chip??? neni to somarina taký nárast výkonu na 1.2 ???
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Re: chip??? neni to somarina taký nárast výkonu na 1.2 ???
Ale píšou tam 16% 10% vzroste prý spotřeba. MAXIMAL POWER
Tento způsob modifikace je určen pro všechny, kteří mají rádi výkon a rychlost. Modifikací lze dosáhnout maximálního výkonu vozu, stále však s ohledem na jeho životnost. Dochází k výraznému zvýšení citlivosti pedálu plynu, posunutí nebo zrušení maximální rychlosti a maximálních otáček. Výrazně vyšší výkon již ve spodním rozsahu otáček, pružnější akcelerace. Prostě maximum bez dalších úprav, úprava je však stále bezpečná pro motor. Nastavení se provádí pro nejefektivnější výkon, nikoli pro ekonomický provoz. Automaticky to však neznamená, že spotřeba vzroste. Závisí to samozřejmě na stylu jízdy, při velmi razantní jízdě je však nutné počítat s tím, že spotřeba může stoupnout v řádu do 10%. Při stejném stylu jízdy zůstane nastejno.
Více informací na: http://www.chiptuning.cz/chiptuning-zvy ... p#software" onclick="window.open(this.href);return false;#ixzz0o1b7fitS
Tento způsob modifikace je určen pro všechny, kteří mají rádi výkon a rychlost. Modifikací lze dosáhnout maximálního výkonu vozu, stále však s ohledem na jeho životnost. Dochází k výraznému zvýšení citlivosti pedálu plynu, posunutí nebo zrušení maximální rychlosti a maximálních otáček. Výrazně vyšší výkon již ve spodním rozsahu otáček, pružnější akcelerace. Prostě maximum bez dalších úprav, úprava je však stále bezpečná pro motor. Nastavení se provádí pro nejefektivnější výkon, nikoli pro ekonomický provoz. Automaticky to však neznamená, že spotřeba vzroste. Závisí to samozřejmě na stylu jízdy, při velmi razantní jízdě je však nutné počítat s tím, že spotřeba může stoupnout v řádu do 10%. Při stejném stylu jízdy zůstane nastejno.
Více informací na: http://www.chiptuning.cz/chiptuning-zvy ... p#software" onclick="window.open(this.href);return false;#ixzz0o1b7fitS
- Reklama
no dokonce já jsem četl jen ten článek o tom jak se to dělá. každopádně cena je někde jinde
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
To nemá cenu. Posunou omezovač otáček,poštelují množství vstřikovaného benzínu. Není tam žádný graf ,v jakých otáčkách je ten zvýšený výkon dostupný. 6000ot. je mi na prd
A změřěj ti výkon na brzdě před a po úpravě???jestli ne tak tam ani nejezdi protože je to blbost a těch pár koníků na tý 1,2ce ani nepoznáš
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
atmosfericke benzinove motory je skoda upravovat chiptuningom....narast vykonu ani nezbadas,to by si musel zacat menit mechanicke casti,len tie upravy by ta stali cenu dalsieho punta.
FIAT PUNTO MK1 1.2 8V 54KW HSD ////ex
Skoda Octavia combi 1.9tdi ALH 66kw
Skoda Octavia combi 1.9tdi ALH 66kw
ak chce niekto auto z vacsim vykonom nech kupi aspon 2L a nie 1,2L , aj 1,2 sa da zvysit ale ten motor potom ide na doraz
Punto 55 1.1S 40kW r.96 ; 3D ; prejdená TransAlpina 2163mn.m.-Transfagaras-Bukurešť 2235km
Fiat Punto 1.2 16V rv.1998 Chiptuning
Zdravim,
chci se Vas zeptat na zkusenosti s chiptuningem s timo autem.
Premyslim o tom, ale slysel jsem jak pozitivni reakce tak alarmujici.
Hledal jsem na webu profi firmy, ktere chip delaji, ale byl jsem tez
upozornen, ze 90% jsou podvody a je to velmi rizikove pro motor. Ten muj
ma najeto 140tkm a premyslim, zda li to ma vubec cenu.
Prosim o radu, jak pozitivni tak negativni zkusenosti, rad si vse vyslechnu
natvrdo.
Diky
chci se Vas zeptat na zkusenosti s chiptuningem s timo autem.
