kde se nachází omezovač brzdného tlaku-bubnové zadní brzdy
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
kde se nachází omezovač brzdného tlaku-bubnové zadní brzdy
Prosím o usměrnění,kde mám a jak vypadá omezovač tlaku.Mám punto 55 S, 1108 obsah a na STK, jsem pro svůj věk a snahu odstranit nerovnoměrnost účinku zadních bubnových brzd opakovaně prošel a snažím se problém odstranit-vyměnil jsem brz.válečky ,všechny brzdová obložení,lanovody ruční brzdy a nerovnoměrnost brz trvá/zjištěno na brzdové stolici/.Nyní měním brzdové bubny a chci i brzdové hadičky,ale na těchto stránkách jsem se dočetl o omezovači brzdového účinku a v knize "jak na to" je popisová omezovač a u prodejců nějaké válečky pro levé a pravé kolo / cena spousta eur/,ale já vůbec nevím,že takoho něco mám na Puntě rok výroby 1996.Nasměrujte mě,kde se to u tohoto typu nachází. Děkuji
- Reklama
- skybar
- Zkušenej Fiaťák
Re: kde se nachází omezovač brzdného tlaku-bubnové zadní brzdy
pozri toto:
http://web.telecom.cz/rozsini/puntoMk1/brzvzr.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://web.telecom.cz/rozsini/puntoMk1/brzvzr.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
PUNTO MK1 55,r.v.96,40KW,ELX, 5dver.
Děkuji za obrázek,ale takovou věc tam nemám,pod vozem jsem zjistil válečky,na každé kolo jedno do kterých vede brzdové potrubí.To jsou ty omezovače brzdného tlaku na mojem Puntě 55.Dají se nějak vyřadit,čím propojit a jaké následky by vyřazení těchto válečku mělo při běžném provozu? Měl z vás někdo takový problém a jak ho řešil ?
- skybar
- Zkušenej Fiaťák
Ten obmedzovač pracuje podľa zaťaženia zadnej nápravy,keď je ľahká brzdí menej,aby sa kolesa nedostali do šmyku a pri zvyšovaní záťaže ten obmedzovač prepustí väčší tlak,aby to viac brzdilo.Na tom obmedzovači ,je taká páčka spojená strunkou s kasňou, ak to tam nemáš tak to niekto zlikvidoval a môže to byť nebezpečné pri prudkom brzdení najmä na klzkom povrchu ak pôjdeš málo zaťažený,ináč to myslím by nemuselo až tak vadiť lebo zadná náprava ti pravdepodobne brzdí naplno,a nie podľa zaťaženia na zadnú nápravu
ak pôjdeš teda sám brzdi opatrnejšie,aby si nedostal šmyk!
ak pôjdeš teda sám brzdi opatrnejšie,aby si nedostal šmyk!
PUNTO MK1 55,r.v.96,40KW,ELX, 5dver.
- karelsoucek
- Fiaťák
Na MK1 se montovali dva omezovače:
1) (platí pro motor 1,1 atd.) omezovač není spojen s nápravou, takže nereguluje podle zatížení auta, ale do tlaku 30 kg/cm2 neomezuje tlak pro zadní brzdy , po překročení tohoto tlaku začne tlak omezovat až o 25% pro každé kolo.
2) omezovač je spojen se stabilizátorem a omezuje tlak v zadních brzdách podle zatížení.
perfektní manuál byl ke stažení zde:
http://www.uloz.to/1191672/fiat-punto-i ... irucka.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
1) (platí pro motor 1,1 atd.) omezovač není spojen s nápravou, takže nereguluje podle zatížení auta, ale do tlaku 30 kg/cm2 neomezuje tlak pro zadní brzdy , po překročení tohoto tlaku začne tlak omezovat až o 25% pro každé kolo.
2) omezovač je spojen se stabilizátorem a omezuje tlak v zadních brzdách podle zatížení.
perfektní manuál byl ke stažení zde:
http://www.uloz.to/1191672/fiat-punto-i ... irucka.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Karel Jihlava
Fiat Punto Cabriolet 1,2 16V 85
Fiat Punto Cabriolet 1,2 16V 85
Re: kde se nachází omezovač brzdného tlaku-bubnové zadní brz
no, mě to říkal jeden servisák,že je třeba jej vyměnit, že bych mohl skončit při leknutí sončit na střeše!
opravdu je to tak důležité v autě?
dá se jezdit i bez toho?(pokažený, nebo něco)
a nedá se to nějak rozchodit, třeba prostříkáním?
opravdu je to tak důležité v autě?
dá se jezdit i bez toho?(pokažený, nebo něco)
a nedá se to nějak rozchodit, třeba prostříkáním?
Mitsub Galant 1988, 1,8GLS,
Šk Favorit 19?
Rnt Megane 2,0, 84kW, 1996
punto,1998, 1.1
Lada 2101 a 2110
Fi Idea 2004, 1.9JTD
Dae Kalos 2003,1,2
Opel Corsa
Šk Favorit 19?
Rnt Megane 2,0, 84kW, 1996
punto,1998, 1.1
Lada 2101 a 2110
Fi Idea 2004, 1.9JTD
Dae Kalos 2003,1,2
Opel Corsa
Servisák je idiot.
Celej omezovač hod doprdele a maš klid. jezdit se stím dá upélně v pohodě
Taky se chystám to vyhodit, dal jsem komplet celé zadní brzdy nové... bubny, prsátka, pakny i samostavy, hlavní brzdový válec jsem taky měnil (po předchozí špatné STK, jedno kolo nebrzdilo vůbec), nakonec jsem z auta vyškubal nefunkční jednotku ABS a trubky hodil přímo na hlavní válec a s tím odjel na stk.... Kola už sice brzdili, ale vzadu naměřil rozdíl více jak 30% což moc nevěřím, při brždění nikam netahá a jede stále rovně (i při velmi intenzivním brždění), tak se taky chystám, že zátěžáky vyhodím ven a ejhle, zjistil jsem, že jeden má pružinku natáhnou k nápravě a druhý nic (na straně řidiče)...
Moje otázka je, jestli to tak je (protože u známého na puntu I to tak taky má) nebo mají být pružiny na obou stranách... skočím na vrakáč a pružinky si sundám, pak zkusím znova válcovou brzdu.
Moje otázka je, jestli to tak je (protože u známého na puntu I to tak taky má) nebo mají být pružiny na obou stranách... skočím na vrakáč a pružinky si sundám, pak zkusím znova válcovou brzdu.
Fiat punto 1,6 90Hp
Fiat punto 1,2 43kW
Fiat punto 1,2 43kW
-
- Začátečník
Měl jsem před několika lety zcela stejný problém.Servisák mi ty válečky(omezovače) zcela zrušil,prostě tam nic nemám.Od té doby mám brzdy na STK v naprostém pořádku.A jestli má vlivem odstranění omezovačů docházet k nějakým vedlejším účinkům,smyk apod.,tak jsem za celou dobu nic nezpozoroval.Záleží na tobě,jak se rozhodneš.