MOJE PUNTO 1-Ukažte ta svoje;) - Petan20

Každý má zde možnost si založt solo diskuzi o svém Puntu

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Petan20
Začátečník

Fiat Punto už je doma

Příspěvek od Petan20 »

Tak včéra jsem psal, že vstupuju do klubu a dnes už jsem i přivezl domů oproti Ventu v základu se to nedá srovnávat auto je hodně živé až jsem se překvapil tak doufám že bude v pohodě je 1.3i (1242) ale v VT 1.3 54kw SX ... celkem jsem překvapen za cenu jen 30 r.v. 1994 .... tak kdy bude nějaký srázek??? :-) Jinak díky Katy za odkaz já jsem strašný lenoch hledat heh temata
Reklama

Katy
Všeználek

Příspěvek od Katy »

2Petan: v poho, ;)
tak uka nejakou fotku aj.

a oproti VR6 jak muzes rict ze je to zivejsi ... ? tak leda od spodu a lehci.. :))
srazek bude 2.-.4.kvetna na Rozkosi u Hradce... a odkud jsi vubec ?
my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
Petan20
Začátečník

Příspěvek od Petan20 »

hned je pošlu až bude lepší počasí a nafotím bo sem larva a jinak néé nééé oproti VR6 nééé ...ale oproti Ventu v základu když tam byla 1.8i 55kw :-/s verunkou se to sice nedá srovnávat ale zase spotřeba je hodně dobrá a já už spíš právě hledal něco klidnějšího i pro mou peněženku heh
Petan20
Začátečník

Příspěvek od Petan20 »

Jinak jsem až ze severu .... Most ... akorát už vím že budu muset měnit silentbloky vzádu to bouchá a nebo nevím jestli nepočkám do výplatu a vyměnit celý podvozek ... a ten vejfuk teda je taky hrozný dneska sem byl na evdienčce tak sem kouknul pod ... a zdá se mi že mi taky čurá olej páč vana a kolem bylo docela dost mokré .... teda nelízal jsem to ale na olej to vypadalo hehe tak asi něco taky přetěsnit sem tam chybí nějakej ten šroubek kapata se musí utevřít přes ten provázek takže takový ty chybičky malinké co se vychytaj až bude hezky tohle počasí stojí za h.... ale jsem fákt spokojenej hlavně je rozdíl klesnout z 20l/100 (měl jsem lambdu s katalyzátorem pryč) na 5-7l/100
Petan20
Začátečník

Příspěvek od Petan20 »

no já si taky myslím silent blok a jinak jooo jooo sporotvní podvozek za kolik se dá sehnat od Weitec nebo Koni na Punto tak nějak .... možná bych vzal i zezačátku z druhé ruky ale myslím si že cena na Punto bude mnohonásobně nižší jak na VW ... a jinak pošlu fotku sem tam jak debil s otevřenou hubou to byl ještě v základu 1.8i když jsem ho bral čerstvej ... ale i když se prodal tak tam pak byla páč o verunu moc lidí zájem nemá ...a kor auto mělo velké kosmetické vady
Petan20
Začátečník

Příspěvek od Petan20 »

Obrázek
Petan20
Začátečník

Příspěvek od Petan20 »

jinak jsem koukal kam by se mohlo dát turbo alespon na 2 bary :D:D a jééé do té prdelky ho nenarvu ... koukal jsem na filtr vzduchový a ten mu bude slušet akorát sem zvědavej jak pro něj udělám tam takový krytek aby nesál teplý vzduch od motoru ... a přemýšlel jsem o menší trubce kterou by hltal přímo vzduch z jízdy
Petan20
Začátečník

Příspěvek od Petan20 »

nechcu právě skončit u slov ještě než se pustím do uprav tak to auto vyfotím ---chci si nejdřív ale ozokušet auto co bude potřeba nejdříve vyměnit ... interier sehnat různé kravinky ... ty repra v zádu to dělalo nějaké prase kabaly srovnat k sobě, zalepit uklidit ... pročistit ventilačky páč koukám že tam je listí normálně ... svíčky skouknout ... rozvody sou měněny alespon že ták ... noo takový ty základy auto vypucovat ... kosmetické vady tam jsou ale takové od běžného provozu takže plech je tam jen spíš takový namáčklý než promážkly tak to jen projet něčím aby se to vrátilo nazáptek a noo vyčistit motor... převodovku ... upravit manžety ta je hrozná ta seriová guma ... a sehnat ten středový panel ... ale ten sem koukal na foru je celkem darahý a blbě se shání ... pak řeknu mamce at mi přešije ty dveře do nějaké tmavší barvy ... nooo jinak ty plasty v interieru jsou takové méně kvalitní co ? noooo a pak už by se mohlo s něčím něco dělat ... :-) ale chci mít spíš decentní upravu pořád abych se držel nizké spotřeby a vypadalo to že se o to dobře starám hehe
Katy
Všeználek

