Ahoj,
najeto 72tis a fouklo těsnění pod hlavou (nepravidelný chod, na volnoběh chcípalo. A druhý den začlo i vařit, než jsem stihl dojet do servisu na diagnostiku. V oleji byla voda (bílý šlem pod víčkem) = jasná diagonza).
Takže hlava dolů, vyměněno těsnění pod hlavou, srovnaná a natlakovaná hlava (vše OK), nové těsnění na sání i výfukové svody. Rozvody (kladka, řemen atd.) zůstalo původní (dobrý stav, má vydržet 120 tis). Nový olej, filtr, svíčky.
A teď to příjde. Po opravě má ten motor DĚSNÝ zvuk. Ozývá se ostré hlasité cvakání někde z vrchu motoru, jakoby z hlavy (ventily, vačky?). Před opravou to rozhodně nedělalo. Je to docela hlasitý, dokonce i přítelkyně prohlásila, že to dělá nějákej kravál a že je to nějáký jiný/divný. Srhnul bych to jako zvuk hodně naštvaného šicího stroje.
Jinak motor jede jak má, výkon, volnoběh, teplota..všechno se zdá být OK.
Co si myslíte že by to mohlo být? Nemohli při tlakování něják dodrbat ventily, vačky a kdovíco všechno v té hlavě? Nemohlo se při skládání udělat něco špatně s rozvody?
Jinak ten co to opravoval prohlásil, že motor je trošku hlučnější, protože je prasknutý výfuk (svody?), že to bylo už jednou opravovaný předtím...ale to se mi moc nezdá (měl jsem kdysi feldu 1.6 a prasklý výfukový svody a ten zvuk byl jinej, necvakalo to tak).
Díky moc za jakoukoliv radu
P.S. - snažil jsem se hledat, ale po hodině hledání nic kloudného nevypadlo. Ještě jednou díky...
Divný zvuk 1.2 16V MK2 - cvakání
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
- Toti
- Znalec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Divný zvuk 1.2 16V MK2 - cvakání
A rozvody a ventily su nastavené dobre ?
Train horn in car ? ...why not ! :D
momentálne Alfa 166 2,4JTD ...EGR off, KAT off
ex : špunt mk1 SX 1,7TD, alfa 156 2,4JTD, špunt mk2b 1,3JTD sporting, špunt mk1 ELX 1,7TD
momentálne Alfa 166 2,4JTD ...EGR off, KAT off
ex : špunt mk1 SX 1,7TD, alfa 156 2,4JTD, špunt mk2b 1,3JTD sporting, špunt mk1 ELX 1,7TD
Nevím jeslti jsou nastaveny rozvody správě...ani nevím jak to zjistit... snad ten opravář nebyl úplna "lampa" a udělal to dobře. Ještě jsem se s ním bavil o tom, jak minulý týden dělal Brávo s tím samým motorem a taky mělo fouknutý těsnění mezi 1. a 2. válcem.
Jak se dá zjistit že je to dobře? Nějáká příručka atd? Ohledně Fiatů a Punt jsem ještě začátečník...
Ať to jsou jen ty výfukový svody. Říkal, že tam je tak cca 10cm prasklina a byla už jednou vařená...takže asi nemá smysl se pokoušet o znovuopravu (na mojí staré 1.6 felině se to ale povedlo...já mám na ty svody ale sakra smůlu...příští auto si musím koupit nejlépe bez svodů = elektromobil?
Takže určitě tak či tak budu shánět výfukový svody na 1.2 12V MK2 59kW. Nevíte někdo o nějákých? Nějáké záludnosti apod.. (stejně asi založím novej topic pokud nic nenajdu v diskusi)
Jak se dá zjistit že je to dobře? Nějáká příručka atd? Ohledně Fiatů a Punt jsem ještě začátečník...
Ať to jsou jen ty výfukový svody. Říkal, že tam je tak cca 10cm prasklina a byla už jednou vařená...takže asi nemá smysl se pokoušet o znovuopravu (na mojí staré 1.6 felině se to ale povedlo...já mám na ty svody ale sakra smůlu...příští auto si musím koupit nejlépe bez svodů = elektromobil?
Takže určitě tak či tak budu shánět výfukový svody na 1.2 12V MK2 59kW. Nevíte někdo o nějákých? Nějáké záludnosti apod.. (stejně asi založím novej topic pokud nic nenajdu v diskusi)
No zvuk jako sici stroj vydavaji vstrikovace, tak v tom by to taky mohlo byt..
Ford Focus 1.6 Trend X 2009
ex. Fiat Punto MK2 1.2l 16V HLX 3dv.
ex. Fiat Punto MK2 1.2l 16V HLX 3dv.
A ten zvuk pocujes iba na volnobehu, alebo aj za jazdy? Ak je to iba na volnobeh, skus ked ti to bude robit vymacknut spojku, ci téo neprestane.