HELP: problem so štartérom?

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Karol
Zkušenej Fiaťák

Re: HELP: problem so štartérom?

Příspěvek od Karol »

v akom stave su uhliky a komutator na sterteri ? Doporucujem pocas pokusneho startu sledovat pokles napatia na baterke, ak neklesne skoro vobec, znamena to, ze prud netecie takze niekde je to prerusene alebo je niekde velky prechodovy odpor, zaoxidovany spoj, kabel. Ak klesne velmi vela pod 9 V moze byt chyba v baterke, alebo aj v nejakom skrate na vinuti starteru, ze proste bere viac nez by mal a baterka to neutiahne. Skus startovat s namontovanym starterom, ale tak, ze tie svorky na mag. spinaci co ma zopnut samotny spinac, zopnes sroubovakom priamo na starteri. Neutral a klucik v zapalovani treba mat ! Ak sa v pohode roztoci a bude tocit motorom, uvazoval by som o vadnom magnetickom spinaci.

Ine ma nenapada :?
Punto Mk1 1.1 r.v. 1997 cca 140000 km
Reklama

Rimmerak
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: HELP: problem so štartérom?

Příspěvek od Rimmerak »

Ahoj, mám taky problém se startováním. Mám Punto 1.3 JTD, 2005 a včera jsem dojel do města, pak přejel k dalšímu obchoďáku, po 10 minutách přišel do auta, otočím klíčkem a nic se neděje. Jen cvakne relé zapalování, ale vůbec nic se nestane. Po dlouhým zrcátkovým boji a odřených rukách jsem startér vymontoval. Když připojím samotný startér na baterku, tak točí.
Takže chyba může být buď v tom, že nefunguje elektromagnet, který vysouvá pastorek, nebo že nefunguje přívod signálu o tom, že má začít točit (to je podle mě ten slabý černý drátek vedoucí na elektromagnet..)
Dá se případně sehnat samotný elektromagnet startéru? Nerad bych kupoval celý startér jako komplet. Nikde jsem na netu nenašel tenhle samostatný díl.
Fiat Punto 1.3 JTD,51kW,2005,96000km
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“