spotreba palio 1,2 75k
Moderátor: peta.smolik
Re: spotreba palio 1,2 75k
Ty davas tomu auticku zabrat.... ja ho skorej setrim aby mi dlhsie vydrzalo
- Reklama
No takhle nejezdím pořád, ale do prudkých kopců které znám tak tomu trochu solím-je to lepší než pak v kopci řadit.A asi se tak do půlroku budu muset s autím rozloučit-jednak začíná hodně rezavět(ale jen to moje-koukám kolem sebe a v okolí jsou palia v pohodě) a jednak začíná být malé-viz.3lidi v autě a náklad-nosnost sice nepřekročím ale kolegyně vzadu měla zboží skoro na hlavě.Ale jak říkám-aspoň ještě půl roku s vámi a pak asi na logan MCV.
Male pre 3 ludi? A to nemas kombi, Weekend?..Ja som ho preto kupil ze ma kufor ako....chodim na ryby tak to bolo nevyhnutne,aby sa mi tam vsetky veci vmestili.....
Milý Brano-já vozím kolem 250kg nákladu-přepravky5ks,stolky a židle,zahradní altán,kovovou konstrukci a teď ještě občas kolegyni(s manželkou 3 lidi)-přijeď se někdy podívat na nějakou výstavu psů a ukážu ti co se do toho prcka vejde (Nitra , Bratislava).Ryby máte na slovači určitě velký , ale Palio naplnit rybama bych nedovedl
Tak jsem najel prvních 1000 km s "novým" Paliem 1,2 75 k a jsem na hodnotě 6,6 l. Což mě docela příjemně překvapilo. Jezdím s ním do práce - silnice 2. třídy + město. Akorát jsem čekal, že motor bude o hodně živější. Měl jsem Punto 1,2 16V, 80 k a proti Paliu to bylo neporovnatelně živější auto. Ventily a točivý moment zřejmě dělají své... Ještě se chci zeptat, jestli je s tímto motorem, s ohledem na spotřebu, lepší jezdit z kopce na neutrál nebo se zařazeným stupněm bez plynu. Díky
Obecně se doporučuje jezdit se zařazenou rychlostí. Teorie hlásá ,že je to lepší na spotřebu(nejde tam benzín až do poklesu na cca. 1500ot. ale zase je větší jízdní odpor a menší dojezd) ale praxe potvrzuje spíše menší spotřebu s vyřazenou rychlostí na volnoběh( s vypnutým motorem tady doufám nikdo z kopce nejezdí)
Tak sem si zase poletech ve svých příspěvcích zavzpomínal na Palio.Podívej se na začátek téhle větve-píšu tam jak vypíná vstřik při brzdění motorem.V současné době mám zajetý Berlingo(44000km)-Palio bylo v kopcích živější , ale holt mělo lehčí převod -víc točilo.S maringotkou(Berlingo) mám spotřebu jen o málo vyšší a 150 zvládne jen z mírného kopce(1,4 benzín 8V).Mimochodem-synek už služební Palio nepoužívá-odešla převodovka a oprava trvala dlouho a dostal nový auto.Po roce se s ním svezl a utekl z něj.Ale na velikost kufru vzpomíná dodnes.
JÁ VÍM,ŽE SE VYPÍNÁ VSTŘIK PŘI BRZDĚNÍ MOTOREM. V praktických testech ovšem vychází lépe volnoběh. Na spotřebu.
Ano-četl jsem ve Světě motorů a v praxi mě to taky tak připadá.Jen občas přemýšlím , čím to je.Uvažoval sem , jestli se při vypnutým vstřikování neochladí lambda a potom chvíli trvá , než se zase ohřeje a v tom okamžiku je to počítačem vyhodnoceno jako studenější motor a obohatí směs.
Jinak pro 23Bus-ta spotřeba 6,6 je na seznamování s autem velice dobrá a určitě půjde ještě tak o 0,5l dolu.
Jinak pro 23Bus-ta spotřeba 6,6 je na seznamování s autem velice dobrá a určitě půjde ještě tak o 0,5l dolu.
Je to jízdním odporem motoru a tím omezenějším dojezdem setrvačností. Ale zase tak eko jezdit nemusím.V kostce: Ujedu více metrů za více benzínu,oproti ujedu méně metrů za žádný benzín.
Re:
Mám podobnou zkušenostvavo píše:mesto v zime 9-10l. Mimo mesta cca 6-6.5l. Priemer okolo 8.5l. Inac mne pomohla vymena termostatu, pred vymenou v priemer v zime 9.5 - 10l, po vymene papa 8.5l. Aspon nieco...
FIAT Palio Weekend 1.6 100