Ahoj
mám tenhle motor v Alfině 155 (je to Fiaťácký motor) a rád bych si s někým povyměňoval zkušenosti. Vím že se dával třeba do Tempry nebo Crom.
Tak se někdo ozvěte
Hledám někoho kdo má v Cromě motor 2.0 TD na výměnu zkušenos
Moderátor: peta.smolik
Hledám někoho kdo má v Cromě motor 2.0 TD na výměnu zkušenos
Alfa Romeo 155 2.0TD
- Reklama
No myslel jsem že tam je KKK (při prolízání internetem) ale v technické příručce jsem se dočetl že tam je údajně IHI. Na to abych se podíval na štítek turba tam je strašně špatný přístup. Motor je zatím v pohodě, tlaky má, turbo taky pěkně tlačí. Auto jsem koupil s tachometrovými 131 000 km a věřím tomu. I když kastle je sem tam někde škráblá, sem tam rezavej strup ale jinak v pohodě. Už jsem měnil za nové vše co se dalo, oleje, chladící kapalinu, filtry, termostat, chladič, přední kotouče a desky, těsnění olejové vany, motor dostal lak. Za 14 dní mě čeká: výměna komplet spojky- přítlačák, lamela, ložisko, výměna zadních kotoučů+desek, výměna brzdové kapaliny, výměna brzdových hadiček, nový olej do serva a do převodovky, geometrie podvozku.
V budoucnu: čepy, ramena, tlumiče, zadní blatníky a celolak.
Foto motoru:
V budoucnu: čepy, ramena, tlumiče, zadní blatníky a celolak.
Foto motoru:
Alfa Romeo 155 2.0TD
Motor 2,0 TD
Zdravím tě, jen bych tě rád nasměroval do správné sekce. Tvůj motor je totožný s motorem Tipo 1929 TD, Tempra, Dedra, nová Delta. Do Cromy se sice taky dával motor s tímto obsahem, ale kromě bloku motoru má všechno jiné. Je to motor TDI vlastně první generace, nedával se do žádného jiného Fiatu, ani jiné koncernové značky. Spozdravem Michal
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
1,9TD
takze dovolte mi abych se trosku rozepsal,takze jedna se o motor TD,zrovna tento mame v tempre,jedna se o tempru z roku 94 kastle je uz pozink,je to nase rodiny auto nemuzem si absolutne nijak stezovat olej to dostava 5W40 Turbo,a je menenej po kazdejch 7500 podle uzivatelske prirucky,je to jiz nase druha tempra,na prvni nam odesle motor asi sme vyvarily vodu a praskal bud hlava nebo blok,ale kastle uz byla taky K.O.tak sme sehnali druhou je z rakouska po prvni majitelce a v top stavu,mimo jiny jeste doma mame Cromu to 1,9 TDid,to auto je narez a ten motro jeste vic,ale to uz je jiny povidani, ten TD motor v tempre je parada,z imni starty a vse okolo bez problemu