Klepání, cvakání a nebo co to je ...
Moderátor: peta.smolik
Klepání, cvakání a nebo co to je ...
Prosím o5 o radu. Již delší dobu se mi v autě objevuje nepříjemný klepavý zvuk. Začíná od nějakých 1500 otáček a poté už neustává až když zase otáčky klesnou pod 1500. Neoběvuje se vždy, většinou když je motor v záběru, pokid motorem dobržďuji není zvuk slyšet. Jakmile ale šlápnu na plyn je to tu zase. Snažil jsem se vydedukovat odkud přichází a mohlo by to bát někde v okolí pravého kola, spíše více směrem dovnitř do auta. Pokud sedím v autě, zdá se že zvuk vychazí z kastliku před spolujezdcem. Na cvakající rele mi ale ten zvuk připadá docela silný. Nesetkali jste se s tím někdo?
- Reklama
Re: Klepání, cvakání a nebo co to je ...
https://www.club-fiat.com/viewtopic.php ... %AD#p79816
ja už klepu druhou zimu, přes léto to neklepe, a jezdí to pořád stejně
někde jsem četl, že by to mohl být vyběhanej erg ventil
kdybys zjistil něco jinýho tak to sem napiš...
ja už klepu druhou zimu, přes léto to neklepe, a jezdí to pořád stejně
někde jsem četl, že by to mohl být vyběhanej erg ventil
kdybys zjistil něco jinýho tak to sem napiš...
-
- Začátečník
Re: Klepání, cvakání a nebo co to je ...
Mám diesel 1,3 MJTD 55Kw r.v. 2006, slyším klepání při 2000-2300 otáčkách v záběru motoru pak to ustane. Turbodmychadlo nové , EGR nový ...dělá mi to starosti ...zkusím vyměnit ještě Lambda sondu, četl jsem že to může dělat také
.ale že by hydroštely ? Napadlo mne také vstriky ...bez zátahu motoru na volno na 2-2300 otáčkách není slyšet nic..má tu někdo podobné zkušenosti či opravy co to způsobuje/Valo...díky všem
.ale že by hydroštely ? Napadlo mne také vstriky ...bez zátahu motoru na volno na 2-2300 otáčkách není slyšet nic..má tu někdo podobné zkušenosti či opravy co to způsobuje/Valo...díky všem