Plynové vzpěry
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto, zokot
Plynové vzpěry
Nezkoušel jste někdo vyměnit plynové vzpěry kufru třeba z Fábie? Je možná záměna z jiného auta?
Fiat Punto 60SX
MK1 r.v. 1996
MK1 r.v. 1996
- Reklama
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Re: Plynové vzpěry
Taky jsem nad tim přemejšlel, ale nakonec jsem koupil nový na http://www.autodilykrc.cz/. Každyý vzpěry jsou podobný, ale občas se liší detailama, který jsou docela důležitý...Hlavně dýlka a uchycení...Myslim že zrovna Fabie, Favorit apod to mají jinak...Možná nějaká Lancie to bude mít stejně A taky se může stát, že tam dáš nějaký vzpěry z jinýho auta, který má pátý dveře 2x těžší a když to otevřeš, tak ti to ustřelí nos (to byl vtip )
Teoreticky je to možné, avšak musel by si dodržať celkovú dĺžku vzpery, dĺžku o ktorú sa to vysúva a silu akú tá vzpera vyvíja a ešte či sú rovnaké úchyty... Mám pocit že na Punto2 sú dokonca rozdielne tie vzpery pre 3 a 5 dverovú verziu... Takže len hladať a porovnávať... ale asi je to zbytočné, lebo keď som zháňal pre otcove Punto tak ten obchod mal úplne rovnaké ceny či to bola škoda fabia, felicia alebo fiat punto...
náš miláčik: Marea Weekend 1.8 ELX Verde Scuro Met
otec: Punto 1.1 55S Bleu Capri
otec: Punto 1.1 55S Bleu Capri
No to uchycení je u fábie stejné jako u punta, rozměry taky (liší se jen o několik mm). Síla u punta je 300N, u fábie 500N, to už by mohl být problém. Cena u punta je kolem 330,- za kus u fábie 150,- kus. Tak by mě zajímalo jestli to bude fungovat jak má a nebo ne. A co nechat jeden stary, který už nemá sílu a druhý dát ten silnější z fábie?
Fiat Punto 60SX
MK1 r.v. 1996
MK1 r.v. 1996
- Dracek55HP
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
mam na puntu I vzpery z jinyho auta myslim ze to je dokonce ta fabie ale nvm urcite daval to tam tata. A muzu ti rict ze nez sem si na to zvykl malem me to vyrazilo zuby takze je to na h...o sezenu si origo
Fiat Punto 1.1 55HP
Už jsem to vyřešil! Na konec jsem koupil vzpěry na punto http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 28422d551a a je po problému. Ted to chodí zase jako za mlada!
Fiat Punto 60SX
MK1 r.v. 1996
MK1 r.v. 1996
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Já tam mam taky nový z Krče. A pokud tam má někdo ty z fábie, tak si může dát třeba 10kg závaží do 5tých dveří, nějaký olovo
- Dracek55HP
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
no to radsi budu davat pozor na to nez abych sebou vozil 10kg navic ...ale udelal sem si plato z preklizky a ty repra v tom taky nevazi malo tak to dam na provazky za dvere a uvidim jak to bude choditPlecháč Tony píše:Já tam mam taky nový z Krče. A pokud tam má někdo ty z fábie, tak si může dát třeba 10kg závaží do 5tých dveří, nějaký olovo
Fiat Punto 1.1 55HP
- phaeton_esc
- Zkušenej Fiaťák
dneska jsem vyměnil původní, skoro 13 let starý vzpěry za nový z Fabie. rozdílů je poznat dost - dveře mi už nepadaj na hlavu, držej
nebral jsem je z Krče, ale z AutoKelly (200kč za kus), sranda je že nemaj 500n ale 600 takže kurf zavírám obouma rukama
ze škodováckejch tam jiný než z Fabie napasujou, včera jsem to u známýho co má krám s autodílama měřil a Favorit/Felicie je maj o dost delší, Fabie je delší o cca 5mm, takže naprosto v pohodě
nebral jsem je z Krče, ale z AutoKelly (200kč za kus), sranda je že nemaj 500n ale 600 takže kurf zavírám obouma rukama
ze škodováckejch tam jiný než z Fabie napasujou, včera jsem to u známýho co má krám s autodílama měřil a Favorit/Felicie je maj o dost delší, Fabie je delší o cca 5mm, takže naprosto v pohodě
bylo
Fiat Punto Mk1 1.7D 1996
je
Fiat Stilo MW 1.6 16v 2004 LPG BRC
Fiat Punto Mk1 1.7D 1996
je
Fiat Stilo MW 1.6 16v 2004 LPG BRC
Ono jsou nekdy silnejsi vzpery lepsi, hlavne v pripade tezkeho plata s velkym audio vybavenim. Na druhe strane, pokud tam mate seriovku, je lepsi koupit stejne.
Btw delaji se take repasy tech vzper http://www.gorcak.cz/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Btw delaji se take repasy tech vzper http://www.gorcak.cz/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)