Cavte Stilaci.
Vie niekto poradit ako sa nastavuje ručna (parkovacia) brzda? Mam Stilo 1.8 16V rv.2001 Musim ju tahat celou silou a aj tak moc nedrzi. Dakujem za Vaše rady.
Nastavenie ručnej brzdy
Moderátor: peta.smolik
Nastavenie ručnej brzdy
Stilo 1.8 16V
- Reklama
Re: Nastavenie ručnej brzdy
Seřízovací šroub je za středovým tunelem pod kobercem, ale pokud je velká ovládací síla a malý brzdící účinek, chyba bude asi jinde - možná zarezivělé lanko v bowdenu nebo zarezivělý ten otočný mechanismus ve třmenu zadní brzdy.
Ford S-Max 1,9 TDCi, r. v. 2011
Fiat Panda 1,2, r.v. 2010
Fiat Stilo 1,9 JTD, r. v. 2004 - Ex.
Fiat Brava 1,9 TD, r. v. 1997 - Ex.
Fiat Tipo 1,9 TD, r. v. 1992 - Ex.
Fiat 127, r. v. 1977 - Ex.
Fiat 850 Sport Coupe, r. v. 1969 - Ex.
Fiat Panda 1,2, r.v. 2010
Fiat Stilo 1,9 JTD, r. v. 2004 - Ex.
Fiat Brava 1,9 TD, r. v. 1997 - Ex.
Fiat Tipo 1,9 TD, r. v. 1992 - Ex.
Fiat 127, r. v. 1977 - Ex.
Fiat 850 Sport Coupe, r. v. 1969 - Ex.
Diik za info. zajtra nato mrknem! Počul som ze sa to dotahuje samo postupnym slapanim na pedal ale sa mi zdalo ze to je kravina
Stilo 1.8 16V
Je to pravda ale nejedná se pouze o ruč brzdu.ty brzdy se štelují auto ale musí to fungovat.Funguje to tak že když se ti sjede trošku obložení tak ten štelovák skočí o zoubek a tím se zmenší vůle.ale jak říkám musí to být funkční
Fiat Punto II 1,2 44KW
takto to funguje pri bubnovej brzde, ale ja mam vzadu kotuce. Myslel som ze je to vydranymi platnickami ale aj po vymene my nechce drzať.
Stilo 1.8 16V
Ja jsem na STK pred mesicem neprosel prave kvuli rucni brzde, auto drzelo docela dobre, ale na brzde to ukazovalo jenom 1380-1500kg. Nakonec stacilo postelovat, ale protoze je na kotoucich malo materialu, tak budu muset udelat cely zadek. V jakém stavu mas zadni kotouce?Fijet píše:takto to funguje pri bubnovej brzde, ale ja mam vzadu kotuce. Myslel som ze je to vydranymi platnickami ale aj po vymene my nechce drzať.
ja som na STK mal problem len kvoli rucnej ale brzdy ako take boli OK. Platnicky su nove a z kotuca je zodrane tak 2mm maximalne.
Stilo 1.8 16V
Ahoj,
dlouho jsem zde nebyl. Pokud ti mohu pomoct ohledně ruční brzdy, tak rozdělej celé brzdy a odpoj od kapaliny. Já jsem musel vyčistit celý Al. segment ruční brzdy. Musel jsem vytáhnout i píst a komplet rozdělat a vyčistit. Bylo to zoxidované na gumovém ókroušku páky táhla ruční brzdy- jak se navléká lanovod u brzdy. Mám taky vzadu koutouče, obě strany jsem rozdělal a vyčistil. Od té doby není problém. Dal jsem hned nové lanovody.
Možná radím pozdě a už to máš opravané. Uvidíš.
dlouho jsem zde nebyl. Pokud ti mohu pomoct ohledně ruční brzdy, tak rozdělej celé brzdy a odpoj od kapaliny. Já jsem musel vyčistit celý Al. segment ruční brzdy. Musel jsem vytáhnout i píst a komplet rozdělat a vyčistit. Bylo to zoxidované na gumovém ókroušku páky táhla ruční brzdy- jak se navléká lanovod u brzdy. Mám taky vzadu koutouče, obě strany jsem rozdělal a vyčistil. Od té doby není problém. Dal jsem hned nové lanovody.
Možná radím pozdě a už to máš opravané. Uvidíš.