DISKUZE - Něco o podvozku Punta II
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
DISKUZE - Něco o podvozku Punta II
Hoi všichni. Mám pro mě důležitý dotaz. Mluvil jsem s pár lidma co se zabývají dovozem aut a oni tvrdí, že puntoII má hodně tvrdé odpružení a auto potom při projíždění nerovnostmi v silnici poskakuje jak kašpar a je to dost slyšet i v autě. Může mi to někdo vyvrátit?? Jak je to s podvozkem ve srovnání s konkurencí?? - např peugeot 206, fábie atd. Díky Omar
- Reklama
Mam zkusenosti s Puntem III (velky svetla) a odpruzeni neni nijak prehnane tvrdy. Jednou me poskocil zadek, kdyz sem jel v zatacce a byly tam nejaky nerovnosti. Ale ze by to bylo nejaky tvrdy, anebo ze by to skakalo jak koza, to vubec ne. Ja bych se toho nebal a do dvojky bych sel hned. Jenom mit prachy... Takovy zluty tridvirko ve Sportingu na patnactkach.... Uf... Tomu autu nic nechybi...
Hustokrutost
rekcia punto podvozok
Mal som už dve puntá model2 /188/ aj trojdveraj 5dver. podvozok super sice trochu tvrdší ako konkurencia, ale aspoň sa v zákrute nenakláňa ako koza. Total brutal je to až po montáži športového podvozku, to je super oči na stopkách a pozor na každú jamu a hrb. osobne mám auto 50mm dole aj vpredu aj vzadu, a kola 7x15 / 195-50r15.
Ale treba odskúšať.
Nazdárek. Držím palce.
Ale treba odskúšať.
Nazdárek. Držím palce.
Re: DISKUZE - Něco o podvozku Punta II
Mam u MK2 snizenej sportovni podvozek a je to peklo na tech nasich silnicich. Vetsi hrbol se da s nadsazkou prirovnat k nakopnuti kobylou No to mozna trochu prehanim, ale je to vazne dost tvrdy. Ovsem v kabine nic slyset neni.roman008 píše:Hoi všichni. Mám pro mě důležitý dotaz. Mluvil jsem s pár lidma co se zabývají dovozem aut a oni tvrdí, že puntoII má hodně tvrdé odpružení a auto potom při projíždění nerovnostmi v silnici poskakuje jak kašpar a je to dost slyšet i v autě. Může mi to někdo vyvrátit?? Jak je to s podvozkem ve srovnání s konkurencí?? - např peugeot 206, fábie atd. Díky Omar
Re: rekcia punto podvozok
Máš tam 7/15 - 195/50/15 a nikde si neštrejchnou? Chci je tam taky vrazit na 1.2 16 V Punto IImischo8 píše:Mal som už dve puntá model2 /188/ aj trojdveraj 5dver. podvozok super sice trochu tvrdší ako konkurencia, ale aspoň sa v zákrute nenakláňa ako koza. Total brutal je to až po montáži športového podvozku, to je super oči na stopkách a pozor na každú jamu a hrb. osobne mám auto 50mm dole aj vpredu aj vzadu, a kola 7x15 / 195-50r15.
Ale treba odskúšať.
Nazdárek. Držím palce.
reakcia na Vomik
Tak tie 15-tky sú 7", et33 a gumy matador 195/50r15
Mal som punto 2/188/ 1.2 8v rok2000, trojdverák,podvozok nebol znižovaný-neškrtalo ani v predu ani vzadu.
Potom som ho predal a kúpil ten istý model ale po facelite a bol to 5-dverák r.v.2002.-tam už tie isté elektróny škrtaly ale len vzadu o vonkajší blatník tam ako je tá skrutka,ktorá drží nárazník s blatníkom.guma kolesa pri prepružení na jame v cca120 km/h obrúsila nárazník cca 5mm a na hrane blatníka zodrela lak+pozink no neviem treba skúsiť a uvidíš alebo kúp kolesá s rozdielnym et alebo iné auto. ja osobne som sa poradil s klampiarom však pozink bol už aj tak preč.
vela šťastia nazdárek
Mal som punto 2/188/ 1.2 8v rok2000, trojdverák,podvozok nebol znižovaný-neškrtalo ani v predu ani vzadu.
