Mám tento problém: Po výměně destiček a kotoučů mi při couvání asi zůstávají vyset destičky na kotouči.Ozývá se hrozny zvuk. Ale jak kdy.
Při jízdě vpřed je vše ok.
Kotouče: BREMBO
Destičky: TEXTAR
Destičky a kotouče jsem zakoupil v autorizovaném servisu Fiat.(Na doporučení technika)
Zároveň jsem provedl výměnu brzdové kapaliny (Tutela TOP 4)
Brzdová soustava je odvzdušněná.
Zkoušel jsem zda se vrací píst. Jde na 100 %
Mastné nejsou.Na kotouči nejsou žádné drážky atd..
Destičky umístěné na pístu brzdí 1/3 délky cca 1,5 cm vyleštěná plocha na kotouči (od náboje kola ) na zbytku nic.
Vnější jedou celou délkou plochy.
Najeto po výměně cca 250 km. ABS nemám.
Přední brzdy
Moderátor: peta.smolik
Přední brzdy
Fiat Brava 1.6 16v 1999
- Reklama
Ja mam zas obdobny problem. Při rychlosti nad 80Km při prudším brždění mě brzdy hučí!!! ABS nemam. Někdy je to dost nahlas a taky me to dost se.. Na technické prohlídce me rikali, že na brzdach problem nenašli, tak nevim. Přesto je asi kompletně vymenim ( destčky + kotouče ) Co myslite, mohlo by to byt tim?
Brava 1.6 16V 66 kW
hučení brzd: to Kobrik
Mám rovnež tento problém.. Při intenzivním brzdění se z předních brzd šílený hučení, vrzání no prostě humáč..
vyměnil jsem destičky, jsem si myslel že byl problém tam.. NEBYL..
Ale před rokem jsem se svezl s bývalem mistrem Evropy v rally, v jeho 406 TD a jeho brzdy to dělaly taky..
A kde byl problém- na cílený dotaz (myslim si že mu můžu věřit) jsou ohnutý kotouče..
Takže buď zbrousit, anebo nový..
vyměnil jsem destičky, jsem si myslel že byl problém tam.. NEBYL..
Ale před rokem jsem se svezl s bývalem mistrem Evropy v rally, v jeho 406 TD a jeho brzdy to dělaly taky..
A kde byl problém- na cílený dotaz (myslim si že mu můžu věřit) jsou ohnutý kotouče..
Takže buď zbrousit, anebo nový..