výmena čelného a bočného skla doma

Autoservisy, údržba, náhradní díly, vrakoviště, obchody

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
joe-xonic
Začátečník

výmena čelného a bočného skla doma

Příspěvek od joe-xonic »

Zdravím, chcel by som sa spýtať ako najlepšie vymeniť čelné sklo+ bočné vodičove sklo. Hľadal som ale našiel som len témy, kde si to ludia dali robiť do servisu, ja by som to radšej spravil doma... "Nové" (použité) sklá už mám, čelné treba vyrezávať? ako ho potom zlepiť? akú gumu tam dať, keď vykrojím tú ktorá tam je teraz? niektorí mi radili to zalepiť obyčajným akvaristickým silikónom, ale to sa mi veľmi nezdá, nemôže sa stať, keď tam bude tenká vrstva lepidla miesto pôvodnej gumy, že sa mi okno na nejakých nerovnostiach znovu rozbije??? A ako mám vybrať bočné sklo? dvere som čiastočne rozobral, igelit tiež vybral, len neviem ako tam napasovať nové sklo... Len vybrať tesnenia a bude sa tam dať nejako vsunúť??? ide o punto mk1 5 dverové. Ďakujem za každú pomoc :)
Reklama

Fénix
Zkušenej Fiaťák

Re: výmena čelného a bočného skla doma

Příspěvek od Fénix »

Do čelního bych se nepouštěl,boční je hračka
joe-xonic
Začátečník

Příspěvek od joe-xonic »

čo všetko môžem pokaziť na čelnom? samozrejme za podmienky, že to zalepím poriadne a nebude mi dnu tiecť. A to bočné vymením tak ako som písal? vyberiem tesnenia a jednoducho ho tam vsuniem?
Fénix
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Fénix »

Lepší obrázek než psaní : Obrázek Výměnu čelního skla nech servisu.
Naposledy upravil(a) Fénix dne 06 úno 2011, 14:47, celkem upraveno 1 x.
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

Čelní sklo je lepený žádná guma pod ním není to černý co je pod ním je právě to lepidlo... Sem fakt zvědavej jestli si s výměnou předního skla poradíš sám... Mně to dělali dva a 3 hodiny se nezastavili... Vercajk na to máš? Diamantovej řezací drát máš? Toho lepidla na to padly dvě tuby tuším kolem 500kč stojí jedna a nic jinýho bych tam asi nedával...
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Fénix
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Fénix »

Přesně tak. Servis má vše nachystané ve velkém balení. Tmel(lepidlo) přísavky,nástroje. Dělají to 2. Tady neušetříš,leda něco posereš
joe-xonic
Začátečník

Příspěvek od joe-xonic »

ďakujem, neviete mi ešte poradiť koľko si môže vypýtať za robotu servis? sklo mám... som študent, takže rozpočet je trošku obmedzený preto sa snažím ušetriť kde sa dá... ale keď je lepší servis, nechám to asi na nich... okno vyrezané mám, druhé tiež. už len nalepiť.
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

joe-xonic píše:ďakujem, neviete mi ešte poradiť koľko si môže vypýtať za robotu servis? sklo mám... som študent, takže rozpočet je trošku obmedzený preto sa snažím ušetriť kde sa dá... ale keď je lepší servis, nechám to asi na nich... okno vyrezané mám, druhé tiež. už len nalepiť.
Tak to nemám představu vůbec Je to 4 roky co mi sklo měnili ale myslím že tenkrát si za práci počítal 500kč za hodinu ale já to měl měněný v rámci povinnýho ručení(připojištění čelního skla)
6speed
Fiaťák

Příspěvek od 6speed »

To těsnění tam je,takže si musíš sehnat nové.Já měnil čelní sklo loni.Dělal sem to se známým,který už s tím měl zkušnosti a i tak jsme se v tom vrtali dobrých pět hodin....
Punto 94' 6speed :-)
Matiz 99'
Fóbia HTP 04'
joe-xonic
Začátečník

Příspěvek od joe-xonic »

ja by som to tiež robil s chalanom, ktorý robil v servise pár rokov, preto som si na to celkom trufal, menili sme už spojku, brzdy, tlmiče, všeličo, ale sklo sa mi zdá dosť citlivá vec, preto sem píšem... Ozaj, teraz ma napadlo, dúfam, že neni rozdiel v čelnom okne medzi 3 a 5 dverovou verziou... :shock: kebyže mi to trvá aj 10 hodín, nevadí, semester začínam až koncom februára :D problém je aj trošku v tom že do najbližšieho dobrého servisu to mám asi 20km, auto je napoly rozobraté (sklá, svetlá sa budú meniť, kapota je dole, atd...) preto by som to robil najradšej niekde u mňa v garáži :)

ďakujem za všetky reakcie
6speed
Fiaťák

Příspěvek od 6speed »

Tak pokud to ten borec už někdy dělal tak hurá na to,zas taková věda to není :D
Matiz 99'
Fóbia HTP 04'
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

6speed píše:To těsnění tam je,takže si musíš sehnat nové.Já měnil čelní sklo loni.Dělal sem to se známým,který už s tím měl zkušnosti a i tak jsme se v tom vrtali dobrých pět hodin....
Jaký těsnění myslíš? Myslím že čelní sklo je lepený a všechno co je na něm se použije znova akorát to lepidlo se musí odříznout a použít nový)))
joe-xonic
Začátečník

Příspěvek od joe-xonic »

tesnenie mám vybraté, vyzerá byť nepoškodené, myslím že nebude problém použiť ho znovu, akurát nové lepidlo (tmel)
6speed
Fiaťák

Příspěvek od 6speed »

Tak to byl někdo dost šikovnej když ho nepřeříz.My jsme se s tím moc nepáraly,takže těsnění šlo do kopru.To sklo bylo ještě origo,takže si to nové těsnění zasloužilo :D.A kromě toho tmelu jsme ještě na okenní rám plácaly nějaký sajrajt.Už si nevzpomenu co to bylo,ale prej to bez toho není stopro.
Matiz 99'
Fóbia HTP 04'
Odpovědět

Zpět na „Punto - servis“