HELP - vlnovec výfuku

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
wooorf
Začátečník

HELP - vlnovec výfuku

Příspěvek od wooorf »

Ahojte...
cez víkend som s kamošom na svojom punte menil spojku a pri tom smičení motorom a prevodovkou trochu utrpel aj spletenec( rezonator - každý tomu inak nadava - proste čo povyblivo spaja vyfuk ) a tak po uspešnom oživení môjho často servisuchtivého tatoša mi na danom mieste začal prdieť výfuk.
A teraz otazka:
za A.)Môžem mať za 1500,Sk - tan spletenec ktorý samozrejme treba na pôvodnú rurku navariť....
B.) alebo môžem mať za 4500,Sk - repliku prednej časti aj s rurkou aj so spletencom....
C.) alebo orginál z fiatu za 11500,Sk - čomu vôbec niesom naklonený...
vrakoviská žial momentálne inkriminovanú vec nemajú...
čo by ste volili vy????
Reklama

lacin
Znalec

Příspěvek od lacin »

No tak to je snad jasny, ne? Tady stoji cca 7 kil ceskych, coz je nastejno jako u vas. Jedinej problem je ten, ze neni stejne dlouhej, vetsinou je kratsi, tak je potreba to trosku upravit. Nejlepe ho bodnout na aute, pak to cely opatrne vyndat a obvarit... Je to osvedcenej postup.

Je normalni, ze se vlnovec posere. Staci ho trosku ohnout a proste praskne, jak je starsi. Z vrakalu taky nebrat, to bude to stejny.
Hustokrutost
Katy
Všeználek

Příspěvek od Katy »

ted taky resim vlnovec...
za pet minut dvanact jsem zastavila, jinak ta cast - trubka co za nim pokracuje by se mi zapichla do zeme :roll:
prdnul v tom spoji, na ukor toho ze mi min.tyden upadl drzacek co ho drzel (to jsem jezdila po meste a cinkala jak Santa :lol: )... no tohle uz pak do smichu nebylo.
Koukala jsem dnes po vlnovcich... budu asi muset zase vlist pod auto nebo to ma nekdo zmereny , JAKY ROZMER ma vlnovec na Punto mk1 ???
taky jsem koukala ze cela predni cast jsou dva typy... ale to uz je drazsi.
my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

lidi, nevim co tady řešíte... středovej díl výfuku stojí v replice 1350Kč a od Bosalu asi 1700... Já mám ten za 1350. Je to sic polský ,ale normálně to tam šlo...nikde nedrnčí. koupil jsem i koncák...ten byl ještě levnější :D Jinak na moje MK2, ,jsou taky dva typy středovýho výfuku...jeden je jen vlnovec a trubka a druhej je vlnovec a kousek za nim pak tlumič. Já tam měl předtím tlumič, ale ten novej sem tam dal jen tu trubku...aby to bylo lehčí :D a je to stejně tichý jak s tim tlumičem.
Plecháč Tony
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Plecháč Tony »

Nevím jak všichni, ale Katy řeší MK1 narozdíl od tebe a pokud ses po tom někdy nepídil, tak obě verze mají naprosto odlišný výfuk a na MK1 je vlnovec součástí předního dílu výfuku, ještě před katalyzátorem...A ta cena se tam samozřejmě taky pohybuje jinde, okolo 3000Kč a od bosalu asi 4000,- ....
majco
Všeználek

Příspěvek od majco »

rozmer vlnovca -45/200
45-priemer
200-dlžka
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
ultraknyst
Znalec

Příspěvek od ultraknyst »

TO:KAty... vzdyt ja jsem to ted na gt delal, problem byl v tom ze pripuby meli ovalne diry stejne jak vlnovec, a bezne prodavany vlnovec ma diry kulate, takze se muselo zkratit koleno od svodu nabodovat na aute, pak obvarit, priruba na kat se musela zbrousit a nasledne k ni taky na aute nabodovat vlnovec, pak zase obvarit a vysledek je vic nez potesujici
Los PUNTOs GeTos
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

