No dufam ze to nedokaslemmad mike píše:hlavně si dej pozor at neztratíš ty jistící drátky na konektorech. na vyndání se mi osvědčily ploché kleště se zahnutou čelistí

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
No dufam ze to nedokaslemmad mike píše:hlavně si dej pozor at neztratíš ty jistící drátky na konektorech. na vyndání se mi osvědčily ploché kleště se zahnutou čelistí
A ten variatok odchadza celi alebo staci vymenit tu pruzinku???punťas hgt píše:No koupíš je třeba v pop-art, nebo dílyfiatov nebo tak nějak. Cenu neuším, když jsem kupoval já jeden, ta ve fiatu chtěli 6400 +- za jeden u pop-artu tenkrát 4tis a na tom dílyfiatov tuším 2500. Jinak to že cvakají vstřiky je normální. Nevím jaký odpor na vstřiku má za následek jeho hlučnost??????? Odpor by měl vliv na jízdní vlastnosti. No a co se týče cvakání hydroštelů né sice vždy, ale většinou na to má vliv ten variátor. No a hodně se na něm podepisuje i ty intervaly výměny toho olejejak tady někdo radí po 20tis km. To když potom dáš k tomu vypuštěnýmu oleju magnet, tak úplně vidíš jak ten magnet přitahuje ty kovový částečky z toho oleja.
nahram to a v najblizsej dobe to sem hodim..mad mike píše:no takže vstřiky z 1,2 nebrat. ty vstřiky normálně vydávají zvuk jak šicí stroj, při závadě bude hlučnější a samozřejmě budou problémy se samotným chodem motoru. s tím odvětráním - divil jsem se proč mám tak zezadu zasviněné sání od oleje a furt jsem nemohl najít to odvětrání, no už jsem chytřejší
. se spotřebou oleje je to tak i u mě, já jsem za cca 12 tisíc km dolil litr oleje a to jen pro jistotu, protože mám ulomenou měrku oleje takže je problém s kontrolou. ohledně pružiny variátoru mám relativně důvěryhodné informace, že jde vyměnit pouze u některých typů variátorů( je jich víc typů), prý jsou nějak barevně označené. jinak hodila by se nahrávka zvuku motoru
Hm čoveče vysvětli to s těma variátorama, pokud k tomu víš něco víc. Jak barevně odlišený??? To se dávalo i do hgt víc druhů variátoru????. Jinak když se ještě vrátím k těm vstřikům. Mechoš mi jeden vstřik jaksi do ku.... a nic mi neřekl. Mě pak motor haproval a nevěděl jsem proč. Vstřiky na první pohled úplně stejný až na jednu drobnost. Ze spod normálně 4 vstřikovací dírky jak na hgt, ale na obvodu jsou 2-nevím na co, možná na nějaký přípravek na rozebrání nevím, ale na tom jednom byla jenom jedna ta dírka. Tak jsem po tom pátral a zjistil že je to z té 1.6.mad mike píše:no takže vstřiky z 1,2 nebrat. ty vstřiky normálně vydávají zvuk jak šicí stroj, při závadě bude hlučnější a samozřejmě budou problémy se samotným chodem motoru. s tím odvětráním - divil jsem se proč mám tak zezadu zasviněné sání od oleje a furt jsem nemohl najít to odvětrání, no už jsem chytřejší
. se spotřebou oleje je to tak i u mě, já jsem za cca 12 tisíc km dolil litr oleje a to jen pro jistotu, protože mám ulomenou měrku oleje takže je problém s kontrolou. ohledně pružiny variátoru mám relativně důvěryhodné informace, že jde vyměnit pouze u některých typů variátorů( je jich víc typů), prý jsou nějak barevně označené. jinak hodila by se nahrávka zvuku motoru
Mno to netuším. Ten motor na první pohled vypadal stejně, ale vnitřnosti nevím. Co vím tak po mírném přebroušení pasuje klika a ojnice z Alfy 147 t.s.Beko2008 píše:A vnutorne casti motora zo stila 1,8 alebo ineho nepasuju do motora punto HGT?
jednotlivé barvy těžko, bo variátor je jako celek. řeší se výměna unavené pružiny s těsněním(či čím?) a je to tak, že, dejme tomu u variátoru s černým puntíkem výměna nepomůže, ale s růžovým ano. víc o tom bohužel nevímpunťas hgt píše:Hm zajimavý neslyšel jsem o tom nikdy.Teď otázka, jde tedy jednotlivé barvy mezi sebou zaměnit????
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | kia-club.net | suzuki-forum.cz |