Nepravidelny chod motoru
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Nepravidelny chod motoru
Co je podla vas pricinou, ze niekedy po nastartovani sa cele auto trasie, motor ide trhavo, akoby isiel iba na tri valce a upravi sa to az po pridani plynu. Nerobi to vzdy, iba niekedy.
Punto MK1 60SX 1,2 43kW 3dv. r.1996
- Reklama
Re: Nepravidelny chod motoru
Klapka? Přisáváni falešného vzduchu,benzín,svíčka,kabely, a 10 dalších věcí. Můj odhad je škrtící klapka. Pročistit
No to by zaujimalo aj mna,tiez mam obcas problem pri starte za studena.Startnem bez problemov,ale potom kolisaju otacky,ako keby siel na 3 valce ,ale behom 5sek.sa to ustali.Bolo mi povedane ze to moze robit(uz tu spominana) skrtiaca klapka
Je komplikovane ju precistit doma v garazi
Je komplikovane ju precistit doma v garazi
HGT
Ako sa dostanem ku skrtiacej klapke? Viem si ju docisti aj sam svojpomocne? DakujemPetr1968 píše:Klapka? Přisáváni falešného vzduchu,benzín,svíčka,kabely, a 10 dalších věcí. Můj odhad je škrtící klapka. Pročistit
Robil som to teraz cez vikend podla tohoto navodu http://milan.konzum.sk/cistenie_skrtiacej_klapky.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Tiez mi kolisali otacky na volnobeh a pri rozbiehani mi to trosku trhalo. Po vycisteni vsetko funguje ako ma
Kupil som na to spray za cca 6 EUR.
Tiez mi kolisali otacky na volnobeh a pri rozbiehani mi to trosku trhalo. Po vycisteni vsetko funguje ako ma
Punto MK2b 2004 1.2 16V
Ahoj lidi mam problem, moje punto 1.2 96 porad bezi nepravidelne jsou nove svicky nove kabely kontroloval jsem zapalovaci civky (100% stav) kontroloval jsem rozvod take ok ale auto neustale pokuckava jakoby na 3 vace kdyz je teple zda se mi pokuckavani jeste trochu horsi uz nevim jak dal poradte uz nevim co by to mohlo byt????
no ono asi záleží jaký to je spray, já jsem koupil čistič (gold eagle, myslím) a tam je napsané že se má do klapky stříkat za studena a nesmí být nastartovaný motor. páč ty hořlaviny ve spreji obsažené by tím motorem asi pěkně zatočilyPeterP píše:Robil som to teraz cez vikend podla tohoto navodu http://milan.konzum.sk/cistenie_skrtiacej_klapky.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Tento isty spray som pouzil aj ja. Kludne aj na nastartovany motor.
Na nalepke so slovensky navodom bolo napisane, ze za studena a pod.
V anglickom navode bolo nieco uplne ine.
Punto MK2b 2004 1.2 16V
takže si nastartoval a foukl to normálně na klapku? co otáčky?PeterP píše:Tento isty spray som pouzil aj ja. Kludne aj na nastartovany motor.
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Ano. Ked to striekas tak sa zacne dusit motor, preto bol kamarat v aute a pridaval plyn. Moze sa stat, ze ti zhasne motor. Ide potom normalne nastartovat.
Punto MK2b 2004 1.2 16V
ja kupil cistic karburatora za 6 € a nastriekal to do vstrekovacej jednotky aj za studena aj za chodu motora (treba mu drzat vyssie otacky inak zdochne) zatial neviem posudit ci to pomohlo este som stym isiel iba 3km. Neskor zistim a dam vediet
Punto 55 1.1S 40kW r.96 ; 3D ; prejdená TransAlpina 2163mn.m.-Transfagaras-Bukurešť 2235km
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
caute..ako sa to sprava po tom vycisteni klapky??? pls.. nejake postrehy? pomohlo to?
fero1943 ako je to u teba? Co sledujem, ty mas uplne rovnake problemy s autom ako ja.. tusim aj trasenie riadiacej paky...uz si to poriesil?
fero1943 ako je to u teba? Co sledujem, ty mas uplne rovnake problemy s autom ako ja.. tusim aj trasenie riadiacej paky...uz si to poriesil?
Fiat Stilo 1.6 16V, 201tis.km, r.v.2001
Nemám síce Punto 1.1(55S) ,ale kamarát mal podobný problém.
Vyskúšajte si pozrieť aj taku tenkú podtlakovú hadičku zo snímača celkového tlaku.
Mal ju prasknutú-napojenie pri motore.
Nachádza sa pod plastovou krytkou (2 krížové skrutky)
Príznaky: Nepravidelný chod ako keby na 3 valce , slabý výkon nechcel isť do otáčok.
Na diagnostike to neukázalo nič , resp. chybu 2 zapalovacej cievky , pritom bola OK.
Možno to niekomu pomôže.
Vyskúšajte si pozrieť aj taku tenkú podtlakovú hadičku zo snímača celkového tlaku.
Mal ju prasknutú-napojenie pri motore.
Nachádza sa pod plastovou krytkou (2 krížové skrutky)
Príznaky: Nepravidelný chod ako keby na 3 valce , slabý výkon nechcel isť do otáčok.
Na diagnostike to neukázalo nič , resp. chybu 2 zapalovacej cievky , pritom bola OK.
Možno to niekomu pomôže.
Este som s tym nic nerobil, same mi to prestalo robit. Mimochodom, to zobrazenie skrtiacej klapky vo vyssom prispevku je z ineho typu PUnta, nie 60SX, nema niekto ine zobrazenie alebo navod na vycistenie klapky? DakujemStanno píše:caute..ako sa to sprava po tom vycisteni klapky??? pls.. nejake postrehy? pomohlo to?
Prosim Vas ako sa ten spray vola???dedii píše:ja kupil cistic karburatora za 6 € a nastriekal to do vstrekovacej jednotky aj za studena aj za chodu motora (treba mu drzat vyssie otacky inak zdochne) zatial neviem posudit ci to pomohlo este som stym isiel iba 3km. Neskor zistim a dam vediet
baky
--------------------------------
Punto Clasic, 1,2, 8V, r.v.2005
--------------------------------
Punto Clasic, 1,2, 8V, r.v.2005