divny zvuk (zblnkanie)
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
divny zvuk (zblnkanie)
Ahojte mam problem, neviem ci problem nastal az teraz a suvisi z vypadkom serva alebo nie. Mam Punto 1,2 Uz dlhsie mi striedavo svietilo alebo nesvietilo servo. Ale stale fungovalo, bol som s tym v servise (AUTO IMPEX) kde to "odhalili" oprava cc 1200 € (
Servo fungovalo veselo galej az do jedneho uplneho vypadku.Teraz znova funguje. Po tomto vypadku som si zacal vsimat zvlastny zblnkavy zvuk
ktory sa objavi pri nastartovani, a chvilu po. Najprv som si myslel ze treba doliat do serva "nieco" ale kedze som tu cital ze servo je elktronicke tak neviem.
Poradte co by to mohlo zblnkat.....
Servo fungovalo veselo galej az do jedneho uplneho vypadku.Teraz znova funguje. Po tomto vypadku som si zacal vsimat zvlastny zblnkavy zvuk
ktory sa objavi pri nastartovani, a chvilu po. Najprv som si myslel ze treba doliat do serva "nieco" ale kedze som tu cital ze servo je elktronicke tak neviem.
Poradte co by to mohlo zblnkat.....
baky
--------------------------------
Punto Clasic, 1,2, 8V, r.v.2005
- Reklama
Re: divny zvuk (zblnkanie)
mě to žbluňká taky
nic si z toho nedělej, podle mě to má souvislost s chlazením a topením (asi něják zavzdušněný okruh topení). Už se to tady řešilo, zkus hledat... nicméně já to neřeším, protože to není věc která by mi něják zvlášť vadila (pár žbluňků po startu a pak už je klid) a měla by mít nějáký fatálnější následky (chladí to v pohodě, topí taky).
rozhodně to nesouvisí se servem, to je elektrický (kdyby nebylo tak přeposilovaný a "bezcitný", tak je to super)
nic si z toho nedělej, podle mě to má souvislost s chlazením a topením (asi něják zavzdušněný okruh topení). Už se to tady řešilo, zkus hledat... nicméně já to neřeším, protože to není věc která by mi něják zvlášť vadila (pár žbluňků po startu a pak už je klid) a měla by mít nějáký fatálnější následky (chladí to v pohodě, topí taky).
rozhodně to nesouvisí se servem, to je elektrický (kdyby nebylo tak přeposilovaný a "bezcitný", tak je to super)
- SpiritWolker
- Všeználek
Ahoj, ak potrebujes opravit servo tak ti ho lacno a spolahlivo opravim, som z Ba
alebo si to dal opravit za 1200euro?
zblnkanie mas zo zle odvzdusneneho chladenia motora - zbnka voda v radiatore topenia
treba to este raz odvzdusnit, a ak sa to objavi opät tak znamena ze mas niekde dieru
alebo si to dal opravit za 1200euro?
zblnkanie mas zo zle odvzdusneneho chladenia motora - zbnka voda v radiatore topenia
treba to este raz odvzdusnit, a ak sa to objavi opät tak znamena ze mas niekde dieru
Opravujem servo-riadenia Fiat Punto II, Punto Grande EVO, Panda
Servo-motory Punto II (188 rv1999-2003) cena 50e/1400kč posielam aj poštou
SK mobil +421 905 642 805
CZ mobil +420 739 929 544
alebo napište spravu
Akde najdem "odvzdusnovak" na Lade to bolo nikde na chladici Predsa len Fiat-ik je trosku ina vyroba...
baky
- SpiritWolker
- Všeználek
prvy odvzdusnovak najdes na lavej strane chladica, a druhy najdes na hadici ktora vedie do radiatora v palubovke, prvy odvzdusnis chladic a druhy ten co je na hadici, môzes to odvzdusnit tak ze niekto ti bude fukat do nadobky z chladiacov zmesov a ty nechas vyfucat vsetok vzduch z odvzdusnovaku a zatocis ho alebo sa postavis sikmo a nalievas zmes.
Ak chces môzem ti to odvzdusnit a hned sa ti pozriem na SERVO ak chces môzem ti ho aj opravit
Ak chces môzem ti to odvzdusnit a hned sa ti pozriem na SERVO ak chces môzem ti ho aj opravit
alebo napište spravu
no zistil som ze mam v chladici malo vody cca 10 cisel pod minimom. Aku mam dat nemrznucu zmes???resp. Aku tam davas ty? Nasiel som v kufri nejaku ruzovu len si neviem spomenut ako sa vola.SpiritWolker píše:prvy odvzdusnovak najdes na lavej strane chladica, a druhy najdes na hadici ktora vedie do radiatora v palubovke, prvy odvzdusnis chladic a druhy ten co je na hadici, môzes to odvzdusnit tak ze niekto ti bude fukat do nadobky z chladiacov zmesov a ty nechas vyfucat vsetok vzduch z odvzdusnovaku a zatocis ho alebo sa postavis sikmo a nalievas zmes.
Rozmyslam ze to asi na jar vypustim a dam nove, kedze sa dost tazko zistuje co tam majitel mal predomnou.
Inak servo prestalo blikat uplne a ide normalne tak ho zatial nechavam tak. Ved ono sa urcite ozve
baky
Pokud je tam růžová,dej tam Fridex G plus,nebo plus plus
nalial som tam Antifreeze G12 v pomere 1:1,5 co by& malo do -20 stacit. Hadam mi to nezacne tiect.Petr1968 píše:Pokud je tam růžová,dej tam Fridex G plus,nebo plus plus
Vdaka za rady.
@SpiritWolker:
nemas niekde nafotene tie odvzdusnovaky??? Len tak pre info?
baky
- SpiritWolker
- Všeználek
sfotim teda
alebo napište spravu
Prosím ťa ako šikmo mám dať auto? predkom hore? Chcem to tiež ovzdušniť. Dík.
Punto 1,2 8V 5dv