Plecháč Tony píše:Nevím jak všichni, ale Katy řeší MK1 narozdíl od tebe a pokud ses po tom někdy nepídil, tak obě verze mají naprosto odlišný výfuk a na MK1 je vlnovec součástí předního dílu výfuku, ještě před katalyzátorem...A ta cena se tam samozřejmě taky pohybuje jinde, okolo 3000Kč a od bosalu asi 4000,- ....
jo, já vim, že mk1 to má dělané uplně jinak, já jsem ale reagoval k příspěvku wooorfa, ale ted když se koukám na ty ceny, tak on má asi taky mk1... já mám mk2, tak mluvim prostě automaticky o něm :D mi to nedojde...no tak aspoň víte, kolik to stojí na mk2 :)
Katy
Všeználek

Příspěvek od Katy »

2majco: velice diky

2ultra: no,to jsem neverila ze to mam taky vlnovec :( ... ale Ilca pry ma sikovneho pana na vyfuky...tak holt to dame nejak do kupy. neco mi o tom rikal i Brahos. a beztak GT jakozto lux vybava to bude mit slozitejsi :D
my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
lados350
Začátečník

Re: HELP - vlnovec výfuku

Příspěvek od lados350 »

chtěl jsem se zeptat,není tohle ta část s vlnovcem? Díky

http://www.aukro.cz/item962997921_vyfuk ... 21540.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mad mike
Všeználek

Příspěvek od mad mike »

to je komplet svod, ano i s vlnovcem. jinak v čr se dá sehnat vlnovec za cca 500kč. já ho kupoval na HGT v auto Doseděl v olomouci rozměr 300/52mm za 550kč + 500 za navaření. jinak dá se i na netu. namátkově stréc gůgl :wink: http://www.vyfukyonline.cz/Pruzne-dily---vlnovce/
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
jirkatravna461
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkatravna461 »

wooorf píše:Ahojte...
cez víkend som s kamošom na svojom punte menil spojku a pri tom smičení motorom a prevodovkou trochu utrpel aj spletenec( rezonator - každý tomu inak nadava - proste čo povyblivo spaja vyfuk ) a tak po uspešnom oživení môjho často servisuchtivého tatoša mi na danom mieste začal prdieť výfuk.
A teraz otazka:
za A.)Môžem mať za 1500,Sk - tan spletenec ktorý samozrejme treba na pôvodnú rurku navariť....
B.) alebo môžem mať za 4500,Sk - repliku prednej časti aj s rurkou aj so spletencom....
C.) alebo orginál z fiatu za 11500,Sk - čomu vôbec niesom naklonený...
vrakoviská žial momentálne inkriminovanú vec nemajú...
čo by ste volili vy????
Pche, je to vůbec možné ?? Tolik peněz za to chtějí ?? Já jsem koupil v Polsku vlnovec 45/150 mm za 400 kč, bodnul a vše je zas jako dříve.
Fiat Punto 75 SX, r.v. 1994
Opel Omega B caravan 2,0l, 16V
Snowfox
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowfox »

Já nechci nic říkat ale já měl za 3.700 komplet Walker odpředu dozadu (krom katu,ten mám nahrazenej trubkou) všechno nový
(včetně trubky místo katu) a 500,- jsem dal za výměnu :-)
*´¨ )
¸.•´¸.•´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´ (¸.•*´¯`*•->Punto

Fiat Punto MK1 1.2 8V 60SX Cult 1999 - Forsaken's ◄
Fiat Grande Punto 1,2 8V Dynamic 2007 - Forsaken's ◄
mad mike
Všeználek

Příspěvek od mad mike »

Snowfox píše:Já nechci nic říkat ale já měl za 3.700 komplet Walker odpředu dozadu (krom katu,ten mám nahrazenej trubkou) všechno nový
(včetně trubky místo katu) a 500,- jsem dal za výměnu :-)
sorry za OT : jak se vyhozením katu změnil výkon a spotřeba? dík
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Snowfox
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowfox »

Výkon bys musel změřit na válcové brzdě,takhle to podle mě nepoznáš..jelikož už to mám dlouho bez katu tak težko říct,možná je to živější..a jelikož mám v prdeli lambdu a auto mě žere cca 7-7.5 tak těžko říct jak se to podepsalo na spotřebe...má to akorát takovej kovovější zvuk...
*´¨ )
¸.•´¸.•´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´ (¸.•*´¯`*•->Punto

Fiat Punto MK1 1.2 8V 60SX Cult 1999 - Forsaken's ◄
Fiat Grande Punto 1,2 8V Dynamic 2007 - Forsaken's ◄
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“