vysoka spotreba po vymene rozvodov

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Juro
Začátečník

vysoka spotreba po vymene rozvodov

Příspěvek od Juro »

zdravim mam Punto I 55s 1,1i asi pred 2 mesiacmi som si vymenil rozvody (remen, kladka, vodna pumpa) a odvtedy mam spotrebu vyššiu o 2-3 L

rozvody som nastavil tak ze rysku na zotrvacniku som nastavil na 0 stupnov a rysku na vackovke som nastavil oproti ryske (rysku na klukovke som nepozeral ci ukazuje oproti ryske na bloku motora) takze si myslim ze remen nebude posunuty o nejaky zub, aj po mesiaci som to kontroloval a zatrvacnik je na 0 stupnav a vackovka je ryska na rysku a po vymene rozvodov sa mi zda ze auto je trochu zivsie, ale odvtedy je spotreba vyssia.

moznost ze benzin niekde tecie som na 98 percent vylucil lebo ho neni citit ani v nutri ani vonku a niesu pod autom ani flaky.

takze vobec netusim co by to mohlo byt, rozmyslal som aj ci nejde stale na sitic to by vysvetlilo ze je auto aj trochu zivsie ale co to ma z rozvodmy???? a ajtak neviem ako to mam zistit ci ide stale sitic, nemam ani otackomer

dalej som rozmyslal ze by to mohol byt vyfuk trochu je deravi a trochu to prdi do vyfuku ale to tiez neviem lebo bol deravy aj pred vymenov a spotreba bola 5,7 max 6,5L. a deravy vyfuk by asi nepridasl 2 - 3 litre na spotrebe.

este by to mohla byt aj lambda sonda lebo asi pred 1,5 rokom sa mi stalo ze mi dosiel benzin ale ked som dotankoval som nezbadal ze by auto viacej zralo

ak ma niekto nejaku radu tak budem vdacny.
Reklama

mafi
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Re: vysoka spotreba po vymene rozvodov

Příspěvek od mafi »

daj si premerat lambda sondu ci ti nahodu neodisla
Matto
Všeználek

Příspěvek od Matto »

Lambdu si premeriaš aj sám, na tomto odkaze najdeš návod(príspevok od Grauna) : https://www.club-fiat.com/viewtopic.php ... fakt+nevim
ex - Punto MK1 1,2 ELX 54kw/73k r.v.95
now - Grande Punto 1,9 MultiJet 116kw/160k r.v.07 -powered by Alfatuning.sk
mad mike
Všeználek

Příspěvek od mad mike »

a víš jistě, že ryska na setrváku odpovídá rysce na klice + bloku?
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Juro
Začátečník

Příspěvek od Juro »

mad mike píše:a víš jistě, že ryska na setrváku odpovídá rysce na klice + bloku?
rysku na kluke a blok som nepozeral vobec iba zotrvak na 0 stupnov a vačkova hriadel ryska na rysku a myslim si ze ak by boli rozvody posunute tak by motor asi nesiel dobre a mne sa zda ze ide troooosku lepsie po vymene rozvodov myslim tym zrychlenie a prednedavnom som siel po dialnici a v pohode islo 150km/h mozno by islo este viac ale uz som neskusal lebo sa smykalo
aj startuje super iba cuknem du kluca a hned nastartuje aj za tepla aj ked je -15 stunov vonku.

ale vsymol som si ze po nastartovani za studena mi doslt klepocu ventily asi 1 min. potom ked sa to trosku zohreje stal ich trosku pocut klepat ale iba velmi velmi malo.

a ak by bola zla lambda ...tak islo by auto normalne ??? kamarat mi hovoril ze mu na forde odisla lambda a auto mu islo jak traktor. a mne ide relativne dobre iby ta spotreba

este som niekde cital ze bi to mohol byt potenciometer skrtiacej klapky vo vstrekovacej jednotke .......to sa da nejako vycistit???

dnos som skusal odpojit lambda sondu a ni sa na chode motora nezmenilo, takze asi bude zla ............nie????
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“