Příspěvek od Katy »

ehm, turbo ? ty ale nemas gtcko ne ?
s filtrem a kitem je to horsi - prodavaj bud konus primo na ten "jednobod" a k tomu rouru jako privod vzduchu nebo si musis vyrobit rouru od "jednobodu" pryc a na konci konus... nekteri v klubu si s tim uz vyhrali.
Interier -latka v puntu, jsou hrozny, to ejak upravit urco... ale ktomu uz by to chtelo i sedacky ne ? ke dverim.
Plasty nekvalitni ? ja problem nemam, co tim myslis? Stredovy panel se shani tezko,to je fakt.
Podvozek - no urcite je lepsi koupit komplet i s tlumici. otazka kolik do toho chces dat a obetovat pohodli :)
Ten vyfuk - nevim, neresila jsem.
my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
Petan20
Začátečník

Příspěvek od Petan20 »

No právě, žej sem koukal a zjistil rychle že do té 1.2 to nepůjde ono hold VW boly větší skládačky ... ale o to mě ani nejde ... jo sedačky pak taky ale chtěl bych spíš anatomické to až pozdějc než klasik sportovní a jinak, spíš to mé punto zpevnit na vozovce a právě že o cenu tolik nejde spíš jak o to pohodlí že bych o něj nechtěl přijít z tvrdého podvozku strašně bolí záda ...takže spíš jen snížit ale abych necítil každou díru jak v CRX hehe ... a hlavně kola pak ono fákt není nějak extra stabilní ve vyšších rychlostech ....takže to nejdřív posadit ... pěkně jinak spíš plasty jen tak vizuálně, mě prostě ta šeď nesedí hehe ale to není problém .... jinak jsem s ním v celku spokojený ... a s tím
Petan20
Začátečník

Příspěvek od Petan20 »

resp. u Vás v klubu má Dohy něco podobného co si představuju akorát zkusím udělat podsvícení červené
Katy
Všeználek

Příspěvek od Katy »

jo, chapu.
no oproti VW je to takove mekka skorapak, si zvykej :lol:
ale pohodli nebyva tak tvrdy, neni to totiz ani prave tak tvrdy auto..:))co se podvozku tyce. urcite dat ale komplet 60/40 a kola aspon 15, 195/45 nebo 50. jinak to lepe prilepit k zemi asi nejde :))) na 13nebo 14 uzkych to ja se treba aj bojim-v zatackach;) pak by jeste mohly pomoct rozpery.
ale ma to vyssi teziste a naklani se to holt nejak porad,bo asi uz muj os.pocit :lol:
no skladacka to takova neni-motor. spise vymackat ze stavajiciho ruznyma drobnustkama neco. ale radsi se do toho xtra nerejpat, ty slabe motruky za to ani nestoji.
plasty - staci olakovat,hned to vypada lip.
my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
Petan20
Začátečník

Příspěvek od Petan20 »

nu Katy, mě bude stačit když ten motor bude pěkné zpívat... takže vejfuk a filtr udělám o výkon mi doopravdy nejde ... a pak bych se zaměřil na design a hudbu ... a do těch zatáček noooo to je hroznýý hehehe :D já to tahal na 140 s normálníma 14kama co tam jsou a hodně sem se bal přejed do dalšího pruhu ... trošku prudčím zatočením a ve městě taky nooo hold žádnej závodák to není :-) ale to nevadí spotřebu má užasnou a tvary taky ... mě se líbí a jsem s ním podstatně víc spokojený jak s Ventem už jen proto že studuju a do doby než vystuduju je tohle auto nenahraditelné
Petan20
Začátečník

Příspěvek od Petan20 »

jen Repra budu dělat ... do dveří zatím mě ty výškovky nevyhovujou a mám připravené pěkné Magnaty z minula takže už se těším až bude hezky a víc času tak pojedu na dílnu a zkusím s kámošema tam udělat pro ně nějaký prostor ... pěkné na bocích dvěří ... jestli máš nějaký napad tak sem s tím nebo zkušenost s tímto ... jinak motor asi nejspíš pročistím přetěsnit ... joo a ještě jsem se chtěl zeptat problikává mi rezerva (paliva) až bude svítit kolik na ní najedu prosím Tě ?? díky moc
Katy
Všeználek

Příspěvek od Katy »

hi, ja na rezervu jezdim dost casto... ale nikdy jsem to nepocitala.
ikdyz odhadem tak 50km !!!
no, az se mi to jednou "vyplatilo" :lol: ... jak ti klesne raficka na tu druhou - nizsi tlustou carku (pod pulku rezervy), tak je zle.. nehlede na to, ze se v zatackach meni poloha. :twisted:
my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
Odpovědět

Zpět na „Punto - naše Punta“