Presakuje olej v oblasti prevodovky :(

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
cimbo
Zkušenej Fiaťák

Presakuje olej v oblasti prevodovky :(

Příspěvek od cimbo »

Dnes som bol v origo servise Fiat meniť prevodokový olej a sviečky. Pri úvodnej prehliadke na zdviháku mi prijímací technik našiel,že mi niekde presakuje olej a to tak, že na spodku prevodovky bola malá kvapka oleja. Povedal, že to mechanik pri výmene preverí.

Po skončení prác som sa opýtal, že čo to je a dočkal som sa prekvapivej odpovede: "Presakuje to tam kde vchádzajú do prevodovky tiahla a u Punta je to normálne a netreba to riešiť. Prevodovkový olej to nebude keďže starého tam bolo tak ako má byť."

Poviem pravdu, že od oficial servisu sa mi to zdá ako slabá odpoveď. Veď predsa keď niečo niekde presakuje a slabo uniká, tak to asi v poriadku nieje.
Pokiaľ to teda uniká motorový olej, tak by to teoreticky mohlo byť zapríčinené aj tým, že mi ho tam dal mechanik pri poslednej výmene pred týždňom o 4 dc viac, ale to je len moja laická úvaha.

Prosím opravte ma ak sa v mojej úvahe mýlim a skutočne to netreba riešiť. Každopádne som si doteraz nikdy pod autom nevšimol, že by po ňom ostávala olejová škvrnka a to ho pravidelne kontrolujem a skúmam.
Ešte dodám, že auto má najazdené 132 tkm.

Ďakujem.
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
Reklama

mad mike
Všeználek

Re: Presakuje olej v oblasti prevodovky :(

Příspěvek od mad mike »

tak to že tam nalili víc oleje, by mohl být ten problém. každopádně to kolem té páky prosáklo aj mě, ostříkal jsem všecek vytečený olej na převodovce sprejem na čištění škrt. klapek dočista dosucha a vypadá to, že to dál neprosakuje a když, tak je to fakt zanedbatelné. ono tam asi bude nějaké gufero nebo guma. upřímně pokud mi z toho olej neteče po kapkách, tak to neřeším-nechce se mě to kuchat :)
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
cimbo
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od cimbo »

mad mike píše:tak to že tam nalili víc oleje, by mohl být ten problém. každopádně to kolem té páky prosáklo aj mě, ostříkal jsem všecek vytečený olej na převodovce sprejem na čištění škrt. klapek dočista dosucha a vypadá to, že to dál neprosakuje a když, tak je to fakt zanedbatelné. ono tam asi bude nějaké gufero nebo guma. upřímně pokud mi z toho olej neteče po kapkách, tak to neřeším-nechce se mě to kuchat :)
Dík za odpoveď a asi aj vo Fiate maju takýto názor, že pokiaľ netečie a funguje tak ako mám, tak nebudú do toho zbytočne vrtať.
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
mad mike
Všeználek

Příspěvek od mad mike »

pořádně to očisti a uvidíš jestli to teče i nadále nebo ne
cimbo
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od cimbo »

mad mike píše:pořádně to očisti a uvidíš jestli to teče i nadále nebo ne
OK ja to teda skusim, hned ako budem mat na to cas.
No neviem ci by nebolo dobre pockat kym hladina oleja klesne na normalnu hodnotu, kedze to moze byt aj tym, ze tam mam o 4dcl oleja viac.
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
mad mike
Všeználek

Příspěvek od mad mike »

no pokud ho tam určitě máš víc než má být, tak ten přebytek musíš upustit. nebo to začne prosakovat i přes jiné gufera
cimbo
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od cimbo »

No tak som zistil odkial to tece a po prevodovke to len steka. Po vymene motoroveho oleja som do servisu fiat absolvoval prvu dlhsiu cestu, takze sa olej poriadne rozprudil.
Zaujimave je ze mi vyteka olej zo stredu riadenia, alebo tade steka ten novy motorovy olej.
Neviem ci to dobre chapem, ale riadenie je mazane spolocnym olejom ako motor?
Kazdopadne to vyzera na to ze je tam toho motoroveho oleja vela a niekade ho vytlaca von. Dnes ho idem dat odcerpat na predpisanu hodnotu.
Otazka je ci sa mi pocas tych cca 500 najazdenych km s vela olejom nieco nepokazilo.
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
mad mike
Všeználek

Příspěvek od mad mike »

převodovka má svůj olej a motor taky- takže každé je mazané zvlášť, motorového oleje taky nesmí být víc než je předepsané
cimbo
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od cimbo »

mad mike píše:převodovka má svůj olej a motor taky- takže každé je mazané zvlášť, motorového oleje taky nesmí být víc než je předepsané
Už je to vyriešené, motorový olej odpustený na normálnu úroveň.
No a žiadne tečenie oleja sa nekonalo, bol som to totiž v servise reklamovať a prišli na to, že pri výmene oleja mi nejaký nešika musel obliať časť motorového priestoru a pomaličky to stekalo smerom dole aj na výfuk a to spôsobilo ten jemný zápach.
Všetko mi to pekne poukazovali vyutierali a po skúšobnej jazde mi to znovu prezreli a naozaj nikde nič.
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
mad mike
Všeználek

Příspěvek od mad mike »

:lol: :lol: tož dobré, no. aspon že tak :wink:
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“