Olej pachne benzinom
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Re: Olej pachne benzinom
Jj, je to ten isty servis, ale uz mi tam menili lambdu, predne capy aj rozvody a bolo to ok. Nenasiel som nic lepsie pri nizsej cene ako v originalnom servise, blizko od domu/prace a so zameranim na Fiat.
Ak niekto pozna dobry servis v Brne, je vitany.
Ak niekto pozna dobry servis v Brne, je vitany.
Punto Sporting 1.2 16V 59kW 2002 - 188A6000
- Reklama
Olej páchnuť po benzíne nemá prečo! Problém možný ale to by si mal nepravidelný chod a auto by nešlo dobre problem by bol vo vstrekovači či jednom alebo viacerých boli by zaseknuté a stále otvorené spotreba vyššia a chod motora taký nepravidelý ťažko sa to opisuje. V tedy motor nespaluje všetko palivo a to putuje do válca v tekutom stave a dalej okolo piesu do oleja .
Ale chce to asi fakt dobrý servis ked ti na to nevedia prísť ! iným sôsobom sa do oleja benzín nedostane a olej páchnuťť po penzíne nemá prečo možno ešte vylietaný motor ale to by bola skôr vyššia spotreba oleja ...
Ale chce to asi fakt dobrý servis ked ti na to nevedia prísť ! iným sôsobom sa do oleja benzín nedostane a olej páchnuťť po penzíne nemá prečo možno ešte vylietaný motor ale to by bola skôr vyššia spotreba oleja ...
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
otazocka, benzin do oleja sa moze dostat asi iba cez palivove cerpadlo, ktore je u niektorych motorov pohanane priamo z motora, a pokial tam prdne membrana, naleje sa plna vana benzinom, zistitelne podla olejovej mierky, mas vela oleja, vysoko nad rysku. inac tam benzin nema co robit, vyskozita oleja je riti a trpi motor. olej s benzinom je dobry len pre dvojtakt, a aj to priamo z nadrze, a nie z olejovej vane
Punto 1.8 16V HGT
Asi tak aj ked motor čo má na sebe palivové čerpalo takých je už fakt málo punto taký nemá posledné Fiaty čo to mali-niektoré- Uno Ritmo Regata a všetky- 127 atd. ale Punto a novšie len elekrtika priamo v nádrži
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Topeni
Prinasam najnovsie zistenia z prevadzky pri terajsich minusovych teplotach.
Teplomer sa zacne dvyhat asi po 1,5km jazdy (+3minuty odhrbavania snehu so zapnutym motorom) pri teplote -3C.
Dosiahne asi 2mm pred stredom 90C a tam sa drzi, teda povedzme nejakych 85C.
Ked zapnem vetilator a nastavim teplotu na max kurenie, tak to dokaze klesnut az skoro na 1/4 (~55C).
Je to u Punta normalne, alebo je to ten nestastny termostat? Chladiacu kvapalinu mam az na max (kontrolovane pri cca 30-40C motore) a ma by byt medzi min a max. Nemoze to mat vplyv?
Kuri/topi to dobre, akurat musim zistit, ze preco na nohy spolujazdca prefukuje studeny vzduch pri napore (jazde), niekde z okolia kabinoveho filtra.
Vymena termostatu pocitam 500czk+kvaplaina200+praca 500-1000 (2h)?
Teplomer sa zacne dvyhat asi po 1,5km jazdy (+3minuty odhrbavania snehu so zapnutym motorom) pri teplote -3C.
Dosiahne asi 2mm pred stredom 90C a tam sa drzi, teda povedzme nejakych 85C.
Ked zapnem vetilator a nastavim teplotu na max kurenie, tak to dokaze klesnut az skoro na 1/4 (~55C).
Je to u Punta normalne, alebo je to ten nestastny termostat? Chladiacu kvapalinu mam az na max (kontrolovane pri cca 30-40C motore) a ma by byt medzi min a max. Nemoze to mat vplyv?
Kuri/topi to dobre, akurat musim zistit, ze preco na nohy spolujazdca prefukuje studeny vzduch pri napore (jazde), niekde z okolia kabinoveho filtra.
Vymena termostatu pocitam 500czk+kvaplaina200+praca 500-1000 (2h)?
Asi bude vadný termostat. Protože mě se zapnutí topení naplno ,ručička teploměru ani nehne .
termostat som si vymenil sam za 2 hodky a to som amater. Kupoval som cez znameho za 10 euro (normalne stoji tusim 15)
Punto MK2 1.2 16V HLX, r.v. 2000
Ja by som tiez dokazal aj sam, ale iba teoreticky Keby som mal garaz, to by bola ina vec. Ale skuseny servis by to teda mohol zvladnut za 1h.
2nicco.ts: Nevím jak si na tom, ale není to nic složitého to vyměnit. Je třeba vypustit vodu (spodní hadice u chladiče), odstrojit pár věcí okolo (budeš tam mít nějaké kryty, držáky, hadice) a pak to těleso s termostatem jen vytáhneš. Pak už jen to dát nazpět v opačném pořadí.
Nejduležitější to je pak odvzdušnit. Je to pak dobré ještě projít i dvakrát (za provozní teploty povolit a utáhnout ty odvzdušňovací kohoutky).
Jinak správná dedukce, termostat je dle popisu netěsný.
Nejduležitější to je pak odvzdušnit. Je to pak dobré ještě projít i dvakrát (za provozní teploty povolit a utáhnout ty odvzdušňovací kohoutky).
Jinak správná dedukce, termostat je dle popisu netěsný.
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
Diky Graun za popis. Mohol to ten servis vtedy vymenit, ale asi sa im nechcelo. Teraz to uz bude musiet pockat, az po sviatkoch.