Problém při ranním startování
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Problém při ranním startování
Mám takový problém s tím, že když ráno nastartuju tak auto dává divné zvuky a třepe se motor a trošlu vždy jakoby lupne a nepravidelně chodí ale asi jen 5 vteřin po startu a pak už je to ok a dělá to jen po ránu za studena, pak během dne už není žádný problém se startováním pokud není zas večer zima ráno chci nastartovat...díky za rady
- Reklama
Vsak to ctes ne!!!??? Je to Fiat a k tomu PuntoSZTRAD píše:A copak máme za motorizaci?Třeba by se lépe odpovídalo.
Sazel bych na nejaky spatny kontakt na nekterem z cidel (voda, vzduch), slabina to nasich milacku - elektrika a zaoxidovane kontakty.
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Mám punto GT a měl sem podobnej problém,každý ráno asi 10 sekund mi to šlo na tři a pak přes den už to bylo v pohodě...měl sem špatný těsnění pod hlavou a šla mi voda do jednoho válce....
zjistil sem to tak,že jak sem nastartoval,tak sem to hned chcípnul,vyndal svíčky a jedna byla od benzínu a jak tam bylo trošku vody,tak se to nechtělo chytnout...
u mně to bylo jednoznačně těsnění pod hlavou.....
zjistil sem to tak,že jak sem nastartoval,tak sem to hned chcípnul,vyndal svíčky a jedna byla od benzínu a jak tam bylo trošku vody,tak se to nechtělo chytnout...
u mně to bylo jednoznačně těsnění pod hlavou.....
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
problem pri rannim startovani
motorizace 1.2 16v, r.v. 2001
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ranni startovani
svíčky jsem měnil nově před týdnem, a přes den s tim mám problém občasným cukáním takže svíčkama to nebude asi...
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: ranni startovani
Nazdárek mám myslím stejný problém.Jak psal klučina víš ohledně toho těsnění, tak to bych asi vyloučil.Páč já ho mám nový a vody mě neubývá ani kapka.Mám ale spadeno na čidlo teploty, který je na termostatu. Je 3 drátový.Do jednoho by mělo jít + jeden drát udává signál do palubovky a ten tředi do řídící jednotky.Čekám až kamoš bude mít čas a pichne mě to na diagnostiku.Mám ten sám problém i s občasným jakoby pocuknutím nebo tím, že jakoby zamrzá výkon.Mělo by to být podle jednoho pána způsobeno tím, že jednotka díky tomuto čidlu jede na nouzový režim.Já když odpojím baterku a jednotku a nechám jí přes noc odpojenou a ráno příjdu a vše zapojím, tak nastartuje krásně,ale pak zase zřejmě zjistí, že to není v pořádku a hodí se do nouzovýho režimu.Každopádně s tím takhle jezdím asi už 2 měsíce, takže jestli chceš, tak počkej a někdy ve středu, nebo ve čtvtek bych ti mohl říct, čím to bylo způsobeno u mne.stanab29 píše:svíčky jsem měnil nově před týdnem, a přes den s tim mám problém občasným cukáním takže svíčkama to nebude asi...
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ranni startovani
Perfektni, pockam jak to u tebe dopadne a dej mi vedet jak to dopadlo a uvidime
Re: Problém při ranním startování
Jak jste to řešily? Mám stejný problém jak popisujete.
Díky za odpovědi. Taky mám 1,2 16V
Díky za odpovědi. Taky mám 1,2 16V
mal som ten isty problem... bolo to tesnenie pod hlavou, lenze ja som musel menit aj hlavu, lebo to bolo statocne vyzrate... dnes som sa na to pozeral a nechapal som co dokaze voda..
Špunto 75, 1.2 8V, 54kW
dB Drag Nitrianske Rudno ´09 - 130,5 dB @ 56Hz
dB Drag Nitrianske Rudno ´09 - 130,5 dB @ 56Hz
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
To nedokázala voda, ale fridex a jiný kapaliny neurčený pro hliníkový hlavy