Jak vám brzdí Punto?

Tlumiče, pružiny, kola, pneumatiky, brzdy, řízení

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

liborko
Všeználek

Re: Jak vám brzdí Punto?

Příspěvek od liborko »

Buchtič píše:
Modeler píše:Musis vymenit brzdice a jejich drzaky. Jinak je to vse shodny. Brzdice a drzaky maj zas stejny GT a Lancia Dedra myslim 1,8 a 2,0. To se da dohledat v Eperu.
Nevíte někdo co myslel těmi držáky? V ePeru sem nic takovýho nenašel. Na fóru už dlouho nebyl a ani na ICQ nereaguje. Mám právě nabídku na přední brzdy z GT a přijde mě, že je to komplet.
jo na fotce to máš komplet,neváhej a dej si je tam, taky mám na svojem brzdy z GT,rozteče jsou stejné :wink:
1.jpg
1.jpg (63.63 KiB) Zobrazeno 3758 x
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Reklama

Karol
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Karol »

Brzdí dobre, mam za sebou generalku hl. brzdoveho valca, kupil som sadu tesneni a je to uplne v pohode. Je fakt, ze tie brzdy su v nohe viac citit, ale je to len otazka zvyku.

Ked ma niekto dojem, ze musi silno slapat na brzdy, moze byt chyba v podtlakovej hadici od sania k membrane posilovacu. Moze byt netesna, resp. popraskana. V pripade dieslu moze byt aj vyveva v haji.

Zlepsovak :
Na dlhe zjazdy z kopca by bolo dobre spravit taku jednoduchu upravu. Neviem preco sa to na osobaky standardne nemontuje, aspon som to na osobakoch zatial nikde nevidel, pritom je to take jednoduche zariadenie, mam na mysli vyfukovu brzdiacu klapku, priamo na zberne vyfukove potrubie a jej privieranim mozno velmi vyznamne menit brzdiaci ucinok motora. Pri vstrekovacich motoroch kde RJ vypne prud paliva ked sa brzdi motorom by to nemalo robit problem. Takto ked chcem zvysit brzdny ucinok motora, musim podradovat a hnat motor do vyssich otacok kde lepsie brzdi, ale keby bola ta klapka, dal by sa brzdny ucinok motora regulovat priamo bez preradovania a opotrebenia spojky. Ovladanie predsa nemusi byt vzduchotlakove, stacil by aj bowden cez nejaky prevod. A samozrejme privierat len do urcitej miery, predsalen aby nebol motor moc pretazovany tlakmi.
Punto Mk1 1.1 r.v. 1997 cca 140000 km
Pun-to
Znalec

Příspěvek od Pun-to »

Pun-to píše:Mě brzdí docela vlažně. Hlavně se zdá že moc neposiluje.
Co sem měl Punto předtím tak to brzdilo ohodně ohodně líp.
Problém vyřešen :D
Byly špatný kotouče - špatnej materiál. Dal sem Mareli a brzdí jak ďas!!!
Fiat Punto 1,7TD SX rv95
marsiano
Fiaťák

Příspěvek od marsiano »

čus lidi potřebuju poradit s brzdami, mám doma jednoho fiata punto 1.2 rv.1996
kterého teď prodávám, ale nějak se mi na něm nezdají brzdy, auto brzdí až po sešlápnutí brzdového pedálu skoro až na podlahu.
Kola jdou normál do smiku, ale když chci normálně pomalu přibrždovat tak to skoro nebrzdí, pedál jde lehce.
Zkrátka brzdy zabírají dost pozdě a když zaberou, tak dost z ostra.
Je tohle na tom autě normální, já ho měl jen přes zimu a myslel jsem že je to tak normál, ale dnes když si pro něj přijel potenciální zájemce, tak ho nevzal kvuli tomu že se mu ty brzdy nezdáli dobrý.
Fiat Punto II 1,8 16V HGT Abarth
Smrťák
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Smrťák »

Nejsou sjeté desky?
Sbohem. :-)
marsiano
Fiaťák

Příspěvek od marsiano »

sundal jsem kola a desky a kotouče jsou nové. auto brzdí, ale prostě na pedálu je moc velká odezva. Nevím si s tim rady.
oldoss
Znalec

Příspěvek od oldoss »

Mne to tiež podobne brzdí. A to som cca 10 000 km do zadu menil komplet brzdy v predu aj vzadu. Asi si budeš musieť zvyknúť. Neviem nechce sa mi to riešiť na mojom špunte. Mne to brzdí dobre takže asi tááák.
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
marsiano
Fiaťák

Příspěvek od marsiano »

Tak mě by to bylo jedno, auto stejně prodávám já mám teď punto hgt, ale odradilo to zájemce který ho chtěl koupit.
Jinak auto brzdí, gumi flekujou.
Tak se bojim že ho díky tomuhle neprodám, já osobně bych řekl že to brzdí jak to má, ale je to o tom zvyknout si.
rogi
Znalec

Příspěvek od rogi »

písal si že si menil aj obloženie, tak potom aj zadne, je funkční samostav v zadu? čo hlavný brzdový válec? nie je veľká vôla medzi pedálom a valcom?
Škoda 130L agave už z recyklovana
Fiat BRAVO 1.4 activ PLUS 66kw biela "divino"
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

Co sem dal na zadek nový bubny tak jde zadek do smyku, na předku mám rok starý desky i kotouče(nejlevnější z Auto Kely) ale překvapivě brzděj dobře stejně jak předešlý Bremba sem jen zvědavej jak ještě dlouho :lol:
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Mr.pilot
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Mr.pilot »

peta.smolik: tak si zkusi ty brzdy pořádně zahřát a rozdíl se dostaví,Ono to při určité teplorě brzdit přestane.Božel je o dost nižší než u beremba.
marsiano:tohle vypadá joko zavzdušněný.nebo bych zkusil vyměnit kapalinu
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

Vloni v Itálii jsem je zahřál docela hodně a brždění bylo pořád stejný tak nevím ale i kdyby starý Bremba sem orovnal na soustruhu natřel a mám je do foroty takže strach nemám a když sem měnil min. týden gumy tak kotouče vypadaly v poho rovný nezvlněný nehrbatý
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Mr.pilot
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Mr.pilot »

Tak si je neořál,každý brzdy přestávaj brzdit jen jde o to jestli třeba při 600°c nebo při 1000°C.Správně ohřátej kotouč poznáš podle toho že ve tmě je červenej,ale pak ty brzdy už přestávaj brzdit,něco jako kdyby si jel bez posilovače.
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
bobas
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od bobas »

rogi píše:písal si že si menil aj obloženie, tak potom aj zadne, je funkční samostav v zadu? čo hlavný brzdový válec? nie je veľká vôla medzi pedálom a valcom?
ja bych to taky videl na hlavni brzdovz valec ja ho mam na pokraji zhrouceni po 300tkm a dela to same, brzdy nove feroda,tak asi tak no...
Odpovědět

Zpět na „Punto - podvozek“