Ručička teploty motoru

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
DaveK6
Začátečník

Ručička teploty motoru

Příspěvek od DaveK6 »

Zdravím, řeším takovej menší problém. Mám Punto II 1,9 JTD a můj problém spočívá v tom, že ručička teploty motoru je spadlá ( kleslá ) pod vodorovnou úroveň a to asi o půl centimetru. Potřeboval bych jí srovnat. Chci se zeptat jestli jde ručička vysadit nebo jestli je nějak specielně připevněná. Nerad bych jí utrhl. Zkoušel jsem za ní lehce brát, ale nepovolila, neradbych jí utrhl. Jestli někdo ví jak na to budu vděčnej za radu. Jinak díky tomu, když se motor ohřeje, tak se ručička dostane sotva do čtvrtky. Díky za rady.
Reklama

Mr.pilot
Zkušenej Fiaťák

Re: Ručička teploty motoru

Příspěvek od Mr.pilot »

A dřív to fungovalo jinak???pokud vim tak většina punt má po ohřátí ručičku tak ve čtvrtce
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
DaveK6
Začátečník

Příspěvek od DaveK6 »

Jo před tím ukazovala vejš. Jde mi jen o to jestli ta ručička je volně nasazená na tisícihranu a jde normálně vysunout a přesadit, aby byla v rovině. Nebo jestli je nějak přidělaná jinak, abych jí neutrhl, když za ní zaberu.
DaveK6
Začátečník

Příspěvek od DaveK6 »

Možná si mě špatně pochopil. Jde o to, že ta ručička, když je motor studenej ( i vypnutej ) má být vodorovně a já jí mám spadlou šikmo dolu.
Mr.pilot
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Mr.pilot »

tak sundej palubku.měla by bejt normálně jen nasazená
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Modeler
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Modeler »

Mr.pilot píše:A dřív to fungovalo jinak???pokud vim tak většina punt má po ohřátí ručičku tak ve čtvrtce
Takze rikas ze je to normalni kdyz mi auto standartne ukazuje 1/4? Me to dost sere a to jsem uz vymenil cidlo teploty i budik. Takze problem musi byt nekde v kabelu.
Petr1968
Všeználek

Příspěvek od Petr1968 »

V polovině.
jahnny
Fiaťák

Příspěvek od jahnny »

Ja mam 90C rucicku v polovici.. ak troska vyde nad polovicu tak sa pusta vetrak.. Cize ak jazdim a dobre sa to chladi (je chladno alebo idem stale rychlo) tak je kusok pod polovicou (kusok nad stvrtkou), v meste v kolone ide na polovicu + nejaky mm a zacne ist vetrak a stlaci ju nejaky mm pod polovicu. Preco je 90C v polovici netusim.. asi Taliani :-) .. ja mam 1,2benzina mozno to mas troska inak ale kamos co ma 2005 punto tiez mu to ukazuje tak podivne ako mne na mk1.. takze by som to asi neriesil a zmieril sa s tym
Fiat Punto 60SX Cult 1.2 8V mk1
Fiat Punto Sporting 1.2 16V mk2a
skybar
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od skybar »

Presne tak to robí aj mne ako jahnnnymu a je to naozaj nepochopiteľné,že taký dôležitý údaj o motore je sledovaný,len tak ledabolo!
PUNTO MK1 55,r.v.96,40KW,ELX, 5dver.
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“