Přední ramena s čepy
Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman
Re: Přední ramena s čepy
Co to je ORIGINÁL? To co bylo namontováno na novém autě ve výrobě? Mě to vydrželo ani né 30 tis.km. Další to samý. Takže zřejmě jezdíš jen po silnicích kde nejsou vůbec díry a propadlé kanály. Já už mám třetí a najeto 80 tis a to si sakra na díry dávám bacha.
- Reklama
mě už ramena taky čekají.Ujeto cca 25 tis. km a rachotí to jak stará k...a.Hlavně že jsem vloni měnil horní uložení tlumičů.A tak stále dokola....Hlavně že se říká že na Ukrajině mají špatné cesty.Tady nejsou vůbec o nic lepší
Já mám slalom mezi dírama natrénovanej jak Záhrobská ve vrcholný formě
Fiat Scudo
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
já už nemám mezi čím kličkovat,jedině si vybrat menší díru.Naprostou lahůdkou je úsek dálnice Prostějov-Kelčice (směr Brno).Tam by měli zrušit povinost dálničních známek,protože to není normální.Popř. v Prostějově ul. Jungmanova.Vypadá jak po minometném útoku.kubiii píše:Já mám slalom mezi dírama natrénovanej jak Záhrobská ve vrcholný formě
Ono stačí jezdit pravidelně po "povedené" panelce v úseku Brno - Jihlava (a jiných) a nepomůžou ani ramena a tlumiče z jinýho světa...
Fiat Scudo
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
Tak tentokrát rameno (od Plesl) je v háji po 6 tis.km. A to si sakra dávám pozor na díry. Už toho ale přestávám mít opravdu dost.
Zajel bych k p.Pleslovi, strčil mu do ruky doklad o koupi a neodjel od něho do té doby, něž by to rameno nevyměnil. Jak je to dlouho? min. záruka na náhr. díl je 6 měsíců.
www.minimaxa.cz
- Alda
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se, že se ptám jako trotl, ale:
Jak se poznají špatná ramena? Mám najeto celkem asi 130.000km (z toho mých skoro 50.000) a zatím nic nepozoruji. Může to být i tím, že přední náprava pod benzínem tolik netrpí, nevím. Co se týče kvality silnic tak najezdím nejvíce km na Vysočině, kde je to děs a hrůza...
Jo a neptám se proto, že mám potřebu něco měnit, ale spíš abych věděl až TO přijde. Dík.
Jak se poznají špatná ramena? Mám najeto celkem asi 130.000km (z toho mých skoro 50.000) a zatím nic nepozoruji. Může to být i tím, že přední náprava pod benzínem tolik netrpí, nevím. Co se týče kvality silnic tak najezdím nejvíce km na Vysočině, kde je to děs a hrůza...
Jo a neptám se proto, že mám potřebu něco měnit, ale spíš abych věděl až TO přijde. Dík.
1,6 16V BiPower
Jako řidič dost špatně, muže se to projevit špatnou geometrií, popř. boucháním. Každopádně to poznají na STK, kde ti s přední nápravou pořádně zahejbaj na "deskách". A ano, u dieslu trpí celej předek víc než u benzinu. Samosebou díky váze, ale to je u všech aut různých značek stejný.
www.minimaxa.cz
- Alda
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Ok, díky. Na STK jedu za 2 měsíce, každopádně minule to bylo v poho.
1,6 16V BiPower
- andreapipo
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Záruka všeobecně je dvouletá, na práci je 6 měsíců.Minimaxa píše:... min. záruka na náhr. díl je 6 měsíců.
/F/I/A/T/ Multipla 1.6 100 16V, r. v. 2001
Šťastnou cestu!
Šťastnou cestu!
V mém oboru, tj, servis elektro, je záruka na náhradní díly, např. topná tělesa, termostaty apod. 6 měsíců, (na veškeré servisní práci 3 měsíce, na stavební 18 měsíců - zákon č.40/1964sb. § 654) ze zákona. Myslím si, že na náhr.díly na auto tomu nebude jinak. Na spotřební zboží - výrobky je 24 měsíců dle občanského zákona, 6 měsíců dle obchodního zákona. Žádným pojmem "všeobecně" bych se raději neoháněl Dalším důležitým pojmem je životnost. Záruku na vadu výrobku lze uplatnit pouze během jeho životnosti, kterou uvádí výrobce.
Naposledy upravil(a) Minimaxa dne 06 srp 2010, 13:26, celkem upraveno 2 x.
www.minimaxa.cz
Tedy jestli s tím najezdil 6tkm a není to déle než 6 měsíců a nepřekročil dobu životnosti výrobku, a doloží to (neboť důkazní břemeno vždy leží na kupujícím), určitě mu prodávající rameno vymění za nové. Ovšem další věcí je, jestli si s tím pomůže, a nepoběží s brekem za prodejcem po 6tkm znovu....
www.minimaxa.cz
- andreapipo
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
...rameno není spotřební zboží Náhradní díly nejsou spotřební zboží Z čeho vychází Vaše záruka na věci v Tvém oboru
/F/I/A/T/ Multipla 1.6 100 16V, r. v. 2001
Šťastnou cestu!
Šťastnou cestu!
Zaruka nezaruka ,ked sa im zachce tak aj tak s nami vybabraju napisu ti ze rameno vykazuje viditelne mechanicke poskodenie co znamena ze si trafil krater vo velkej rychlosti a reklamaciu neuznaju.Inac ja uz tiez nemam nervy na tie ramena 4300km a uz su znova obydve v tahu