Spatne starty za studena
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Spatne starty za studena
Ahoj!
Posledni dobou startuju tak na 3-5x. Motor poprve chytne vzdy, ale otacky vyleti tak na 1000/min a hned spadnou na 0. Opakuji tedy celou proceduru (vypnout, zapnout klicek do polohy 1, cekat 10-20s, startovat) a nekdy toto musim delat i 5x, nez se chyti a nezhasne.
Starty za tepla jsou dobre.
Posledni dobou startuju tak na 3-5x. Motor poprve chytne vzdy, ale otacky vyleti tak na 1000/min a hned spadnou na 0. Opakuji tedy celou proceduru (vypnout, zapnout klicek do polohy 1, cekat 10-20s, startovat) a nekdy toto musim delat i 5x, nez se chyti a nezhasne.
2008- Fiat Bravo 1.4 T-jet 110kw Emotion +LPG Stag Q-BOX. 2008 Fiat Linea-1.4 T-jet 88kw
- Reklama
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spatne starty za studena
A co se děje když sešlápneš při startu pedál plynu a budeš se snažit ho udržet v otáčkách,taky chcípne?turbom píše:Ahoj!
Punto II-SX,8V,3 dv.r.v.2000
Pri prvnim startu samozrejme chcipne - udusi se. Pri dalsim pokusu se vetsinou chytne a nezhasne, no jak kdy.
2008- Fiat Bravo 1.4 T-jet 110kw Emotion +LPG Stag Q-BOX. 2008 Fiat Linea-1.4 T-jet 88kw
Zkus změřit snímač teploty chladicí kapaliny (motoru), hodnoty jsou v dílenské příručce. Někde je tu odkaz na stažení.
Punto 55S Mk I
Tak jsou vymenene svicky a kabely. Dela to porad. Vzduchovy filtr je 2 mesice stary.
Cidlo podle diagnostiky vadne neni. Nevite jakou ma mit hodnotu, pokud je dobre?
Jinak se pry bude hledat dale a to startovaci modul atd.
Cidlo podle diagnostiky vadne neni. Nevite jakou ma mit hodnotu, pokud je dobre?
Jinak se pry bude hledat dale a to startovaci modul atd.
Zkus restartovat pred prvnim nastartovanim RJ (stačí na deset minut odpojit baterku). Pokud ti po připojení baterky auto chytne napoprvy a příště to bude zas chcipat, mohl by být problém právě v RJ.
Punto Mk2 1,2 8V 44kW r.v. 2001 5D
Zkuste si zajet do Fiat servisu na akutalizaci řídící jednotky, když jsem tam byl, tak mi řekli že je pro mojí řídící jednotku dostupná aktualizace softwaru a že by to mělo zlepšit spotřebu a pokud to chcípá po nastartování, což mně teda nechcípá, jen se občas dusí, tak to by to mělo taky opravit.
Fiat Stilo 1.9 JTD 85 kW (3dv.)
Zda se ,ze je zahada objasnena ( minimalne z 50 %).
Nalil jsem aditivum do benzinu a jezdim par set km na benzin.
Z 10 studenych startu zatim vzdy na prvni pokus. ( Na lpg take startovalo ihned).
( Zrejme stary zavodneny benzin. ) Obcas si auto zacuka pri jizde ,ale nic vyrazneho. Jeste zvazuji vymenit palivovy filtr.
Uvidi se az zacnu jezdit zase na lpg a startovat na benzin. ( pri kombinaci RJ BA + LPg)
Diky za rady.
Nalil jsem aditivum do benzinu a jezdim par set km na benzin.
Z 10 studenych startu zatim vzdy na prvni pokus. ( Na lpg take startovalo ihned).
( Zrejme stary zavodneny benzin. ) Obcas si auto zacuka pri jizde ,ale nic vyrazneho. Jeste zvazuji vymenit palivovy filtr.
Uvidi se az zacnu jezdit zase na lpg a startovat na benzin. ( pri kombinaci RJ BA + LPg)
Diky za rady.