TYP - výměna přístrojové desky MK1
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto, zokot
Re: Připojení otáčkoměru
ten polskej návod sedí, k přístrojům chybí 1 drát od posledního kabelového spoje pod kapotou
- Reklama
Monáž přístrojovky
Zdravím, tak jsem dnes úspěšně namontoval přístrojovku s teploměrem a otáčkoměrem.. Moje Punto je z roku 97, přístrojovka 94, kabel pro otáčkoměr už byl natažený, ale vyskytl se jiný problém: přívod napětí ke kontrolkám dobíjení a oleje byl řešen jinak.. Nakonec všechno funguje, a místo kontrolky CODE se rozsvěcí symbol bezpečnostních pásů, jako upomínka..
Kontrolka CODE
Však ta kontrolka funguje dal, jenom misto klicku se rozsviti cervenej symbol bezpecnostnich pasu.. Ta přístrojovka s otáčkoměrem ještě neznala imobilizér..
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Monáž přístrojovky
Copak tobě svítí kontrolka CODE??? Ta přece normálně nesvítí??Kaufik píše:Mno tu kontrolku CODE docela potřebuješ ne?Milsn píše:Zdravím, tak jsem dnes úspěšně namontoval přístrojovku s teploměrem a otáčkoměrem.. Moje Punto je z roku 97, přístrojovka 94, kabel pro otáčkoměr už byl natažený, ale vyskytl se jiný problém: přívod napětí ke kontrolkám dobíjení a oleje byl řešen jinak.. Nakonec všechno funguje, a místo kontrolky CODE se rozsvěcí symbol bezpečnostních pásů, jako upomínka..
FIAT PUNTO 1,7TD elx
Lancia Kappa Kombi 2.4i 175koní
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
TD má na převodovce snímač (asi to "počítá" zuby na setrváku )Sfing píše:No a teraz mi este povedzte ako napojim otackomer na diesel..? Nemam TD ale hladky diesel.. Tak neviem odkial mam tahat ten kabel.. a kam ho mam este napojit
Převodovky jsou prej stejný, takže tam ten snímač třeba máš taky.
Pokud by někdo chtěl přístrojovku na 1.7TD s otáčkoměrem a teploměrem, tak mám jednu na prodej. Cena 1000Kč (na vrakáči jsem za ní dal 1300Kč)
FIAT PUNTO 1,7TD elx
Kontolka CODE
To Vejvy: Kontrolka po zapnuti zapalovani jenom kratce problikne, pokud je vse v poradku.. Pokud zustane svitit, tak se imobilizer NEdeaktivoval..
Punto 55S, 97, 3 dv.
http://www.puntotuning.eu/fans/069-milsn/
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontolka CODE
Jasně, tak ale bez tý kontrolky se dá žít, ne?Milsn píše:To Vejvy: Kontrolka po zapnuti zapalovani jenom kratce problikne, pokud je vse v poradku.. Pokud zustane svitit, tak se imobilizer NEdeaktivoval..
FIAT PUNTO 1,7TD elx
Kontolka CODE
Dá se bez ní žít, dokud imobilizer funguje.. Když Ti najednou nechce chytit motor, dlouho Te imobilizer nenapadne, ani kdyz kontrolka sviti..
Punto 55S, 97, 3 dv.
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Normální to neni. Teď tam máš přístrojovku jenom s kontrolkou, bez měřáku žejo? Na 100% tam máš čidlo k měřáku, který při zvyšování teploty zmenšuje odpor a kontrolka se pomalu rozvěcí. Takže. když tam dáš přístrojovku s teploměrem, zřejmě nebudeš muset měnit ani čidlo, a pokud vim, tak k otáčkoměru by tam snad přívod měl taky bejt připravenej. Tak akorád přehoď přístrojovku.
FIAT PUNTO 1,7TD elx
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Tak znova. Máš tam čidlo k přístrojovce k měřáku a ne ke kontrolce. Takže buď přehoď přístrojovku, nebo čidlo.
orig. čidlo ke kontrolce je termospínač, takže kontrolka se může akorát rozsvítit a to jen na plno.
Čidlo k měřáku mění (zmenšuje) odpor s teplotou, tudíš se ti ta kontrolka pomalu rozsvěcí, tudíž taková kontrolka je ti k ničemu.
orig. čidlo ke kontrolce je termospínač, takže kontrolka se může akorát rozsvítit a to jen na plno.
Čidlo k měřáku mění (zmenšuje) odpor s teplotou, tudíš se ti ta kontrolka pomalu rozsvěcí, tudíž taková kontrolka je ti k ničemu.
FIAT PUNTO 1,7TD elx
Nic se nehreje.... Precti si vejfyho prispevek a pochopis. Mas tam pristrojovku bez meraku teploty, ale cidlo na motoru mas urceny na merak, ne na kontrolku. Verze, kde je jenom kontrolka prehrati ma na motoru cidlo, ktery svuj odpor nemeni linearne, ale po dosazeni urcite teploty se sepne a rozne kontrolku.duffman píše:a nevíš prosím tě co s tím jak se to hřeje?voda mi nikde neuniká a termostat mám taky nový...
Hustokrutost