HELP - svítí kontrolka Airbag

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
THornych
Začátečník

Re: HELP - svítí kontrolka Airbag

Příspěvek od THornych »

Ahoj kolegové - mám jeden dotaz. Jste si opravdu jisti, že VŠECHNY vady Airbagu se zapisují do EEPROMu a musí se vymazat pomocí diagnostiky ? Moje zkušenost je trochu jiná :
Manželka vlastní Punto MK2 (1,2 8V / 2003 / 6x Aírbag). Při jízdě se jí rozsvítila červená kontrolka Airbagu. Při další jízdě se nerozsvítila ihned ale až po několika minutách. Poté už svítila pořád. Dnes jsem odpojil akumulátor, pročistil svorkovnice pod př. sedačkami a pojistku v pojistkové skříni. Od té doby nic nesvítí - a to vše bez diagnostiky.
Reklama

xeromax
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xeromax »

nemusela to byt chyba, stacil vadny kontakt, presne ako pises
FIAT PUNTO II 1.2 8V 44kW EL
2009 -- 129,6dB
2010 -- 133,5dB
http://fotoalbumy.azet.sk/xeromax/my-punto/
http://www.xtuning.tk
jarin.d
Fiaťák

Příspěvek od jarin.d »

No tak to přesně nevím, ale mě bylo řečeno přímo v servisu Fiat, že závady nebo chyby u airbagů se zapisují do paměti závad a že k odstranění je diagnostika potřeba. Aspoň u mého auta..Ale já mám ročník 2000, takže klidně Fiat mohl něco postupem času změnit a u tebe už to třeba jde odstranit jednodušeji odpojením baterky:)
FIAT Punto II 1.8 HGT 16V
dan
Fiaťák

Příspěvek od dan »

zdravim panove, tak jsem dalsi kdo vam pribyl do klubu rozsvicenych airbagu.. a to dva dny po tom, co jsem (snad uspesne) vyresil vypadavajici tahlo sterace. proste si to auto zije svym zivotem a neustale si neco vymysli..

ale k veci - stari auta je ted +-presne 10let, mluvi se o zivotnosti airbagu 10let, tak me napadlo, jestli to skutecne neni nejak "predprogramovane" aby nas to donutilo jet minimalne do servisu na kontrolu, pripadne rovnou koupit 4 bagy nove (v cene vetsi nez cele auto). snazil jsem se neco googlit kolem toho, ale nic jsem nenasel, takze je to zrejme jen teorie..

podle navodu zde ve vlakne jsem koupil obd2 kabel a stahnul fiatecuscan a pres vikend se budu snazit to nejak smaznout - diky jarinovi za navod, nicmene jsem naprosty elektroanalfabet, takze jakkoliv je navod blbuvzdorne napsany, je to pro me spanelska vesnice :-/

jde mi zatim jen o to smazani hlasky bagu - je spravna moje domenka, ze s "defaultnim" kabelem bez uprav se mi to nepodari a pro ovladani jednotky bagu je potreba uvnitr kabelu minimalne propojit PIN 7 a 3? respektive nejprve prerusit 7ku a napajet ji na 3ku? nebo existuje nejaky jiny zpusob, jak to udelat bez rozebirani a pajeni v kabelu?

za uplne nejvic blbuzvdorny navod bych byl vdecen..

omlouvam se za delku, ale mam tu jeste jeden offtopic - uvazuju, ze to vymenim za cromu opet v automatu. nemate nekdo zkusenosti s tim, jestli si croma taky zije vlastnim zivotem a vymysli si neustale nejake "drobne" zavady? povazuju punto za pomerne spolehlivy, nikdy mu nic vaznyho nebylo, jen tyhle drobnosti me hrozne otravujou. predpokladam, ze auto ktery je o minimalne 5let konstrukcne mladsi a dvakrat drazsi by timhle uz trpet nemuselo, ale zase je to ital..

dalsi dotaz je jestli vzit 1.9 nebo 2.4 - autem se budou jezdit hlavne kratky trasy po meste +-7km - vim ze diesel je na tohle blbost, ale ta 2.2ka benzin zere 12 po meste (oproti 9l u dieselu). takze jak moc bude dostavat ten diesel na prdel a kterej z nich to vydrzi dyl? predpokladam, ze DPF filtru se to taky asi libit nebude.

nejaka osobni zkusenost by byla fajn.
dan
Fiaťák

Příspěvek od dan »

takze castecny uspech - po odpojeni pinu 7 a napojeni pinu 3 na k-line jsem se s KKL kabelem dostal do jednotky airbagu, objevil chybu ktera je bohuzel PRESENT takze nesla odstranit..

bohuzel, z popisu nejsem moc moudry takze bych potreboval poradit. hlasi to chybu 08-driver squib circuit, open circuit, intermitent/present, 21.

auto ma bocni bagy v sedadlech a samozrejme dva ve predu. podle popisu predpokladam, ze je to na strane ridice, bohuzel nevim jestli je to bag v sedadle nebo volantu. ale predpokladam, ze kdyby to bylo sedadlo, tak by tam nekde bylo slovo "seat". takze mi vychazi bag ve volantu.

otazka zni, co ted s tim, predpokladam (doufam) ze je to vakl v konektoru - ma nekdo potuchy kde ho najdu? nevim jestli nejak rozebirat volant (kryt volantu) nebo sloupek pod volantem a tam je nekde konektor?
jarin.d
Fiaťák

Příspěvek od jarin.d »

Chyba z paměti závad nepůjde odstranit pokud neodstraníš nejdříve tu závadu :wink:
Můžeš tam mít špatný kontakt, takže rozebrat, pročistit a nastříkat kontaktolem.. Jinak pokud by zlobily boční airbgy, tak ty mají svorkovnice pod sedačkami.

