váziaca decka spolujazdca
Moderátor: peta.smolik
váziaca decka spolujazdca
Ešte tu nikto neriešil,ako treba vybrat tú decku,aby som nepoškodil potah sedadla,či vôbec vystrelí pri náraze airbag spolujazdca,ked je vadná,či sa dá nahradit nejakou elektronikou.nevidel som ani ziadne fotky ako to vlastne vyzerá.
- Reklama
Re: váziaca decka spolujazdca
nahradit se nicím nedá, je to prostě věc, na základě které se elektronika airbagu řídí. ano,.můžeš to odpojit, ale při nárazu ti nic nevystřelí. pokud chceš měnit tuto dečku, musíš sedalo rozpárat ve švech a dečku vyměnit, po té sedadlo ve švech zašít.Bela píše:Ešte tu nikto neriešil,ako treba vybrat tú decku,aby som nepoškodil potah sedadla,či vôbec vystrelí pri náraze airbag spolujazdca,ked je vadná,či sa dá nahradit nejakou elektronikou.nevidel som ani ziadne fotky ako to vlastne vyzerá.
cena nové dečky cca 5.000kč jak kde,..
tot vše co o tomto vím,..
ED81
- kecka
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
nic se rozparavat a sesivat nemusi mel jsem to dole ......
Ex Stilo JTD 157PS
Čento 0,9 polokabrio
Punto Mk2 1,2 44kw taková lemra, ale do města dobré :-)
Roomster 1,9TDi 183ps :-)
Možnost zakladni diagnostiky kdyby někdo potřeboval :-) :-)
Čento 0,9 polokabrio
- SHANE54
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
co sa deje, ked ta "decka" nefunguje?
stilo-multiwagon-JTD-dynamic
spominame: Punto MK1 1.2 SX 3D, Punto MK2a 1.2 SX 5D
No jo.nic sa rozparovat ani zosivat nemusikecka píše:nic se rozparavat a sesivat nemusi mel jsem to dole ......
Ale ako nato?
Co,keby si to podrobnejsie opisal postup vyberania decky?
Bol by som velmi rad
- kecka
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
vytahnes sedadlo otocis si ho ..... jsou tam hacky a cvoky...... dal uz sam uvidis..... je to jednoduche ....
Ex Stilo JTD 157PS
Čento 0,9 polokabrio
Čento 0,9 polokabrio
http://milan.konzum.sk/stilo_sedak.php" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Fiaťák
Asi kazda Stilacina ma problem s deckou spolujazdca. Skor ci neskor to skratka pride. Kontrolka zacne svietit, 2x piskne buzer po kazdom nastartovani a kontrolka znervoznuje. Oklamat a nahradit sa to fakt neda. Vymazanie hlasky je riesenim len do doby, kym si niekto nesadne na spol. sedadlo.Ale moznosti su vzdy minimalne dve.
1. kaslat nato, air bag je aj tak stale aktivny akurat, ze stale pyskuje.
2. vymena snimaca spolujazdca za novy - 164,22 € AMC Martin
Avsak existuje este moznost 3.
Vybrat cidlo pritomnosti spolujazdca "spominanu decku" , zrulovat, napchat do 0,5 litrovej pet flase a strcit pod sedadlo spolujazdca, kto ma vo vybave suflik pod spol. sedadlom-tak tam. Po prevedeni kanibalizmu na cidle, napichnut na diagnostiku a vymazat hlasku. Vysledok je, ze airbag sice vyleti ale nakolko je dualstage a nevie hmotnost spolujazdca,tak druha uroven sa nemusi aktivovat. Kazdopadne vsak bude minimalne funkcny ako v pripade, ked chodi chybova hlaska a svieti kontrolka,ale hlasky uz chodit nebudu a nic vam nebude svietit do xichtu + usetrene nejake to ecko
1. kaslat nato, air bag je aj tak stale aktivny akurat, ze stale pyskuje.
2. vymena snimaca spolujazdca za novy - 164,22 € AMC Martin
Avsak existuje este moznost 3.
