Divné chování motoru

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Martin
Fiaťák

Divné chování motoru

Příspěvek od Martin »

Čaute soukmenovci.Je tu hafo témat,ale nenašel jsem to pravé.Mám punto 1,2 8V 2000.Můj problém je takový.Vyčistil jsem škrtící klapku(sundaná z auta a vyčištěná jemným štětečkem a techničákem+volnobežný kanál),bo byla zas... jak jetel. :) Před zpětnou montáží jsem odpojil baterku a vybil jsem zbytkové napětí.Teď k problému.Motor,když je studený,po nastartování škube s autem.Pokud mu,než dosáhne provozní teploty,hodně přidám plyn,začne se motor jakoby hltit a nejde do otáček.Když pustím plyn a opět přidám, je vše OK.Někdy se také stane,že když u rozjetého auta vyřadím,volnoběh klesne jen na 1200 ot a nechce spadnou na předpisových 750 ot.K tomu,aby spadnul,někdy pomůže přibrzdit pedálem brzdy.Na přístrojovce nesvítí symbol závady motoru.Po vyčištění mám najeto asi 800 kiláků,takže si myslím,že ŘJ už by měla být překalibrovaná na nový úhel škrtící klapky.Přemýšlím o diagnostice.Chci se ještě zeptat,co přesně je ta černá trubička ve volnoběžném kanálu?Snímač teploty nasávaného vzduchu?Díky Vám za Vaše postřehy a rady.
Reklama

Martin
Fiaťák

Re: Divné chování motoru

Příspěvek od Martin »

Čaute.Vypadá to,že problém vyřešen.Ten problém jsem si způsobil svou školáckou chybou,bo jsem dělal dvě věci za ranu.Čistil klapku a měnil svíčky.A vypadá to,žeprávě těma svíčkama to bylo!Zkusil jsem tam v sobotu dát zpět staré svíčky(BOSCH FR8DC+ YTTRIOVÉ super plus),a je po problému.Najeto zhruba 30 kiláků bez jediného problému,škubnutí.Dnes tedy vlítnu k Boschvi a koupím fungláče. :) Čaute a vždycky šťastnej dolet!
Martin
Fiaťák

Příspěvek od Martin »

Čau,čau fitáci.Pročítal jsem si témata kolem svíček do Putáka(1,2 8V 2000).Přiznávám se,přemluvili jste mě. :mrgreen: Koupil jsem NGK BKR5EZ a Bosch FR8DC+ YTTRIUM super plus jsem vyhodil.Už nevím,kdo psal rovnici FIAT = NGK,bo ta rovnice platí!Chod motoru je klidnější, auto jde o hodně lépe za plynem.Benzinem to není,bo jsm po výměně svíček ještě netankoval.Přiznám se,že jsem nečekal takový rozdíl v chování motoru.Byly i názory,že NGK nejsou zrovna redy.Já mám ale jasno!Čaute :)
Petr1968
Všeználek

Příspěvek od Petr1968 »

NGK nejsou zrovna redy??? NGK je špičková značka
Graun
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graun »

Petr1968 píše:NGK nejsou zrovna redy??? NGK je špičková značka
To je asi tak, že FIAT je Fehler In Alle Teile :lol: Taky pověry.
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
Petr1968
Všeználek

Příspěvek od Petr1968 »

Jak myslíš :wink:
Graun
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graun »

Já reagoval na tu první větu. Plný souhlas s tím, že na Fiat jedině NGK svíčky. Není třeba dále experimentovat, ono se nám tady mnohokrát potvrdilo, že lidé si tak jen zkoušeli a pak psali o rady, že se jim auto nejezdí jak má.
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
corleone
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od corleone »

Nedělejte z toho zas takovou vědu. Já mám v Puntu svíčky Bosch asi 50 000 km a nemusel jsem na ně ani sáhnout, takže výroky "jedině NGK" prostě neplatí :roll:
NGK jsem tam měl předtím a jak jsem na nich uviděl "Made in France", letěly přes plot.
Punto 55S Mk I
Petr1968
Všeználek

Příspěvek od Petr1968 »

Made in France? :mrgreen: Já mám přední Dunlopy Made in France. Asi je půjdu přezout :lol: :lol: Moje NGK svíčky jsou Made in Japan.To jsem si oddechl ,že je nemusím hodit přes plot.Ideální je nápis Made in Europe,ovšem vyrobeno v Rumunsku,také jsou v EU
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“