Motor spinavy od oleje

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Nero4
Fiaťák

Motor spinavy od oleje

Příspěvek od Nero4 »

Zdravim, mam Punto 1.2, 44 kW, 1995. Posledni dobou se mi stava ze mam motor hodne postrikany od oleje, jak ze predni strany tak i zezadu. Zkousel jsem dotahnout srouby co tam jsou. Jeden mel sjety zavit, tak jsem ho vymenil a vse poradne dotahl. Jenze to nepomohlo, olej se po jizde objevi znovu. Spotrebu oleje jsem pocital ze mi to zere asi 1l/1400 km. Navic se mi ted hodne zvedla spotreba benzinu, posledne jsem najel jen 540 km na plnou nadrz - 45 l. Takze spotreba cca 8,3 litru!! Styl jizdy normalni, zadne toceni za studena. Poradte co s tim olejem a spotrebou??
Reklama

Mr.pilot
Zkušenej Fiaťák

Re: Motor spinavy od oleje

Příspěvek od Mr.pilot »

rozebrat a přetěsnit co jiného.takže se ti rovnou vyplatí udělat generálku.jako spojku rozvody těsnění pod hlavou... zase od motoru b udeš mít dost dlouho pokoj.
nebo koupit jinej motor a přehodit ho.protože na tohle ti dotažení fakt nepomůže
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
samot0506
Začátečník

Příspěvek od samot0506 »

Nejde ti to vrchem přes dolévací otvor?
Fiat Punto II 1,2 44KW
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

Vyměň si těsnění pod víkem vačky a preventivně i těsnění pod hlavou když to nepomůže :D
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
OndraK
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od OndraK »

A taky ten O-kroužek na konzolce cívek.
Ad spotřeba: V zimě je normální větší spotřeba. Pokud ale jezdíš často a spotřeba se zvýšila uz před zimou nebo naopak v posledních dnech tak jako bych nic neřekl ;)
Punto 1.2 8V, rv. 02 - slouží dál už zase nám
Saab 9-5 Aero

ex:
Punto 55 S, rv. 96 - odpočívá v pokoji
Alfa Romeo Giulietta TBi QV - odpočívá v pokoji 😢
Honda Civic 8G 1.8
Nero4
Fiaťák

Příspěvek od Nero4 »

OndraK píše:A taky ten O-kroužek na konzolce cívek.
Ad spotřeba: V zimě je normální větší spotřeba. Pokud ale jezdíš často a spotřeba se zvýšila uz před zimou nebo naopak v posledních dnech tak jako bych nic neřekl ;)
Posledni 2 mesice jezdim stejne, vzdy jsem ujel na plnou kolem 650km, az ted posledne jen 530 pri stejnem zpusobu jizdy i stejne vzdalenosti denne.
Nero4
Fiaťák

Příspěvek od Nero4 »

samot0506 píše:Nejde ti to vrchem přes dolévací otvor?
Vrchem nevypada ze by to slo, olej je rozlity do vsech stran i pres kryt motoru dozadu, takze daleko od nalevky..
liborko
Všeználek

Příspěvek od liborko »

Umyj si celý motor krásně do čista Arvou,a pak krásně zjistíš kde z kterého místa ti teče olej.Nejčastěji to teče přes gufero vačky,dole přes gufero klikovky,přes okroužek zap.cívek,těsnění ventilového víka a přes těsnění olejové vany.A ještě zkontroluj olejovou měrku jestli to nechčije kolem ní
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96

IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
samot0506
Začátečník

Příspěvek od samot0506 »

Tak že vrchem to nejde tak to bude těsnění pod víkem ventilů.Na ten dolejvací otvor jsem se ptal z důvodu protože jsem to nedávno řešil na citroenu ZX a tam jsem měl zamrzlou odvětrávací hadici motor natlakoval a olej šel nejjednoduší cestou ven a to je právě dol.otvor :wink:
Fiat Punto II 1,2 44KW
Nero4
Fiaťák

Příspěvek od Nero4 »

samot0506 píše:Tak že vrchem to nejde tak to bude těsnění pod víkem ventilů.Na ten dolejvací otvor jsem se ptal z důvodu protože jsem to nedávno řešil na citroenu ZX a tam jsem měl zamrzlou odvětrávací hadici motor natlakoval a olej šel nejjednoduší cestou ven a to je právě dol.otvor :wink:

No o vikendu na to kouknu, nekdo tu psal ze by to mohlo byt i praskle tesneni pod hlavou.
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Záleží na tom jak dlouho tam to těsnění máš... Já už mám 3. za teď čerstvých 13 let Nech běžet motor a koukni se za svodama bys měl vidět spodek hlavy a pozoruj jestli neuvidíš jestli tudy olej neprosakuje... PS: než na to začneš koukat tak to pečlivě otři Pokud ti olej prosakuje tudy bude zasraná celá hlava páč olej vzlíná
Nero4
Fiaťák

Příspěvek od Nero4 »

peta.smolik píše:Záleží na tom jak dlouho tam to těsnění máš... Já už mám 3. za teď čerstvých 13 let Nech běžet motor a koukni se za svodama bys měl vidět spodek hlavy a pozoruj jestli neuvidíš jestli tudy olej neprosakuje... PS: než na to začneš koukat tak to pečlivě otři Pokud ti olej prosakuje tudy bude zasraná celá hlava páč olej vzlíná

V zari to budou 3 roky co ho mam. Najeto ma tedka 178tis. a zadne tesneni jsem jeste nemenil, ani nevim jesli predchozi majitel. Takze urcite bude nejake tesneni spatne, ted jen zjistit jake. O vikendu budu mit cas tak to vsechno rozeberu a zjistim :)

Akorat ta spotreba benzinu 7l/100km me nejak vrta hlavou, vsichni co jsem se ptal zatim rikaji ze to je dost, a to si nemyslim ze bych byl nejaky zavodnik, proste normalni styl jizdy. :?:
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

To teď přes zimu ale není tak moc... Jezdím teď jen do práce 1500metrů tam a večer zpět a mám 1,1 najeto 180tis a spotřeba je rovnejch 7 a to si myslím že by mohla být i vyšší takže 7 na 1,2 není špatný Spotřebu je třeba zkusit na delší jízdě s kombinací města ale aspoň 200km v kuse
Nero4
Fiaťák

Příspěvek od Nero4 »

Jenze ja tech 7 mam normalne i pres leto, ted na posledni nadrz jsem ujel jen 530km oproti normalnim 650 cca. Takze spotreba ted naposledy byla 8,3l !!
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

pak to může bejt stylem jízdy nebo nefungující lambda sondou :( a taky možná svíčkama nebo kabelama nebo cívkama atd.
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“