Vybrat cidlo pritomnosti spolujazdca "spominanu decku" , zrulovat, napchat do 0,5 litrovej pet flase a strcit pod sedadlo spolujazdca, kto ma vo vybave suflik pod spol. sedadlom-tak tam. Po prevedeni kanibalizmu na cidle, napichnut na diagnostiku a vymazat hlasku. Vysledok je, ze airbag sice vyleti ale nakolko je dualstage a nevie hmotnost spolujazdca,tak druha uroven sa nemusi aktivovat. Kazdopadne vsak bude minimalne funkcny ako v pripade, ked chodi chybova hlaska a svieti kontrolka,ale hlasky uz chodit nebudu a nic vam nebude svietit do xichtu + usetrene nejake to ecko
Fiat Punto 1.2 16V Sporting speedgear
Fiat Stilo 1.9 JTD 85 kW
Fiat Stilo 1.9 JTD 85 kW
Pises,že po prevedení kanibalizmu Co to je za úkon Ja som decku už vybral,na internete som nasiel nejaku nahradnu schemu s jednym 100 Ohm odporom a diodou,zapojil som ho znova som si zaplatil diagnostiku v servise a chybu mi nadalej ukazuje je to cele na aj na ebay som nasiel simulator vaziacej decky za 68€ na potvoru už vsetky kusy predali
-
- Fiaťák
To Bela:
Na odporik s diodkou uplne zabudni. Oklamat sa to skratka neda. A aj nejaky univerzalny ebayovy modul bude asi nejaky blud,ktoremu by som neveril. Problem je v tom, ze ak aj chybovu hlasku zmazes, tak chybu ti nebude vypisovat iba do momentu, kym si niekto nesadne na poskodenu decku. Cize ako som uz pisal, ked das decku do flase a mimo sedaku-pod sedadlo decka je stale zapojena , decka sa nema ako zatazit a hlaska uz nepride. Samozrejme musis na diagnostike po prevedeni flasoveho tuningu vymazat chybu.
Na odporik s diodkou uplne zabudni. Oklamat sa to skratka neda. A aj nejaky univerzalny ebayovy modul bude asi nejaky blud,ktoremu by som neveril. Problem je v tom, ze ak aj chybovu hlasku zmazes, tak chybu ti nebude vypisovat iba do momentu, kym si niekto nesadne na poskodenu decku. Cize ako som uz pisal, ked das decku do flase a mimo sedaku-pod sedadlo decka je stale zapojena , decka sa nema ako zatazit a hlaska uz nepride. Samozrejme musis na diagnostike po prevedeni flasoveho tuningu vymazat chybu.
Fiat Punto 1.2 16V Sporting speedgear
Fiat Stilo 1.9 JTD 85 kW
Fiat Stilo 1.9 JTD 85 kW
- kecka
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
no blud to neni ja mam emulator a funguje...... sico ho nemam z ebay .............
Ex Stilo JTD 157PS
Čento 0,9 polokabrio
Čento 0,9 polokabrio
A to jako proc. CO si myslis ze dela ta decka, Na zklade zatizeni generuje nejaky odpor, kterym BC rozpozna obsazeni sedadla.Sporting 1.2 píše:To Bela:
Na odporik s diodkou uplne zabudni.
- kecka
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
No to asi tezko....... mel si to vyndane ??? asi ne ze ale tak na boku te decky jeste nekaja jednotka ktera to vyhodnocuje a dava info jednotce airbagu........Geeker_cz píše:A to jako proc. CO si myslis ze dela ta decka, Na zklade zatizeni generuje nejaky odpor, kterym BC rozpozna obsazeni sedadla.Sporting 1.2 píše:To Bela:
Na odporik s diodkou uplne zabudni.
Takhle vypada ten emulator uvnitr ...
Ex Stilo JTD 157PS
Čento 0,9 polokabrio
Čento 0,9 polokabrio
Na ebay sa už minuli emulátory ,kde by som to mohol zohnat a za kolko?