Potom som ho predal a kúpil ten istý model ale po facelite a bol to 5-dverák r.v.2002.-tam už tie isté elektróny škrtaly ale len vzadu o vonkajší blatník tam ako je tá skrutka,ktorá drží nárazník s blatníkom.guma kolesa pri prepružení na jame v cca120 km/h obrúsila nárazník cca 5mm a na hrane blatníka zodrela lak+pozink no neviem treba skúsiť a uvidíš alebo kúp kolesá s rozdielnym et alebo iné auto. ja osobne som sa poradil s klampiarom však pozink bol už aj tak preč.
vela šťastia nazdárek
Re: reakcia na Vomik
Pokud chces mit jistotu s kolama, aby neskrtaly, tak v technicaku jsou psany: 6x15 ET35 na gumach 185/55-15.
Ovsem chapu, ze je to nekomu malo )
Ovsem chapu, ze je to nekomu malo )
-
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Nechcem moc otvarat novu temu, tak sa pytam tu. Ako sa chova normalne MK2a v zakrutach? Mne sa zda, ze je velmi pretacave, neviem, mam taky pocit. Dost casto to auto lieta, pri tiahlej zakrute musim vcelku casto korigovat volant aby som ju presiel bez problemov. Neviem ci je to tym, ze to auto je lahsie ako doterajsie, ktore som soferoval, ale napr. taka fabia sa mi zda istejsia v zakrutach. V inom Punte som sa zatial neviezol, tak nemam ako porovnat. Dik za kazdu odpoved.
Punto MK2 1.2 8V ELX
-
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
No moje mk2b mi pripada temer jako pribite, zkousel jsem uz s nim docela sileny vecicky a vzdycky jsem mel ve volantu jistotu, coz jsem vubec, ale vubec necekal.
A Octavia ze drzi v zakrute? Heh, chlape, jel jsem s prvni generaci hatchbackem a takhle neuskakoval zadek ani v moji 17let stare Mazde 626...
A Octavia ze drzi v zakrute? Heh, chlape, jel jsem s prvni generaci hatchbackem a takhle neuskakoval zadek ani v moji 17let stare Mazde 626...
Mazda2 1.3 TE '08
History: Punto mk2a 1.2 16v Sporting / Punto mk2b 1.2 8v Active / Mazda 626 2.2 12v limo GD US '88
History: Punto mk2a 1.2 16v Sporting / Punto mk2b 1.2 8v Active / Mazda 626 2.2 12v limo GD US '88
-
- Začátečník
podvozek
Mohu rict z vlastni zkusenosti ze podvozek je tvrdy tak akorat (myslim HGT a SPOTRING) je skvele ritit se do pekne zatacky a auto se ani nehne mnoha lidem jsem uz nahnal strach mohl by sice byt jeste o trochu tvdsi, ale staci to. Jinak mam tam kola origo 6J ET37 s pneu 195/45 R15 Hankook
Spotring a ostatni mensi motory budou trochu pretacivejsi ma lehky motor naopak HGT nedotacive tezsi motor
Spotring a ostatni mensi motory budou trochu pretacivejsi ma lehky motor naopak HGT nedotacive tezsi motor
FIAT Punto EVO 1.2 Dynamic 65k 5D
Punto MK2 1.8 HGT a je pryč
Punto MK2 1.8 HGT a je pryč
Mam MK2b (vid foto) ked som s nim siel prvykrat cez zeleznicne priecestie ktore bolo kryzom cez zakrutu tak som sa zlakol ci mi neutrhlo koleso, alebo tlmic neprebil kapotu. Uz som si ale zvykol, v zakrutach cedi celkom v pohode a to jazdim pomerne "sportovo" obcas vsak smyknu predne kolesa, ale to uz musi byt zakruta a rychlost na hranici Auto sedi v podstate krasne, na kazdy pohyb volantu reaguje bezchybne.
Ak prejdem hrbolom alebo velkou dierou tak to obcas buchne/treskne ale nic sa nedeje, je to len ine...
Ak prejdem hrbolom alebo velkou dierou tak to obcas buchne/treskne ale nic sa nedeje, je to len ine...
FIAT PUNTO MK2b 1.2 44kW r.07
FIAT MULTIPLA 1.6 76kW r.99
BMW 525TDS A/T TOURING 2,5 V6 105kW r.98