vybíjení autobaterie
co je presunute ? bateria ?
alebo prispevok ? a ak ano, tak kam ? asi nikam, lebo by to tu bolo napisane ze kam je to presunute. Ako mam poradit ked nevidim dalsie prispevky ? hruuuuza
alebo prispevok ? a ak ano, tak kam ? asi nikam, lebo by to tu bolo napisane ze kam je to presunute. Ako mam poradit ked nevidim dalsie prispevky ? hruuuuza
Punto Mk1 1.1 r.v. 1997 cca 140000 km
tyhle postupy jsou pěkný, ale od tý doby co se dávaj do aut řídící jednotky na který je napojený všechno, tak ve většině případů k ničemu. mě to bere přístrojová deska F53 a řídící jednotka F1. všechno funguje. já to před 2 roky vzdal a vyřešil odpjovačem baterie.
fiat punto II 1,2-8V (44KW)
duplicitní téma uživatele zuborova + tvoje odpověd byla přesunuta sem do tohoto desetistránkového tématu o vybíjení baterieKarol píše:co je presunute ? bateria ?
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
vie mi niekto poradit ako odmeram odber z baterky ked mam podozrenie na nejake stratove prudy
Punto MK1 55S 1,1 40kW 3dv. r.v. 1996
Lepší ztratit v životě minutu, než v minutě život
Lepší ztratit v životě minutu, než v minutě život
Zavřít všechny dveře, vypnout všechny spotřebiče, odpojit (-) pól baterie. Vzít multimetr, na odpojený (-) kabel auta dát (+) multimetru a na (-) pol baterie (-) multimetru. Nastavit měření napětí ( největší rozsah a potom postupně dávat menší rozsahy). Když naměříš vysokou hodnotu, tak je něco špatně, potom musíš vytahovat jednotlivě všechny pojistky a při každým vytažení naměřit odběr. Když odběr klesne, tak je chyba na obvodu, kterou jistí přislušná pojistka. Jestli jsou všechny jištění obvody ok, tak bude chyba na nejištěnym (startér, alternátor)- postupně odpojit, naměřit, když klesne je chyba tam.
Ahojte, čítam diskusiu o baterke a mám podobný problém, namontoval som autorádio, cca asi po mesiaci a pol mi vybilo batreku (úplne k.o.). Keďže mala 4 roky, kúpil som si novú a po mesiaci bola v prdeli...total vybytá, reklamoval som ju, dobili ju a popri tom mi premerali odber. Zistilo sa že mám vysoký odber pri vypnutom a odstavenom aute. Ak ju odpojím + a zas pripojí (chcem niekam ísť) naštartuje na prvykrát a je všetko ok. Kebyže ju nechám zapnutú po pár dňoch ju vybije - bude to autorádiom? múže mať taký odber pri odstavenom aute? v čom môže byť problém?
- intel_sk
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
leon:vysoky odber asi nie ale spatne to mas zapojene...ked ze po odpojení ti auto startuje v pohode.
Fiat Punto 1.7 TD SX60 46KW/4500min rv.96/MK1 silver flash
ex Polski Fiat 125p farba bordó
/http://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=17556
ex Polski Fiat 125p farba bordó
/http://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=17556
To si myslím aj ja, že je problém v zlom zapojení...keďže po pripojení baterky štartuje v pohode, skúsim to pozrieť a uvidíme )) snáď pomôže.
spíš vnitřní odpor. v lepším případě pomůže zapojení na klíček, v horším kdy to bude brát i pamět musíš i pamět hodit přes klíček (při každym zapnutí zapalování musíš naladit) nebo vyměnit radio.
- skybar
- Zkušenej Fiaťák
Tiež mi to robí rádio,keď ho odpojím tak je všetko OK!
PUNTO MK1 55,r.v.96,40KW,ELX, 5dver.