samovolne zvysovanie otacok

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
hukoman
Začátečník

samovolne zvysovanie otacok

Příspěvek od hukoman »

Ahojte, chcem vas poprosit o radu. Poslednu dobu sa mi na neutrali resp. pri vytlacenej spojke samovolne zvysuju otacky (nerobi to stale ale raz za cas ano). Prebieha to ask tak ze ked vytlacim spojku (dam neutral) tak a pridam plyn (napr. 2500 otacok) tak otacky idu hore, potom zacnu pomaly klesat, napr. na 1500 tak na chvilku zastanu a zase idu na 2000, potom 1500 a potom na 900. Pritom plyn uz nemam sltaceny. Auto bolo v servise aj na diagnostike a nic nezistili. Ako vravim nerobi to stale ale raz za cas ano. Neviete niekto poradit? Inak predtym mi aj blbla klima - zapinala sa z nicoho nic tak som myslel ze to suvisi s tym, ale v servise mi odpojili kompresor od klimy (nakolko som mal derave potrubie a klima aj tak nechladila)

Budem vdacny za kazdu radu/pomoc.

Inak je to punto r.v. 2002, 1.2 benzin
Fiat Punto mk2 (2002), 1.2 8v, 5dv., 6x airbag, manual klima, ABS
Reklama

straki
Zkušenej Fiaťák

Re: samovolne zvysovanie otacok

Příspěvek od straki »

Ahoj.
Nevím jak je to u punta ale známej říkal že mu to taky dělalo při poklesu napětí na baterce (třeba když zapnul větrání atd.) a měl ji už myslím 5 tej rok tak jestli tam máš starou baterku tak by to mohlo být i tím jinak mne nic nenapádá.
Fiat Punto MK1 SX 1,7 TD 52kw rv. 95 - Dosloužil :(
Aktualně Fiat Stilo 1,9 JTD 85 kw r.v 03
mad mike
Všeználek

Re: samovolne zvysovanie otacok

Příspěvek od mad mike »

Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“