Motor spinavy od oleje

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Nero4
Fiaťák

Re: Motor spinavy od oleje

Příspěvek od Nero4 »

Lambda je menena ani ne 3 mesice zpatky. Uvidim az vymenim to tesneni, stejne bych mel tedka nekdy vymenit i olej a filtry, tak se to pak doufam trochu zlepsi.
Reklama

peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

Nero4 píše:Lambda je menena ani ne 3 mesice zpatky. Uvidim az vymenim to tesneni, stejne bych mel tedka nekdy vymenit i olej a filtry, tak se to pak doufam trochu zlepsi.
Kolik si dal za lambdu a jakou máš??? Přesnou nebo universální?? Vyresetoval si řídící jednotku??
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Nero4
Fiaťák

Příspěvek od Nero4 »

Lambda me stala 2100 a mel jsem to meneny primo ve Fiat servise, tak doufam ze to je vse ok. S ridici jednotkou mi neco delali, pac mi problikavala kontrolka vstrikovani. Ale nevim jesli to resetovali...
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

Restuje se jen tím že se odpojí na chvíli baterka Copak ti dělali se vstřikama??
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Nero4
Fiaťák

Příspěvek od Nero4 »

No nakonec neudelali nic, rekli ze problem je v ř.j. Ze se to bude cas od casu ukazovat, ale ze to nic neni. Delali diagnostiku a pak menili tu lambda. K te ř. j. mi rekli ze bud to nechat tak nebou koupit novou, nebo jejich nejakou starsi. Tak jsem to nechal tak. Od te doby (je to uz 3 mesice ) to probliklo cca asi 5x za celou dobu. Jinak vse slape jak ma.
Karol
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Karol »

Neviem co mas za motor, ale napr. v 1.1 je zle vyrieseny dekel vackovky, su tam len 4 srouby na velky dekel, takze to samo o sebe netesni ked je tesnenie trochu starsie. Ja som kupil nove tesnenie a nanho som zospodu aj zvrchu dal motorovy tesniaci silikon. Odvtedy je pokoj. Dovtedy som mal vzdy zasvineny motor od oleja. Ten dekel je asi najvacsi konstrukny nedostatok 1.1 motorov, keby dali 6 alebo 8 sroubov, bolo by po probleme.
Punto Mk1 1.1 r.v. 1997 cca 140000 km
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“