Nemrznuca zmes
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Nemrznuca zmes
caute, mam na vas jednu otazku...cez leto bol meneny chladic a vodna pumpa a teraz pred zimou by som potreboval doliat nemrznucu zmes, len neviem ci staru vyliat ci co, je bezfarebna a ci ju staci len s cimsi zriedit? a kolko tak litrov ide do chladica a co by ste mi odporucili ?
- Reklama
Re: Nemrznuca zmes
No vacsinou ked sa meni chladic aj vodna pumpa tak sa odporuca vymenit uz aj kvapalinu. Nevymenili ti aj tu nahodou? Naj ked s tym behnes dakde do servisu nech ti zmeraju do akej teploty je nemrznuca. Alebo nemusis chodit ani do servisu daju sa na to zohnat aj pripravky, ktore ti povedia v akom stave je kvapalina.
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
Odsaj z expanzní nádržky trochu chl.kapaliny,nalej ji do menší PET láhve a dej do mrazáku. Zmrzne li jeto špatný , nezmrzne li je na -16 a víc. nepíšeš o jaké auto se jedná ale je to asi do 6L . Když nevíš co je tam za chl.kapalinu ,je lepší to vypustit a naplnit novou. Tuším že tam máš jen vodu.rou31 píše:caute, mam na vas jednu otazku...cez leto bol meneny chladic a vodna pumpa a teraz pred zimou by som potreboval doliat nemrznucu zmes, len neviem ci staru vyliat ci co, je bezfarebna a ci ju staci len s cimsi zriedit? a kolko tak litrov ide do chladica a co by ste mi odporucili ?
FIAT PUNTO MK ll HLX 1,9 JTD 80/59KW. 9.99 5 dv.šedostříbr.meta.
Tak jak píše Jaroslav1, budeš tam mít zřejmě vodu. Dneska se ty nemrzky barví. Můžeš si ještě zkusit líznout, když je sladká je tam nemrznoucí směs. Je to však taková hrubá orientační zkouška.
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
hmmm, podobný problém - mám skopčácky wagen a neviem, čo tam skopčák lial, lebo keď som to meral, ukazovalo to do -15°C, ale malo to žltú farbu
Fiat Punto 55 SX '96
Je to SCHERON ANTIFREZE STABIL (žlutá)používá se na starší motory,stavební a zemědělské stroje. Dnes jsem ji měnil.pinkytt píše:hmmm, podobný problém - mám skopčácky wagen a neviem, čo tam skopčák lial, lebo keď som to meral, ukazovalo to do -15°C, ale malo to žltú farbu
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Mám to taky žlutý a ani nevim kde sem k tomu přišel měřil sem to a mám to do -35 takže OKJaroslav1 píše:Je to SCHERON ANTIFREZE STABIL (žlutá)používá se na starší motory,stavební a zemědělské stroje. Dnes jsem ji měnil.pinkytt píše:hmmm, podobný problém - mám skopčácky wagen a neviem, čo tam skopčák lial, lebo keď som to meral, ukazovalo to do -15°C, ale malo to žltú farbu
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
A čím to měříš?peta.smolik píše: Mám to taky žlutý a ani nevim kde sem k tomu přišel měřil sem to a mám to do -35 takže OK
Punto 1.2 8V, rv. 02 - slouží dál už zase nám
Saab 9-5 Aero
ex:
Punto 55 S, rv. 96 - odpočívá v pokoji
Alfa Romeo Giulietta TBi QV - odpočívá v pokoji 😢
Honda Civic 8G 1.8
Saab 9-5 Aero
ex:
Honda Civic 8G 1.8
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Taková je to poloskleněná hustoměrka Otevřeš krytku chladiče a trochu do tý hustoměrky nasaješ a vidíš... Myslím že se to prodává do 100kč?? Já to koupil v makru před dlouhou dobou Vloni sem zkoušel srovnání s digi měrkou a měří to +-stejně podle mý měrky mám náplň do -35 podle digi myslím tak -32 takže odchylka v poho asi
Punťa fire, Rosso Tiziano
Ok, díky, prozatím udělám test mrazákem a až tu hustoměrku někde potkám tak si ji taky pořídím.
Punto 1.2 8V, rv. 02 - slouží dál už zase nám
Saab 9-5 Aero
ex:
Honda Civic 8G 1.8
Saab 9-5 Aero
ex:
Honda Civic 8G 1.8
No ještě záleží jak je tam dlouho.peta.smolik píše:Mám to taky žlutý a ani nevim kde sem k tomu přišel měřil sem to a mám to do -35 takže OKJaroslav1 píše:Je to SCHERON ANTIFREZE STABIL (žlutá)používá se na starší motory,stavební a zemědělské stroje. Dnes jsem ji měnil.pinkytt píše:hmmm, podobný problém - mám skopčácky wagen a neviem, čo tam skopčák lial, lebo keď som to meral, ukazovalo to do -15°C, ale malo to žltú farbu