Tady máš upnutou příručku Jak na to? k Puntu II.. Mrkni na stranu 120 a 121, tam je popsáno jak demontovat airbag na volantu :D Jen nezapomeň nejdříve odpojit baterku než se do toho pustíš!

Kód: Vybrat vše

http://hotfile.com/dl/54176406/ce7fabe/FiatPuntoII-Jak_na_to.exe.html
bez hesla, samorozbalovací archív
FIAT Punto II 1.8 HGT 16V
dan
Fiaťák

Příspěvek od dan »

takze je to 100% bag ridice (kdyz jsem odpojil sedacky, vyskocily dva novy alarmy, po zapojeni zmizely).

podle navodu jsem sundal kryt bagu z volantu, vypadalo to tam trochu jinak nez na obrazku, zadnej konektor ale kabel z bagu nekam do volantu a dale do sloupku rizeni. takze momentalne jsem se zasekl na tom, ze potrebuju najit celou drahu kabelu z bagu ridice az do RJ airbagu a po ceste zkontrolovat vsechny konektory a striknout je kontaktolem.

nedelal jste to uz nekdo? nevite kolik a kde jsou po ceste kabelu konektory ktere by se daly zkontrolovat?

ad aplikace kontaktolu - nikdy jsem s tim nedelal, asi blbej dotaz, ale staci jen rozpojit konektor, striknout do kazdy pulky a zase zacvaknout zpet? nebo je potreba to potom jeste nejak mechanicky vycistit (nevim teda jak, ty konektory pod sedackou jsou takovy "jehly" tam nic nestrcim) a nechat vyschnout..?
skybar
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od skybar »

Ide o MK1,r.v.96,1,1 benzín,svieti mi kontrolka airbagu,je tam 3-pinový konektor na pripojenie sa na riadiacu jednotku,odstraňoval niekto túto chybu amatérskymi prostriedkami,lebo zvládnutý problém na tomto fóre je len pre MK2,prípadne MK1 od r.v.97 a tam sú iné riadiace jednotky airbagu.
PUNTO MK1 55,r.v.96,40KW,ELX, 5dver.
turbom
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od turbom »

Hlasim se do klubu sviticich cervenych panacku.

Mel jsem presny problem jako kolega z 2 stranu :'

hoj, ja mam taky psycho s kontrolkou, me se objevi tak ne 0.5 - 1 sekundu dyz zmacknu brzdu, to proste nechapu slapnu na brzdovej pedal a cervena kontrolka vylitne, kdyby to aspon svitilo ale jakou souvislost to ma s brzdou.. ? Smarja to snad neni ani auto.. :roll:

No a tento tyden uz kontrolka sviti porad.

Napada me nejaka souvislost s pedalem brzdy a pojistkama nebo cidlem u pedalu?
2008- Fiat Bravo 1.4 T-jet 110kw Emotion +LPG Stag Q-BOX. 2008 Fiat Linea-1.4 T-jet 88kw
LilSuky
Fiaťák

Příspěvek od LilSuky »

:D :D :D mam ten samej problem...vyndal sem zarovecku a mam klid...airbag neresim...kdyz se v tom aute rozsviham tak verim ze airbag me uz nezachrani...:D :D :D
http://lado88.rajce.net/Punto" onclick="window.open(this.href);return false;
Punto Mk1 1.1 55 40kw r.v.:97
snilekrealista
Začátečník

Příspěvek od snilekrealista »

Jsou čidla i u spolujezdce že nemá zaplej pás a airbagy jestli dle toho i fungují?mam 3dveřák a hlásí mi to airbag failture,a to nekolikrat za jizdy uz me to depta,muze to bejt vyklopnou sedackou?a jak to nejlevneji a nenarocne zkusit vyresit? napriklad kdyz vypnu u spolujezdce na palubce airbag tak to sviti na palubovce v poho ze ten je vyplej ale furt to hlasi chybu ?jsou airbagy teda funkcni a jak udelat aby mi to 5krat za jizdu nehlasilo?diky :-*
PsekTekk
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: HELP - kabel kkl

Příspěvek od PsekTekk »

Funguje nekomu jinemu nez jarinovi ten navod na upravu KKL kabelu. A jakou verzi FiatEcuScan pouzil? Jake nastaveni Com portu atd. Me to nejede a zatim nevim v cem je bug :x problem
Fiat punto 1.9 JTD r.v. 2OOO
xeromax
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xeromax »

myslis aby ti dokazalo precitat RJ airbagu?? jj normalne to funguje, prepojis piny na kabli podla navodu a COM porty nastavis rovnake v FIATECUSCAN aj v ovladacich paneloch PC, a funguje
2009 -- 129,6dB
2010 -- 133,5dB
PsekTekk
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: HELP - KKL kabl

Příspěvek od PsekTekk »

Ja se podle toho navodu nepripojil. Staci me zatim jen abych se dostal na motor. Tak co s cim propojit ci jakou letenci v nastaveni com portu nastavit? Sam osobe bez nejakeho propojeni se kabel nespoji s motorem? Stahl jsem i nove ovladace na FTDI tak to jdu zkusit. Kazdopadne diky za rady, protoze jako elektrotechnik jsem z toho flustrovan :lol:
Fiat punto 1.9 JTD r.v. 2OOO
xeromax
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xeromax »

ja som latenciu nenastavoval, len COM do fiatECUScan som nastavil podla toho aky pridelilo a ovladacich paneloch a vsetko fungovalo, BTW mas na kabli LED kontrolku?? svieti tato kontrolka popripojeni kablu do konektoru auta?? kabel nemusi byt pripojeny do PC a kontrolka by mala svietit. Este jedna vec, klicik mas pri pripajani v polohe 1??
2009 -- 129,6dB
2010 -- 133,5dB
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“