piskanie na 5.prevodovom stupni
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
piskanie na 5.prevodovom stupni
Zdravim,
mam Punto Mk1 1.1 a na 5.prevodovom stupni mi pri urcitom zatazeni piska prevodovka. Ak plyn uberiem, piskanie prestane. Ak sa rychlost ustali na cca 70km/h a idem konstantnou rychlostou, piskanie sa objavi a je konstantne. Je to sposobene nepresnostou sukolesia alebo by to mohlo byt lozisko v prevodovke? Ake mate skusenosti? Je to chronicka choroba tychto aut? Dakujem
mam Punto Mk1 1.1 a na 5.prevodovom stupni mi pri urcitom zatazeni piska prevodovka. Ak plyn uberiem, piskanie prestane. Ak sa rychlost ustali na cca 70km/h a idem konstantnou rychlostou, piskanie sa objavi a je konstantne. Je to sposobene nepresnostou sukolesia alebo by to mohlo byt lozisko v prevodovke? Ake mate skusenosti? Je to chronicka choroba tychto aut? Dakujem
- Reklama
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Re: piskanie na 5.prevodovom stupni
Takovýho nic sem nespozoroval
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
No, nie je to ani tak piskanie, ako skor hucanie. Idem konstantne 70km/h a nepocujem motor, lebo to to hucanie z prevodovky je hlasnejsie ako motor. Ostatne prevodove stupne nepocujem. Olej v prevodovke je ako ma byt.
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
A nebude to spíš spojka?Jak je tvý punto starý? kolik máš najeto? už si spojku měnil? nebo někdo před tebou?
Spis bych tipoval na loziska. Zkus na rovnem useku uhybat s autem, ze stany na stranu. Podle toho poznas na ktere strane ti to lozisko huci. Problem je i v tom jestli je to ze predu nebo ze zadu.
Loziska kolies to urcite nie su, je to na 100% prevodovka, robi to len na 5.ke, ani spojka to nie je. Auto ma nabehanych 58000 !!! km, je to rok vyroby 1999, vsetko povodne, zachovale, dovoz Belgicko. Ide to z prevodovky, huci to na rovine pri konstatnej rychlosti, ked su loziska v prevodovke alebo ozubenie pri zaradenej 5.ke odlahcene. Takto hucali/piskali prevodovky aj v niektorych Favoritoch na 5.ke. Nikto taketo nieco v svojom Punte nezaregistroval?
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
58tis z roku 99 a všechno je super zachovalý a z Belgie a nejezdil s tím náhodou starej děda??? Jseš naivní
Bohuzial, nedavno mi odislo tesnenie pod hlavou. Zdalo sa, ze je este povodne. Na valcoch boli este stale evidentne pritomne stopy po honovani. Ibaze by ten motor mal robeny kompletny vybrus valcov, comu velmi verit nechcem, ale mozne to je. Alebo by to honovanie bolo pritomne aj po dajme tomu 158 tis km, co by mozno svedcalo, ze ti taliani maju tieto motory naozaj kvalitne Lebo vraj FIRE su jedny z najkvalitnejsich motorov. V kazdom pripade, ked budeme mat s ocom cas, tak sa kukneme do tej prevodovky.
Nechapem ludi co nevediqa pochopit, ze aj 10rocne auto moze mat menej ako 100k nabehanych.
Mozem vam povedat 2 priklady - 1. nase Renault Clio 1.2 - kupene 1999 NOVE !!! Za 11 rokov ma 60k - preco ? Pretoze toto auto bolo pouzivane mojou sestrou ked chodila zo skoly do roboty. To bolo denne 15km !!! Na tom Cliu ESTE NEBOLO NIC NEMENE ! (okrem oleja a filtrov)
2. priklad - nas pan ucitel zo skoly mal spunto 1.1 1994 a je nanom doteraz nabehanych 50k. Preco ? Pretoze od skoly kde pracuje byva 5km a auto pouzival len na vozenie do roboty, kedze ma problemy s kolenom pri chodzy.
Tymto som chcel napisat, ze je mozne, ze sa da natrafit na stare auto s malo nabehanymi km a NEMUSI to byt o*eb.
Mozem vam povedat 2 priklady - 1. nase Renault Clio 1.2 - kupene 1999 NOVE !!! Za 11 rokov ma 60k - preco ? Pretoze toto auto bolo pouzivane mojou sestrou ked chodila zo skoly do roboty. To bolo denne 15km !!! Na tom Cliu ESTE NEBOLO NIC NEMENE ! (okrem oleja a filtrov)
2. priklad - nas pan ucitel zo skoly mal spunto 1.1 1994 a je nanom doteraz nabehanych 50k. Preco ? Pretoze od skoly kde pracuje byva 5km a auto pouzival len na vozenie do roboty, kedze ma problemy s kolenom pri chodzy.
Tymto som chcel napisat, ze je mozne, ze sa da natrafit na stare auto s malo nabehanymi km a NEMUSI to byt o*eb.
Fiat Punto MK1 1,7TD 70HP Stile 5D '98
http://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=22258
http://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=22258
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Jo to je možný páč můj kamarád má Punto z roku 98 a taky má nájezd pouze 59tis.km ale ono to auto stárne úplně stejně a málo najetejch km neznamená automaticky výbornej stav Já mám najeto 180tis a to co všechno měnil já odešlo i jemu z toho vyplývá že součástky mají určitou životnost a kolik je najeto o to až tak nejdeeNman píše:Nechapem ludi co nevediqa pochopit, ze aj 10rocne auto moze mat menej ako 100k nabehanych.