DISKUZE - Punto 1.9 JTD

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Libor

DISKUZE - Punto 1.9 JTD

Příspěvek od Libor »

Chci si koupit něco v "dieselu" a JTDéčkovej Punťák se mi líbí, má někdo nějaké zkušenosti???
Reklama

lacin
Znalec

Příspěvek od lacin »

Punto v džejtýdu není špatný. Kdybys sel do te 1,3 JTD, tak to je masakr. Ale dosti drahej masakr. S tou 1,3 mam kratkodobou zkusenost a to je hodne dobry. Nafta v nadrzi pribyva a jede to jako praskly vitelo. S 1,9tku zkusenost nemam, ale o moc lip, jak ta 1,3 nepojede, povinny ruceni jako dve kravy... Nevim, no. Kdyz Punto v rope, tak tu 1,3. Ale jeste porad stoji dost penez.
Hustokrutost
Lubo

Příspěvek od Lubo »

Mam 1,9 JTD 2000. Jazdím cca 30 000 km/rok. Pri pneu 195/50 R 15 je priemerná spotreba okolo 4,8- 4,9 l pri 50% po meste. Nové by som to nekupoval lebo návratnosť v porovnaní s benzínom je tak po 200 000 km ale dá sa kúpiť za slušné peniaze jazdený. Jediný problém JTD je v neuveritelne predražených náhradných dieloch v porovnaní s benzínom. Všetko je tak o 35% drahšie. Inak je to super auto a určite najlepší diesel na trhu ak berieme obstaravaciu cenu. Mam aj Peugeot 406 2,0 HDI je to asi o triedu lepší motor ale stojí tak o 150 000 viac. Každopádne si poriadne rozmysli na čo to auto potrebuješ a koľko km sa na ňom chystáš za rok najazdiť.
Solda
Začátečník

p 1.9 JTD

Příspěvek od Solda »

Čus,mam 1.9 JTD.Jsem s nímnad míru spokojen auto jede jak blázen,je malý a to se v tom promíta,nesouhlasím s tím že 406 by byla nějak lepší spíš komfortnější,tata jí má a když do ní sednu přijde mi že nejede.Je to živý auto plyn je rychlej jak u benzínu.Náh.díly se dají utáhnout a to nejsem boháč.Co se tíče ručení je to dost ale pokud jsem kupoval naftáka tak proto že ušetřím na naftě.Když máš někoho u nákladáku je to sranda.Sednu do toho a jedu a je mi jedno jestly do brna a nebo do bratislavy.Nafta se dá sehnat od 15kč,takže na ručení ušetřim.Jen ty tuhy starty v zimě jinak je to super motor.Nežere olej ale ani naftu.
Solda
safaro
Začátečník

Vykon PUNTA 1,9JTD

Příspěvek od safaro »

Zdravim mate nekdo vyzkouseny POWERBOX nebo nakej jinej tuning motoru PUNTA r.v.2000 1,9JTD a kdyz jo tak, jak se to projevuje na spotrebe a kolik to stalo chechtaku a .......?
kamionak.petanek

Re: DISKUZE - Punto 1.9 JTD

Příspěvek od kamionak.petanek »

Libor píše:Chci si koupit něco v "dieselu" a JTDéčkovej Punťák se mi líbí, má někdo nějaké zkušenosti???
Tata ho ma.Je s nim spokojenej.Jezdi pekne.Me ho pujcil na jednom sokromim letisti a zkusil jsem ho.Pekne se s nim jezdi.Punto je lepsi nez Fabie,Octavia .
Patrik
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Patrik »

Kaufik píše:safaro - přesunuto

Zdravim FIAŤAKY
Mam dotaz: Co je jinyho na motorech "punta 1.9JTD a marey 1.9JTD" krome dost rozdilnyho vykonu. Punto 80k Marea 130k

--- END ---

TURBO.
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2
safaro
Začátečník

Příspěvek od safaro »

Tak ze kdyz by sem dal turbo treba z marei tak budu mit taky 130 koni???? :roll:
KUFI
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od KUFI »

lacin píše:Punto v džejtýdu není špatný. Kdybys sel do te 1,3 JTD, tak to je masakr. Ale dosti drahej masakr. S tou 1,3 mam kratkodobou zkusenost a to je hodne dobry. Nafta v nadrzi pribyva a jede to jako praskly vitelo. S 1,9tku zkusenost nemam, ale o moc lip, jak ta 1,3 nepojede, povinny ruceni jako dve kravy... Nevim, no. Kdyz Punto v rope, tak tu 1,3. Ale jeste porad stoji dost penez.
Taky se ted mlatim do palice, ze sem nekoupil 1,3Multijet :(
Sluzebnim jezdim na naftu a pritom si ja vul koupim benzina, kterej jeste ke vsemu zere 8l :roll:
Patrik
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Patrik »

safaro píše:Tak ze kdyz by sem dal turbo treba z marei tak budu mit taky 130 koni???? :roll:
Nevim, jestli se motor liší ještě v nějakých detailech, minimálně program v ŘJ je samozřejmě jiný, ale v zásadě bylo navýšení výkonu docíleno pomocí dokonalejšího Turba. Nicméně 1.9 JTD v Mareích mají 105 nebi 110 koní. Těch 130 koní má až motor 2.4 JTD.

Doba jde dál, a tak když se mrkneš na současnou nabídku Fiatu, tak 1.9 JTD má dnes už 120 koní, 1.9 16V JTD má 150 koní a vrcholný motor 2.4 20V JTD dokonce 200 koní ! A to chiptuning u těchto motorů dokáže přidat hezkých pár desítek koníků ...
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2
safaro
Začátečník

Příspěvek od safaro »

Hmm dobry, tak vykon motoru necham, preci jenom nejede zas tak spatne.

Pak tady byly pripominky jako: "Dlouho se to ohrejva."
No a kdyz sem videl mezichladic vzduchu bez termostatu a dalsi z cromy s termostatem, mam cukani ho vymenit. Sice zas tak radikalne se to asi nezlepsi, ale ...
bandas27
Začátečník

Příspěvek od bandas27 »

Cus mam PII 1.9jtd 59kw a jezdi to jako blazen je to r.v99.Náký mouchy to má ale zatim jsem to dokazal vyřešit,jen vam radím davejte pozor při nákupu n.d. ceny se hodně liší,ja ted dělal komplet spojku,všude chtěli za orig sadu tak 8tis. což je palba,zkusil jsem zavolat do Fiat Všechlapy a stála mě necelý 4tis.orig valeo,což mě potěšilo.
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“