Fiat punto mk2 chiptuning

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Dantess
Začátečník

Fiat punto mk2 chiptuning

Příspěvek od Dantess »

Tak po chiptuningu by som povedal len tolko, neviem... Kto stym ma skusenosti ? moje auto ma motor 1.9JTD 80 koni a po tuningu to ma 103 koni. Hlavna otazka smeruje na tych co maju stym nejake skusenosti. Hovorili mi že sa zvysi krutiaci moment, alebo nieco take. No mne auto najviac tiahne od 2500 do 3500 tak ako pred chiptuningom. Mam pocit že je silnejsie, ale sa bojim čito nieje len placebo. Ako by som to mohol najlepsie zistit ? Bohužial v tom tuningu nemali brzdu, tak mi to nevedel ukazat, ale zasa bol som pri tom ako to robil...
Reklama

otravaga
Začátečník

Re: Fiat punto mk2 chiptuning

Příspěvek od otravaga »

nazdar.
najlepsie ako zistit ci ti tam dali chip je ist na brzdu predtym ako cipujes auto a potom ist po cipnuti opat na brzdu. Je to sice vela penazi za to meranie ale uz som pocul aj o takych pripadoch, ktory to spravili takto ako som opisal a potom z grafu vycitali, ze im to az tak ten vykon nezvysilo ako slubovali a nasledne mu vratili peniaze za cipovanie. ale kedze pises ze ti to taha lespie tak to mas asi v poriadku. Pre istotu si to mozes dat zmerat a z grafu vycitas ze aky vykon a krutiaci moment mas. V serii by si mal mat 59kW (80PS) a 196Nm. Po cipe by to malo mat okolo 78kW (106) a 260Nm podla cipu. A este k tomu krutiacemu momentu. S otackami na budikoch to nic nema spolocne. To ti nebude ukazovat viac otacok ale bude to mat lepsi tah.
fiat uno 1,7 D
Dantess
Začátečník

Příspěvek od Dantess »

Ahoj, dakujem za radu a pomoc. Dnes som soferoval z BA domov co je asi 200km a dnes t obolo citit. Z 80 na 120 to islo ovela lepsie ako predtym. Je iste že tam ten chip je takže som rad. Este by som sa ta rad opytal co by mi mohlo zvysit vykon motoru a hlavne acceleraciu. Mam sportovy filter, ale to je nič. Rozmyslam nad vyfukom, ale zasa nemyslim že by to zvysilo vykon. Co byste mi vedeli poradit este na vykon za normalnu cenu. Nechcem turbo kit za 50 000sk :D
otravaga
Začátečník

Příspěvek od otravaga »

no najlepšie na zvýšenie výkonu je ten chip. Je v podstate aj lacný vzhľadom k tomu ako ti to zvýši výkon. Výkon sa dá vždy nejako zvýšiť ale to už ide dosť do peňazí. Možno sa ti dá ešte upraviť turbo aby malo väčší tlak ale potom musíš opäť upraviť riadiacu jednotku (chip). Alebo môžeš dať silnejšie turbo z iného auta ale to tam musíš najprv napasovať a to je tiež kopa peňazí. Skús sa niekde popýtať na športové vstrekovače, možno ti niečo prihodia na výkone. Výfuk ti prihodí asi to isté čo ten filter. Hocičo čo tam pridáš za pár korún ti už ten výkon až tak rapidne nezvýši.
fiat uno 1,7 D
oldoss
Znalec

Příspěvek od oldoss »

Neviete na kolko by sa dala nachipovat 1.2 16V pri relativnom dodrzani zivotnosti motora a jeho casti.
Fiat Punto 1,2 16V Sporting.
SZTRAD
Fiaťák

Příspěvek od SZTRAD »

oldoss píše:Neviete na kolko by sa dala nachipovat 1.2 16V pri relativnom dodrzani zivotnosti motora a jeho casti.
Za urcitych podminek a uprav na aute na 98kW bez zmeny zivotnosti motoru :D
Ted vazne zapomen na chipovani atmosferickeho motoru. To jsou fakt zbytecne vyhozene penize. Ten prinos je vesmes jen papirovy.
Radek
TTmirko
Fiaťák

Příspěvek od TTmirko »

no nic v zlom pokial to nemas zmerane je to len odhad ci mas abo nemas ako tvrdis ze je too troch citit ked ti to da o 23ps viac to musi byt citit hned chod na brzdu pre istotu lebo moze byt ze tam mas to co predtym 80ps
oldoss
Znalec

Příspěvek od oldoss »

SZTRAD píše:
oldoss píše:Neviete na kolko by sa dala nachipovat 1.2 16V pri relativnom dodrzani zivotnosti motora a jeho casti.
Za urcitych podminek a uprav na aute na 98kW bez zmeny zivotnosti motoru :D
Ted vazne zapomen na chipovani atmosferickeho motoru. To jsou fakt zbytecne vyhozene penize. Ten prinos je vesmes jen papirovy.
No neviem ci je to len papierove, som videl take iste punto, ktore malo 100 PS.
SZTRAD
Fiaťák

Příspěvek od SZTRAD »

oldoss píše: No neviem ci je to len papierove, som videl take iste punto, ktore malo 100 PS.
Ciste elektronicky podlozeno merenim na brzde?
Radek
oldoss
Znalec

Příspěvek od oldoss »

SZTRAD píše:
oldoss píše: No neviem ci je to len papierove, som videl take iste punto, ktore malo 100 PS.
Ciste elektronicky podlozeno merenim na brzde?
ano
alibaba
Fiaťák

Příspěvek od alibaba »

Dantess píše:Tak po chiptuningu by som povedal len tolko, neviem... Kto stym ma skusenosti ? moje auto ma motor 1.9JTD 80 koni a po tuningu to ma 103 koni. Hlavna otazka smeruje na tych co maju stym nejake skusenosti. Hovorili mi že sa zvysi krutiaci moment, alebo nieco take. No mne auto najviac tiahne od 2500 do 3500 tak ako pred chiptuningom. Mam pocit že je silnejsie, ale sa bojim čito nieje len placebo. Ako by som to mohol najlepsie zistit ? Bohužial v tom tuningu nemali brzdu, tak mi to nevedel ukazat, ale zasa bol som pri tom ako to robil...

čo ťa to stálo?
Možno by som si to dal aj ja spraviť.
Fiat CROMA 1,9 JTD 16V M-JET 110Kw 150k r.v. 09/2006

http://www.spritmonitor.de/en/my_account.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“