kúpil som Punto 55 SX (1997), cca 125000km z Rakúska (chlapík, čo mi ho predával má Rakúske občianstvo) a mám problém s chodom motora. Po naštartovaní motor prdkal ako na tri valce, ale po jemnom pridaní plynu sa rozbehol normálne. Pri jazde ho zasa hlavne na 2. a 3. prevodovom stupni pri nízkych otáčkach (cca 1500) po pridaní plynu dusilo. Toto trvalo asi týždeň až som sa dnes rozhodol vymeniť sviečky - Bosch FR7DC8. Bolo nám s bratom čudné, že pri vyberaní starých sviečok boli sviečky 2., 3., 4. valca jednokontaktové a 1. dvojkontaktová. A po výmene sme zistili prečo - motor ide na tri valce. Sviečka prvého valca sa pri štartovaní zadymí - nie je zasvinená olejom, len sčerná. Takže vypíšem, čo sme vymenili a vyskúšali:
1. Všetky 4 sviečkové káble - vymenené
2. Rozdeľovač 1. a 4. sviečky - vymenený (vysokonapäťová časť mala odpor 450kOhm), druhý rozdeľovač zostal - OK
3. Rozvodový remeň - sedí
4. Sviečka - "iskrí" (mali ste vidieť jak brata kopla

5. Poistky (tie dve, čo sú pod plastovým krytom v motorovom priestore) - vymenené
Auto je momentálne v štádiu prihlasovania a vybavovania papierov. Rozvody sú nemenené, v podstate všetko okrem akumulátora a žiaroviek je pôvodné. Štartuje bez problémov, ale motor ide na tri valce (možno by sa po nejakom čase rozbehol na štyri, ale to sme neskúšali). Takže, ak máte nejaký nápad, sem s ním.
Dúfam, že som sa vyjadril dosť presne.