Vysoká spotřeba u Punta 1.2 16V r.2000 sporting, automat.
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Vysoká spotřeba u Punta 1.2 16V r.2000 sporting, automat.
Zdravím.
Mám Fiat Punto 1.2 16V r.2000 sporting, převodovka automat. Spotřeba v techničáku je: 8,7/5,6/6,7. Na tu se nedostanu ani omylem. V průměru mám 9,5-10,5. I když jezdím mimo město. Nevíte jestli je to normální? Není to tím automatem? Byla jsem na diagnostice a tam říkají že je vše v pořádku, lambda taky Ok, prostě vše v pořádku, ale žere to jako pes
Děkuji moc
Mám Fiat Punto 1.2 16V r.2000 sporting, převodovka automat. Spotřeba v techničáku je: 8,7/5,6/6,7. Na tu se nedostanu ani omylem. V průměru mám 9,5-10,5. I když jezdím mimo město. Nevíte jestli je to normální? Není to tím automatem? Byla jsem na diagnostice a tam říkají že je vše v pořádku, lambda taky Ok, prostě vše v pořádku, ale žere to jako pes
Děkuji moc
- Reklama
Re: Vysoká spotřeba u Punta 1.2 16V r.2000 sporting, automat.
ja mam taky 1,2 16v automat a jezdim pouze mesto za 8,6 v zime a za 7,5 v lete - trasy +-6km, takze stale se studenym motorem. dalky kdyz jedu 110km/h davam kolem 5,5. vsiml jsem si, ze prevodovka radi jinak kdyz je to studeny, resp. kdyz to neni uplne prohraty na provozni teplotu. pri razeni nejsou jakoby citit zmeny prevodu, celkove se to drzi v dost vysokejch otackach, jakobys jel s normalnim autem stale na trojku. kdyz se vse ohreje - motor a zejmena asi olej v prevodovce, tak to radi jakoby stupne, je znat prerazeni a otacky se drzi tak o 700niz nez kdyz je to studeny. na spotrebe se tohle projevi velmi vyrazne. mam stale zapnuty economy mod E. predpokladam, ze jezdis na D a ne na L.. zkus jeste zresetovat rj. - odpojit baterku na 10min, pak nastartovat, nechat 10min volnobeh a pak se jet projet nekam ven.
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
hladal bych to v triskách..nedávno jsme to řešili v práci při obědě..musejí se vymontovat a přezkoušet
na zacatku tech mrazu co ted jsou jsem resetoval palubni pc, spotrebu na courackach po meste, 5km sem 5km tam, mam spotrebu 9,5l..
Hmm to je dost, lambda sonda je ok? Zena nyni jezdi taky takove drbky po meste a spotreba okolo 6.5-7...otazkou vsak je, s jak tezkou nohou jezdivasdan píše:na zacatku tech mrazu co ted jsou jsem resetoval palubni pc, spotrebu na courackach po meste, 5km sem 5km tam, mam spotrebu 9,5l..
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
snažím se jezdit co nejlehčí nohou co to jde . Lambda sonda byla zkontrolována a prý je OK. Tak nevímGraun píše:Hmm to je dost, lambda sonda je ok? Zena nyni jezdi taky takove drbky po meste a spotreba okolo 6.5-7...otazkou vsak je, s jak tezkou nohou jezdivasdan píše:na zacatku tech mrazu co ted jsou jsem resetoval palubni pc, spotrebu na courackach po meste, 5km sem 5km tam, mam spotrebu 9,5l..
Fiat Punto 1.2 16V r.2000 sporting, automat
Jenže já to mám i v létědan píše:na zacatku tech mrazu co ted jsou jsem resetoval palubni pc, spotrebu na courackach po meste, 5km sem 5km tam, mam spotrebu 9,5l..
a kde asi tak jsou?Vasek176 píše:hladal bych to v triskách..nedávno jsme to řešili v práci při obědě..musejí se vymontovat a přezkoušet
To bude asi lepší to dát do servisu aby to zkusili. Děkuji
Je pravda že když je auto studené, tak to řadí hůř, ale já mám vysokou spotřebu i v létě Jezdím na mod E a jezdím na D S tou baterkou - zkusím to, spíš servis, já autu vůbec nerozumím Děkujidan píše:ja mam taky 1,2 16v automat a jezdim pouze mesto za 8,6 v zime a za 7,5 v lete - trasy +-6km, takze stale se studenym motorem. dalky kdyz jedu 110km/h davam kolem 5,5. vsiml jsem si, ze prevodovka radi jinak kdyz je to studeny, resp. kdyz to neni uplne prohraty na provozni teplotu. pri razeni nejsou jakoby citit zmeny prevodu, celkove se to drzi v dost vysokejch otackach, jakobys jel s normalnim autem stale na trojku. kdyz se vse ohreje - motor a zejmena asi olej v prevodovce, tak to radi jakoby stupne, je znat prerazeni a otacky se drzi tak o 700niz nez kdyz je to studeny. na spotrebe se tohle projevi velmi vyrazne. mam stale zapnuty economy mod E. predpokladam, ze jezdis na D a ne na L.. zkus jeste zresetovat rj. - odpojit baterku na 10min, pak nastartovat, nechat 10min volnobeh a pak se jet projet nekam ven.
punto 1.2 automat? vostry
no to jo celkem, ja mam 1.6 16V (astra g) a taky se mi to zda malo na automatn8w píše:punto 1.2 automat? vostry
sem ani nevedel ze neco takovyho existuje...jako kdyz rekenes ze mas 1.2 v automatu?:DD no nevim...hlavne 1.2 sporting:Dmilosh píše:no to jo celkem, ja mam 1.6 16V (astra g) a taky se mi to zda malo na automatn8w píše:punto 1.2 automat? vostry
ja by som mal otazku k tomu punto automatu ,alebo obecne k automatu,pri kolkych otackach preraduje automat ked je motor studeny/teply ?
FIAT PUNTO MK1 1.2 8V 54KW HSD ////ex
Skoda Octavia combi 1.9tdi ALH 66kw
Skoda Octavia combi 1.9tdi ALH 66kw
podle me jak mas tezkou nohujani píše:ja by som mal otazku k tomu punto automatu ,alebo obecne k automatu,pri kolkych otackach preraduje automat ked je motor studeny/teply ?
Takový mám nejradši... Počítám že jste ho ani nevyzkoušel....n8w píše:punto 1.2 automat? vostry
Je to super svižný auto a do města (na popojíždění) úplně ideální