Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
l-cizek píše:čus,dneska jsem měnil olej a po výměně mi teď příjde jako když to auto víc kouří. Byl tam nějakej Castrol TXT nebo tak nějak 5w-40, Castroly ale prej dělaj dost usazeniny, tak jsem tam dal Valvoline Synpower 5w-40. Je možný že ten novej olej ted rozpoští ty starý usazeniny? A proto to tak čudí?? Jinak bylo -10 stupňů takže to mohlo být ještě tím. nevim no...
Hmm, tak to by mě zajímalo proč by neměl olej stejný třídy rozpouštět usazeninyPetr1968 píše:čudí protože žere volejTen nový olej staré usazeniny nerozpouští protože je to stejná třída. To platí pouze při přechodu třeba z nějakého minerálu 15w40 na syntetiku třeba 5w40(což se samozřejmě nedoporučuje) Castrol je mýtus,Mogul je to samé s jinou nálepkou
Ty tady vlastně tvrdíš že každej olej 5w-40 má stejný výkonnostní třídy API a jestli ne i ACEA a WV a bůh ví co ještě.Petr1968 píše:Myslíš Tesco olej 5W40?? Jakej třeba.Při používání kvalitních olejů a dodržování výměnných lhůt máš v motoru prd a ne usazeniny.Olej stejné výkonnostní kategorie (API) ti v motoru rozpustí leda hovno.Aby ten připosraný Shell Helix Ultra 5w-40,nebyl přelepený Mogul![]()
Někdo jen slyší Shel, Castrol a je na vrcholu blaha ,úplná Nirvána
A na úplný závěr: Pokud tzv. Tesco olej splňuje specifikaci výrobce daného motoru tak co?? Stejně je to standartní olej ,jen nalitý do jiného obalu.
Kód: Vybrat vše
Byl tam nějakej Castrol TXT nebo tak nějak 5w-40, Castroly ale prej dělaj dost usazeniny, tak jsem tam dal Valvoline Synpower 5w-40
Kód: Vybrat vše
Ten nový olej staré usazeniny nerozpouští protože je to stejná třída
...povídala tudle stará Blažková před Penny Marketem...l-cizek píše:fiati se prý dost hřejou
tobě to možná povídala Blažková u Pennáče... já to četl ve světě motorůcorleone píše:...povídala tudle stará Blažková před Penny Marketem...l-cizek píše:fiati se prý dost hřejou
Jo tak SM je hodně důvěrohynej zdroj informacíl-cizek píše:tobě to možná povídala Blažková u Pennáče... já to četl ve světě motorů
jo to máš zase pravdu, škodovky jsou tam nejlepší auta světa, taky mě to někdy sere...ale nikde jsem se nedočetl něco o tom že by fiati byly shity...Buchtič píše:Jo tak SM je hodně důvěrohynej zdroj informacíl-cizek píše:tobě to možná povídala Blažková u Pennáče... já to četl ve světě motorůTam nadržujou šáde a celkově koncernovejm autům a fiat je podli nich shit.
Přidám trochu OT, ale k uvedenému příspěvku.l-cizek píše:A o tom HTP jsem taky někde četl, že to má nějakou konstrukční vadu někde...snad ohledně katíku?
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | kia-club.net | suzuki-forum.cz |