chladicí kapalina

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Reno
Zkušenej Fiaťák

Re: chladicí kapalina

Příspěvek od Reno »

Keby to bolo termostatom,tak by to aj tak normálne kurilo?Lebo mne sa zdá,že kúri ok.
Punto 1,2 8V 5dv
Reklama

polomiso
Fiaťák

Příspěvek od polomiso »

Taktiez mi chladiaca kvapalina po zohriati motoru vystupi o nejake 2-3 cm... Je to chyba ?
mk2b 1.4 16V 5D
jakobt
Začátečník

Příspěvek od jakobt »

myslím že je to normální, mě taky tak o cca 2 cm
Italobrothers - Palio TD & Aprilia Leonadro 125
Juro
Začátečník

Příspěvek od Juro »

ja mam stym tiez problek ze ak nalejem do nadoby chladiacu kvapalinu tak ako ma byt min -max
tak sa mi vždy strati asi 4dcl a potom sa uz nestraca vobec zostane tak ako je, ale ak tam dolejem tie 4dcl tak sa zase stratia asi po 30 km a dalej sa uz nestraca

vsimol som si ze ta zmiznuta kvapalina je vždy flak pod motorom konkretne pod vodnou pumpou a olejovim filtrom (vodnu pumpu som menil a stale sa straca kvapalina)

a este ked je v tej nadrzke malo chladiacej kvapaliny ked tam chybaju tie 4 dcl tak ak sa zohreje vystupi na uroven ako ma byt akoby tam tie 4dcl nechibaly ale ked vychladne tak zase klesne
nechapem na tom to ze ak mi niekde tecie preco vytecie iba take male mnozstvo a potom uz netecie iba az ked dolejem .
Reno
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Reno »

Takto mi to trošku vytekalo a bolo to spôsobené tesnením pred vodnou pumpou na spoji potrubia.Je tam taký okružok o velkosti cca ako hrdlo plastovej flaše z limonády.Bolo to velmi problematické prísť na to,odkial to tečie,ale na jame s poriadnym svetlom sa to dá odhaliť.Neviem prečo Ti vytečie len tá trocha,ale ja som zbadal raz mokro,tak som to začal riešiť.Možno Ti moja skúsenosť pomôže :)
Punto 1,2 8V 5dv
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“