Dobló a topení
Moderátor: peta.smolik
Dobló a topení
Jsem čerstvým majitelem ojetého Dobla 1.9 JTD. r.v. 2002, najeto 193 000km . Zdá se mi že motor se málo zahřívá a auto málo topí. Teplota se drží pod půlkou rozsahu na budíku. Topení vlaží odhadem tak pod 50 stupňů a auto prostě neprohřeje . Až přijdou silnější mrazy tak to bude krutý. Poraďte-termostat-výměník-ppř.nějaké odvzdušnění...a jak vám topí vaše dobla?? dík >>radar<<
Fiat Dobló 1.9 JTD
74kw....zatím
koza není zvíře a fiat není auto?
74kw....zatím
- Reklama
možná že je to taky tím oběmem vzduchu ale i tak ten vzduch není tak horký jak by se dalo čekat od diesela ,před několika lety jsem měl fiat ritmo 1.9tds a ten topil ještě než jsem zavřed venkovní bránu tak foukal vlažný vzduch a při jízdě jsem nemohl mít puštěný foukání na nohy protože mi to pálilo boty na noze
Termostat se zdá být v poho. Před dosažením max teploty cca 5km jízdy hadice jdoucí předpokládám od termostatu do chladiče stále studená. Asi soudruzi v Itálii navrhli větší chladič a otvírání termostatu dřív než je v našich podmínkách nutné. Budu zjištovat jestli se dá sehnat termostat s vyšší teplotou otevírání...
Fiat Dobló 1.9 JTD
74kw....zatím
74kw....zatím