jj,hele dyt je to sranda...bud vklidu:)Petr1968 píše: Odcházím. Dávám příležitost k podnětné diskusi dalším Svoje už jsem řekl. Pá
svietenie cez den s parkovackami + hmlovkami
Moderátoři: peta.smolik, Globusman
Re: svietenie cez den s parkovackami + hmlovkami
- Reklama
Vždycky ne, ale někdy má většina pravdu Serem na tenhle flame. Já za sebe slibuju, že se pokusím to chápat a nebudu na nikoho blikatn8w píše:ty hele ani nevim...co dela vetsina nemusi bejt vzdycky spravna vec:DHannibal píše:Z tohohle mi vychází n8w : "kokoti" 5:1, nebude drobná chybka v pojmenování?n8w píše: nedavno sem jel pres usti nad labem(pres den) a asi 5 kktu na me blikalo. Ted mi zacina dochazet proc:D
NOW
1996 Punto GT1
2013 Octavia 1.4 TSI
2012 Octavia Combi 2.0 TDI
EX
2003 Octavia 1.9 TDI
1995 Punto 1.1 - "Note"
1996 Punto GT1
2013 Octavia 1.4 TSI
2012 Octavia Combi 2.0 TDI
EX
2003 Octavia 1.9 TDI
1995 Punto 1.1 - "Note"
poho:)...jj serem;)Hannibal píše:Vždycky ne, ale někdy má většina pravdu Serem na tenhle flame. Já za sebe slibuju, že se pokusím to chápat a nebudu na nikoho blikat
Použiju tuhle citaci ke svému názoru. Nejde ani tak o to, že to je zakázané zákonem - samozřejmě tím, že to je ZÁKONEM ZAKÁZANÉ, není o čem polemizovat - ale o to, že mlhovky myjí stejný účinek, jako dálkové světla. Mají rozptyl do všech směrů a tudíž oslňují. Zadní mlhovky nejen dokážou oslnit, ale kromě toho, že je hodně nepříjemné jet za někým a nechat si s něma svítit do očí, tak u některých aut díky nedomyšlenosti rozmístění jednotlivých světel může dojít k nezaregistrování rozsvícení brzdových světel. A třetí brzdovka tomu zase tak moc nepomůže, zvláště při menších rozestupech (např. ve městě).Petr1968 píše:Legální to není. Asi jsi nebyl v autoškole. Nebo nemáš vyhledávač v počítači? Upřímně řečeno,je mi jedno čím si svítíš. Důvod máš pochybný,ale dobře. Porušuješ tím zákon a jednou se nějaký frustrovaný policajt najde Máš i svítící ventilky? To je také fajn. V noci super. A neony na podvozku. Ty se také hodí,když něco spadne pod auto. Na rozdíl od druhých tady mě mlhovky ve dne nějak neserou,ale nechápu důvod proč je ve dne používat. Ono i to denní svícení je pochybné a jeho vliv na bezpečnost je neprokázané.
Ale - stejně tak mi vadí že hodně jedinců neví, kde a vůbec zda má ovládání naklopení světel. Takže tlumené světla při zadku auta na zemi jsou taky k hov**... A dále potom ty paka, co si "vytuní" starou rachotinu xenonama bez automatiky nastavení. Naopak, ačkoliv mají xenony o dost větší světelný tok, tak u pořádných xenonů tolik nevadí. Horší to je jen za deště, ale to potrápí i normální světla.
A teď k poslední větě použité citace: pochybné není a je (nejen praxí) prokázán kladný vliv na bezpečnost. Například klasická česká silnice - samý pozvolný horizont, střídání úseků mezi poli a zalesněním (tj. střídání světla a stínu) a přízemní vrstva přehřátého vzduchu... Auto se zapnutými světly je vidět dříve, než bez nich. Když jedete na nasvíceném úseku a před vámi bude úsek v lese a proti zrovna pojede tmavé auto bez světel, neuvidíte ho hned. Se světlama ano. Pak je tu "obrácený" důsledek povinného denního svícení - v protijedoucí koloně svítících je ten bez zapnutých světel "neviditelný".
Samozřejmě jako nejlepší řešení jsou diodová světla, jsou dobře vidět a přitom neoslňují.
FIAT Linea 1.4 77k Dynamic
A proto mám diodová světla. Na bezpečnost provozu nemají ani tak vliv světla,jako magoři mezi námi. Denní svícení bylo spíše zavedeno proto,že někteří nevěděli kdy mají rozsvítit A někdo dokonce dobře viděl i ve tmě,tak neměl vůbec důvod svítit.
))...Petr1968 píše:A proto mám diodová světla. Na bezpečnost provozu nemají ani tak vliv světla,jako magoři mezi námi. Denní svícení bylo spíše zavedeno proto,že někteří nevěděli kdy mají rozsvítit A někdo dokonce dobře viděl i ve tmě,tak neměl vůbec důvod svítit.
Velká myšlenka
- SHANE54
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
Raz ma oslnil jeden expert s hmlovkami a takmer som nabral zvodidla. Neznasam takychto sedlakov.
Bol aj jeden typek, co mal xenony v parabolach a cez den aj hmlovky. Ten co isiel oproti si oskrel auto o stlp. Ten akoze tuner skoncil s rozbitymi svetlami a rozbitou drzkou
pristup poskodeneho bol sice primitivny, ale aj ma to kus potesilo. Lamy na cestach nemaju co hladat.
Bol aj jeden typek, co mal xenony v parabolach a cez den aj hmlovky. Ten co isiel oproti si oskrel auto o stlp. Ten akoze tuner skoncil s rozbitymi svetlami a rozbitou drzkou
pristup poskodeneho bol sice primitivny, ale aj ma to kus potesilo. Lamy na cestach nemaju co hladat.
stilo-multiwagon-JTD-dynamic
spominame: Punto MK1 1.2 SX 3D, Punto MK2a 1.2 SX 5D
no skoda ze si to do tech svodidel neposlal ty experte....jak ti rikaj tam u vas? lokaj vyjebany?SHANE54 píše:Raz ma oslnil jeden expert s hmlovkami a takmer som nabral zvodidla. Neznasam takychto sedlakov.
Tykáme si a ještě sprostě? Dobré ráno
- SHANE54
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
nuz co k tomu dodat. nie kazdemu bol dopriaty rovnaky intelekt.v tomto pripade sa uz nemame com bavit. admins viete na co sluzi nastroj ban user. vdakan8w píše:no skoda ze si to do tech svodidel neposlal ty experte....jak ti rikaj tam u vas? lokaj vyjebany?SHANE54 píše:Raz ma oslnil jeden expert s hmlovkami a takmer som nabral zvodidla. Neznasam takychto sedlakov.
stilo-multiwagon-JTD-dynamic
spominame: Punto MK1 1.2 SX 3D, Punto MK2a 1.2 SX 5D