Spalování (filtr,svíčky)
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Snoopy
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Spalování (filtr,svíčky)
Ahoj mam punto MKI 1.2 44KW z roku 6/99 a teďka jsem byl na technicky a prej mam vyssi emise ale prosel jsem ale chtelo by to asi nejak vylepsit takze asi svicky a vzduchovej filtr.tak sem se chtel zeptat jaky kdo ma zkusenosti takze piste hazejte sem odkazy co tam dat aby se to zlepsilo...Co mate ve svym puntakoj vy a co slape nebo ceho se vyvarovat diky za kazdou radu
- Reklama
Re: Spalování (filtr,svíčky)
Svíčky tam dej NGK nebo Champion. Když máš horší emise, tak je možné, že lambda sonda není zcela zdráva a chtělo by to její obměnu.
Vzduchový filtr vyměň určitě taky (na značce tak nezáleží).
Vzduchový filtr vyměň určitě taky (na značce tak nezáleží).
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
- Snoopy
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
myslel jsem ze bych tam prdnul nejakou sportovni vlozku od KN nebo grenn...minulej rok sem tam daval svicky od bosch a obyc filtr takze jeste urco musej bejt pouzitelny ale asi to nejak nestaci =(
Hostinné je daleko. Takže můj tip jak projít legálně emisemi je Ti k ničemu. Stačí 50% i méně Etanolu a emise měřených veličin. Hlavně CO výrazně poklesnou. O desítky procent. Moje bývalé auto mělo při emisích lepší hodnoty než je Euro 5
ja som mal tiež dávnejšie vyššie emisie ale prešiel som , potom som musel meniť sviečky a pri ďalšej emisnej kontrole som myslel že neprejdem ale emisie som mal ešte lepšie ako predtým. Takže si myslím že stačí ten vzduchový filter a sviečky.
Norec píše:ja som mal tiež dávnejšie vyššie emisie ale prešiel som , potom som musel meniť sviečky a pri ďalšej emisnej kontrole som myslel že neprejdem ale emisie som mal ešte lepšie ako predtým. Takže si myslím že stačí ten vzduchový filter a sviečky.
ahoj ja mám tiež ten problém dnes som neprešiel cez emisnú,počul som že stačí vymeniť sviečky a do konca aj sviečkové káble takže môžem sa spoľahnúť že po výmene filtra a sviečok prejdem?
ahoj ja mám tiež ten problém dnes som neprešiel cez emisnú,počul som že stačí vymeniť sviečky a do konca aj sviečkové káble takže môžem sa spoľahnúť že po výmene filtra a sviečok prejdem?
chcem sa ešte opýtať čo by stála lambda sonda a či sa oplatí ju meniť aj za nejakú jazdenku?
chcem sa ešte opýtať čo by stála lambda sonda a či sa oplatí ju meniť aj za nejakú jazdenku?
nová origo lambda stojí podle vozu okolo 2-3tisíc kč, univerální +-1500kč. jetou určitě ne, nevíš taky jak na tom je. já jsem kupoval lambdu tady http://www.mjauto.czykulik píše:ahoj ja mám tiež ten problém dnes som neprešiel cez emisnú,počul som že stačí vymeniť sviečky a do konca aj sviečkové káble takže môžem sa spoľahnúť že po výmene filtra a sviečok prejdem?
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách