HELP - ABS Punto mk2, sviti kontrolka, funkčnost, ....
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
HELP - ABS Punto mk2, sviti kontrolka, funkčnost, ....
Prosím o radu na co se zaměřit při řešení problému svítící kontrolky ABS.. Měnili jsme brzdovku, a zadní pakny + bubny. Dnes při klidné jízdě městem začal pedál brát hned nahoře a tak jakoby by bylo ABS aktivní, po chvíli intezivnějšího brzdění se propadl a brzdil v obvyklé pozici. Poté se vždy rozsvítila kontrolka ABS, po vypnutí motoru se to jakoby resetovalo, při dalším brzdění o5 jakoby kopalo ABS a propadnutí pedálu a tak pořád dokola. Takže je na snadě to ještě jednou pro jistotu to odvzdušnit, ale co dál ??? Je normální že po ujetí cca 300 km ještě nebere ručka v nových bubnech? Dotažená je fest..
Vaše nápady a návrhy posílejte zde...
Díkes
Vaše nápady a návrhy posílejte zde...
Díkes
- Reklama
K ABS ti poradim jenom to, at zkontrolujes cidla, nejsem si jistej, jak je u Punta reseny snimani signalu, ale u nekterych specialu je to soucast bubnu a po namontovani bubnu, kterej neni na abs to dela paskvily. Fakt nevim, jak to je u tohohle. Kazdopadne rucku nedotahovat. Uz sem to nekam psal. Musi byt vule lanka v drzaku na pakne cca pul milimetru. Jinak nefunguji samostely a tim padem je to naprd...
Hustokrutost
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
..
Asi ti to moc nepomuze ale aspon pro inspiraci. Na Octavce mi uz asi rok blblo ABS, proste obas se rozsvitila kontrolka a neslo ABS. Po case zhasla. Po porade mi bylo doporuceno zkontrolovat napajeni ridici jednotky ABS. Vysledek byl ten, ze ABS ma pojistku a u ty to bylo zoxidovany. Takze jsem to vycistil a ABS beha.
PRESUNUTO:
Jdu zkontrolovat snímače,řádně je očistím a dám vědět
paliodan píše:Mám punto MK2 1.2 8V z roku 2001 a problém je že když v malých rychlostech začnu brzdit tak se spustí ABS absolutně nesmyslně,kontrolka ABS nesvítí a přes to to blbne,brzdy byli rozebrány s podezřením na nefukční váleček případně zadní samostav,kapalina nová.Problém petrvává.
Prosím poraďte mi
*Katy*majco píše:Hladal by som problém v ložiskách kde je magnetický krúžok na ložisku alebo vzdialenosť snímača od ložiska!
Jdu zkontrolovat snímače,řádně je očistím a dám vědět
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Tip bych to na náboj kola, a řešení je výměna, prošel jsem si tím samým, za oba zadní náboje to bylo cca 5000,-, příznaky byly úplně stejný jak popisuješ, zjistit který blbnul nešlo tak proto oba...
Naposledy upravil(a) wercecko dne 09 říj 2007, 19:13, celkem upraveno 2 x.
Tak závada nalezena,poškozený kroužek zadního náboje zřejmě šrobovákem,nějakej němec se tam pomstil,protože auto je měsíc dovezeno.Tímto Vám děkuji,jmenovitě warceckovi i dalším.Navedli jste mě správně a jsem rád že to tady takhle skvěle funguje.
Jdu hledat jestli se ten kroužek nedodává solo je tam jen namáčklej.
JEŠTĚ JEDNOU DÍKY VŠEM
Jdu hledat jestli se ten kroužek nedodává solo je tam jen namáčklej.
JEŠTĚ JEDNOU DÍKY VŠEM