Zvýšení výkonu u motoru 1,1

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Zvýšení výkonu u motoru 1,1

Příspěvek od peta.smolik »

Zabýval se tu někdo někdy zvýšením a upravou výkonu u motoru 1,1? Po 6 letech provozu už nevím proč jsem nechal změřit výkon na válcích tehdy jsem měl najeto 70tis.km nic jsem neupravoval výkon mi vyšel 42,5kw
Asi před měsícem jsem to změřil znova mezi tím jsem přidal filtr KN a byla dvakrát snížená hlava a mám najeto 162tis.km ale ted mi vyšlo 44,3 kw
Jde zvýšit výkon ještě více? Co ostrá vačka? chip????
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Reklama

Mr.pilot
Zkušenej Fiaťák

Re: Zvýšení výkonu u motoru 1,1

Příspěvek od Mr.pilot »

a má to cenu???kup si 1,6ku nebo GT.
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
jani
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od jani »

neoplati sa ti zvysovat vykon na tom motore,jedine kebyze das tam kompresor,alebo turbo a prerabka by ta vysla na tolko ze 3 punta si kupis zato :D a nehovorim o tom ze motor by ten vykon mozna ani nevydrzal.A zbytocne si merias aj vykon,zbytocne vyhodene peniaze.Predaj,doloz love a kup si GT alebo HGT ked uz ti ide o vykon,p.s.objem nicim nenahradis.
FIAT PUNTO MK1 1.2 8V 54KW HSD ////ex
Skoda Octavia combi 1.9tdi ALH 66kw
Petr1968
Všeználek

Příspěvek od Petr1968 »

Měření na motorové brzdě má svoji odchylku. Takže +- nějaký kilowat je legrace. Osobně neznám nikoho kdo si dával 1,1 v atmosféře měřit a málokdo to tuní. :wink: Neříkám ,že nejde dostat z 1,1 třeba 60kw,ale to už jsou úpravy téměř závodní a motor je pro běžný provoz naprosto nepoužitelný.
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

Petr1968 píše:Měření na motorové brzdě má svoji odchylku. Takže +- nějaký kilowat je legrace. Osobně neznám nikoho kdo si dával 1,1 v atmosféře měřit a málokdo to tuní. :wink: Neříkám ,že nejde dostat z 1,1 třeba 60kw,ale to už jsou úpravy téměř závodní a motor je pro běžný provoz naprosto nepoužitelný.

Ano máš pravdu ale mám už k Puntu téměř citovej vztah bo to bylo moje první úplně nový auto dlouho před ním jsem měl hodně starších aut a i souběžně s ním sem měl další(čas od času něco dovezu na kšeft chvilku jezdím pak prodám) ale Punto je Punto a investice co sem do něj dal min. rok už se nikdy nevrátí ale nenadělám nic je to můj Punťa
K tomu výkonu máš určitě pravdu ale ještě před revolucí jsem se svezl párkrát autem Fiat 128 sport 1100 a i když to byl stejnej obsah jelo to skvěle a nebyl to žádnej plnokrevník tím nechci říct že Punto jede špatně ale mohlo by to bejt ještě krapet lepší jsem už starší a moc auto nehoním ale zajímá mně jak zvýšit výkon ne kvůli tuningu kterej absolutně nemusím ale v podstatě jen z vlastní zvědavsti
Líbí se mi když auto vypadá obyčejně levně standartně až tuctově ale jede výborně prostě takovej vlk v rouše beránčím
V roce 95 jsem měl pár měsíců Uno Turbo Po sundání maličkého štítku z masky(Turbo i.e.) nikdo na první pohled nepoznal rozdíl mezi běžným Unem a turbem lišilo se akorát zadní odtrhovou hranou a kotoučema na zadní nápravě ale jinak to bylo zvenku stejný a vlastně ani interier nenapovídal jaký to bylo ďelo
Jako další auto z provenience Fiatu který se mi hodně líbí a nějakou dobu už po něm pasu je Lancia Thema akorát ta co chci já má v předu na masce na mřížce maličkej žlutej štítek 8.32 tahle Thema vypadá úplně stejně jak všechny ostatní naprosto žádnej viditelnej tuning ani sportovní úpravy na první pohled obyčejnej hranatej sedan ale až na zvuk bo ten se nezapře páč to 8.32 značí osmiválec dvaatřiceti ventil Ferrari Bohužel jich moc nebylo a tak se cena tohodle auta i v nedobrým stavu vyšplhala hodně vysoko
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Petr1968
Všeználek

Příspěvek od Petr1968 »

Fiat 128 sport ? A kolik vážil?? A hlavně tenkrát se tolik nehledělo na emise.Motory volně dýchaly. Z 1,1 atmosféry dostaneš pár kw navíc,jen za velkých nákladů. Potom jedině sportovní filtr,ostrá vačka atd. A potom se to rozpadne. Já mám 44kw a neuvažuju o žádném zvýšení. Koupím za pár let jiné auto. Já bych dal místo 1,1 jiný motor,pokud to jde.A když Tě to baví
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“