Premyslim o tom, ale slysel jsem jak pozitivni reakce tak alarmujici.
Hledal jsem na webu profi firmy, ktere chip delaji, ale byl jsem tez
upozornen, ze 90% jsou podvody a je to velmi rizikove pro motor. Ten muj
ma najeto 140tkm a premyslim, zda li to ma vubec cenu.
Prosim o radu, jak pozitivni tak negativni zkusenosti, rad si vse vyslechnu
natvrdo.
Diky
Re: Fiat Punto 1.2 16V rv.1998 Chiptuning
Vynaložené peníze nejsou adekvátní výsledku
- phaeton_esc
- Zkušenej Fiaťák
lepší bude asi přímo úprava motorů a věcí kolem, než chiptuning..
bylo
Fiat Punto Mk1 1.7D 1996
je
Fiat Stilo MW 1.6 16v 2004 LPG BRC
Fiat Punto Mk1 1.7D 1996
je
podla mna skoda vrazat peniaze do takehoto slabeho motora, mam ten isty, chipovat by som to nedal, bez debaty predat a kupit uz normalne auto, to jest auto s turbom a tam uz je ta moznost chipu aj realna a vysledok viditelny
Fiat Punto Sporting MK1 1.2 16V - 86HP+LPGPOWER
L'auto è in ottime condizioni di meccanica anche carrozzeria ed ha interni in pelle nera originale Momo.
http://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=6387
Fiat Forever.
L'auto è in ottime condizioni di meccanica anche carrozzeria ed ha interni in pelle nera originale Momo.
http://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=6387
Fiat Forever.
můžeš uvedst nějaký příklad úprav motoru?phaeton_esc píše:lepší bude asi přímo úprava motorů a věcí kolem, než chiptuning..
- phaeton_esc
- Zkušenej Fiaťák
snížení hlavy, jiný svody a podobně. moc se v tom nevyznám, jenom co mám tak obecné povědomí. mkrni se na italiancars.org, vím že reproboy se tím snad i živí a občas má něco na prodej. ale investice je řádu tisíců korun, takže je otázkou jestli se ti to opravdu vyplatí...
bylo
Fiat Punto Mk1 1.7D 1996
je
Fiat Punto Mk1 1.7D 1996
je
A různé ostré vačky,kované písty atd. Ovšem 1,2 16V Fire má vačky ostré už dost. 59kw z tohoto motoru,který který není zrovna extrémně moderní(není variabilní časování, měnitelná délka sání atd) je už tak dost. Jde udělat i z 1,2 sportovní střelu,ale potom bude pro běžný provoz nepoužitelná. Závodní motor táhne v úzkém pásmu otáček,má vysoký volnoběh. Prostě pro běžné ježdění opruz.
Přemýšlel jsem taky o sani, kdy bych do kapoty nechal udělat výřez a přímý nafuk na vzduchac. Nevím ale, jestli to zvýší trochu výkon atd.. Zas jsem četl že jo, pak zase že ne.. Že vzduchac nezachyti malé částice a riskuje se tím zaneseni motoru, pak zas že kvalitní vzduchac to zachytí.. Pak věci okolo rovnováhy motoru, která by se tím narušila atd..Petr1968 píše:A různé ostré vačky,kované písty atd. Ovšem 1,2 16V Fire má vačky ostré už dost. 59kw z tohoto motoru,který který není zrovna extrémně moderní(není variabilní časování, měnitelná délka sání atd) je už tak dost. Jde udělat i z 1,2 sportovní střelu,ale potom bude pro běžný provoz nepoužitelná. Závodní motor táhne v úzkém pásmu otáček,má vysoký volnoběh. Prostě pro běžné ježdění opruz.
Závodní motorky mají sání vzduchu náporem. Čím vyšší rychlost,tím větší výkon motoru. Jen v běžném provozu budeš mít vzduchový filtr rychle zasraný a u těch motorek to má význam v rychlostech mimo obecné silniční normy. Sportovní otevřený filtr dodá trochu více vzduchu,ale nečekej nějakou výkonovou nirvánu. Spíš to bude mít jiný zvuk. Chipovat má význam pouze turbomotor. U atmosféry chipovat až po úpravách hardwaru(což se vůbec nevyplatí) pokud tedy nejsi tuner nadšenec a auto není člen rodiny Nebo přidat turbo