Zdravím punťákov. Ak môžete pomôžte,
pred rokom som kúpil punto II 1,9JTD 59kW. Opčas sa mi rozsvecovala kontrolka riad. jednatky, bez zmeny chodu matora. Na diagnostike som zistil trvalú chybu egr ventilu.Po rozobraní a kontrole som zistil ,že egr-ko je dobré , len bol prasknutý vlnovec a dáky kutil ho zaslepil z obydvoch strán. Po výmene vlnovca a poskladaní do pôvodného stavu sa kontrolka riad.jednotky nerozsvecuje ale punta dymí ako v3s-ka. Pri diagnostike nebolo zistené žiadne načipovanie. Ak stým máte dakto skúsenosti poraďte.
Ďakujem
EGR ventil
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
Re: EGR ventil
Co ho třeba zaslepit? Tedy dát tam záslepku Nebude se zasírat a bude věčný. Toto není sice Punto,ale nevadí(doufám) http://obchod.top-oil.cz/www/prilohy/os ... gr3_cz.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Ďakujem
No moje EGR-ko je ovládané priamo od riad.jednotky elektricky.
Viem ako funguje len prečo tak dymí , ked je poskladane ako má byť.
No moje EGR-ko je ovládané priamo od riad.jednotky elektricky.
Viem ako funguje len prečo tak dymí , ked je poskladane ako má byť.
To nevadí. Řídící jednotka to nezjistí,že je to zaslepené. Pokud bude chodit.Zkusil byl něco na čištění palivového systému. Jsem rád,že mám auto bez EGR Pokud bych měl diesel,tak to by šlo první zaslepit.
- proch
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Ano, mám EGR zaslepené asi rok a půl a i na emisích ok.
Stilo JTD 85kW, 2005,115@?, Cruise control, XcarLink mp3, dual clima, LLumar black, parking assist, EGR off, cat off...